Kpss

2018 KPSS Önlisans Başvuru Kılavuzu Detayları!

Kamupersoneli.net olarak; Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı tarafından yayımlanan 2018 KPSS Önlisans kılavuzuna yönelik detayları paylaşıyoruz.

Peki adaylar başvurularını ne zamana kadar yapacaklar? İşte merak edilenler…

BAŞVURULAR NE ZAMAN YAPILACAK?

Yayımlanan kılavuza göre başvurular;  28 Ağustos 2018 tarihinde başladı ve  12 Eylül 2018 tarihinde sona erecek. Ayrıca (Ücret ödeme için son gün, 13 Eylül 2018) olarak belirtildi.

BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Yayımlanan kılavuzda başvuru şartları olarak bu detaylar yer aldı.

Sınava, ön lisans programlarından mezun olanlar ile sınava başvuru sırasında mezun durumda olmayan ancak, sınavın geçerlik süresi (iki yıl) içinde ön lisans düzeyinde mezun olabilecek durumda olan adaylar başvurabilecektir.

Başvuru koşullarından herhangi birine durumunun uymadığı tespit edilen adaylar, sınava alınmış olsalar bile bu sınav sonucu ile elde ettikleri hiçbir haktan yararlandırılmazlar.

DİKKAT: Adayların mezun oldukları en üst öğrenim düzeyinden sınava girmeleri gerekmektedir. 2018-KPSS Lisans Sınavına son başvuru tarihi itibarıyla (21 Mayıs 2018 ve öncesinde) lisans diploması almaya hak kazanan adaylar, 2018-KPSS Ön Lisans Sınavına başvuramazlar.

Bir adayın birden fazla öğrenim düzeyinden (lisans, ön lisans, ortaöğretim) KPSS’ye katılması mümkün değildir.

2018-KPSS Lisans Sınavı veya 2018-KPSS Ortaöğretim Sınavına başvurmuş adayların, 2018-KPSS Ön Lisans Sınavına başvuru yapmaları sistem tarafından engellenecektir.

BAŞVURULAR NEREDEN YAPILACAK?

Sınava girmek isteyen adaylar, Kılavuz ile Aday Başvuru Formuna, başvuru süresi içinde ÖSYM’nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden erişebileceklerdir. Kılavuz dağıtımı ve satışı yapılmayacaktır. Başvurular elektronik ortamda alınacaktır.

ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde geçerli fotoğrafı (*) ve eğitim bilgisi bulunan (**) adaylar, başvurularını bireysel olarak internet aracılığıyla (https://ais.osym.gov.tr) yapabileceklerdir.

ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde geçerli bir fotoğrafı ve/veya eğitim bilgisi bulunmayan adaylar, başvurularını bir başvuru merkezinden yapacaklardır. Adaylar, başvuru merkezinden yapacakları başvuruda başvuru hizmeti ücreti ödeyeceklerdir.

SINAV ÜCRETİ VE TARİHİ

ÖSYM tarafından yayımlanan kılavuza göre; KPSS Önlisans 4 Kasım 2018 tarihinde gerçekleştirilecek ve adaylar sınava 10.15’de başlayacak ayrıca 130 dakika süre verilecek.

Diğer yandan KPSS Önlisans başvuruları için adaylardan 60 TL başvuru ücreti alınacak.

Adayların başvuru yapmamaları veya yapamamaları durumunda ise geç başvuru tarihi 26 Eylül 2018 olarak açıklandı. Ayrıca geç başvuru ücreti olarak 90 TL ücret alınacağı belirtildi.