Ekonomi

Tüketici Kredisi Alacaklar Dikkat

Tüketici Kredilerine Üst Limit Uygulaması Geliyor. Kredi kartlarında hali hazırda uygulanan sistemin tüketici kredileri içinde kullanılacağı kişinin geliri baz alınarak kredi kullanımının yaptırılacağı öğrenildi.

Tüketicisine yeni düzenleme yolda. BDDK Başkanı Mehmet Ali Akben yakın zamanda tüketici kredilerine kredi kartlarında hali hazırda bulunduğu gibi üst limit getirileceğini söyledi. Mehmet Ali Akben Tüketici Kredisinin vatandaşın gelirine göre düzenleneceğini ve kişinin gelirinin en fazla 3 ya da 4 katına kadar alınabileceğini dile getirdi.Mehmet Ali Akben konunun kurul toplantılarında bu konuda fikirlerin ağırlıkla savunulduğunun altını çizdi.

Kredi Kartlarında Tavan Sistemi İşliyor

AK Parti hükümetinin krediler konusunda çalışmalar yaptığı öğrenildi.Daha önce kredi kartlarında tavan fiyatı uygulaması başlamıştı. Kişi gelirine göre kredi kartı limitine sahip oluyordu.Tüketici kredilerinde durum biraz daha değişik bankalar kendi politikaları doğrultusunda kredi kullandırımı yapıyor. Ve kişinin geliriyle dengesiz verilen kredi bir sonra sonra batık krediler kervanına katılıyordu. Konut kredisinin yeni yapılacak düzenlemenin dışında tutulacağı belirtildi. 

Kişi Geliri Neye Göre Hesaplanacak

Gelir kişinin sadece maaşına göre değil tüm gelirleri olarak belirlenecek. Örnek verecek olursak bir kişinin maaşı 2500 , kira geliri 750 bu durumda kişinin geliri 3250 TL olarak hesaplanacak. Düzenleme tamamlandıktan sonra bahsi geçen kişi 3250 TL ‘nin 3 ya da 4 katına kadar kredi alabilecek.Bunun üzerinde tüketici kredisi kullanımı mümkün olmayacak. BDDK Başkanı Sn Mehmet Ali Akban çalışmalar esnasında otomobil ve tüketici kredilerine en fazla 3 katı kredi verilmesi görüşünün toplantılarda ağırlık kazandığını dile getirdi. Şirketler için durum biraz daha farklı olacak limited şirketler özkaynağının nen fazla 4 katına kadar kredi kullanabilecek.

Kamupersoneli.net