Öğretmen

KPSS Değişikliğinin Ardından MEB 20 Bin Ek Öğretmen Atama Takvimi İçin Nefesler Tutuldu

Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürü Hamza Aydoğdu ek öğretmen ataması hakkında ilk açıklamayı yapmıştı. Hamza Aydoğdu açıklamalarında ”Yeni 20 bin öğretmen ataması hayırlı olsun…” ifadelerine yer vermişti.

BAKAN SELÇUK AÇIKLAMA YAPMIŞTI

Bunun ardından net ve resmi açıklama Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından yapıldı. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk açıklamalarında Meclisin açılması gerektiğini ve ek öğretmen ataması için net bir tarih vermedi.

Ayrıca Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk öğretmen atamaları hakkında açıklamasının devamında 560 bin öğretmen adayının olduğunu hepsinin talepkar olmadığını kendisinin tahmini olarak 100 bin civarında talep olduğunu ve Türkiye’nin 4- 5 senede döndürebilecek bir pozisyonda olduğunu ifade etti.

KPSS SONUÇLARININ GEÇERLİLİK SÜRESİ DEĞİŞTİ

Öğretmen atamaları hakkında da bugün yayımlanan Resmi Gazete konu hakkında yönetmelik yayımlandı. Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik başlığı ile paylaşılan yönetmelikte öğretmenlerin KPSS sonuçlarının geçerlilik süresinin değiştiği ifade edildi. Buna göre öğretmenlerin 2017 KPSS puanlarının geçerlilik süresi 1 yıl daha uzadı. 

ADAYLARIN TALEPLERİ

Yapılan bu değişikliklerin ardından adaylar ek öğretmen atama takviminin bayramdan önce bir müjde niteliğinde yayımlanmasını beklemeye başladılar. Milli Eğitim Bakanlığına Ziya Selçuk Bey’in gelişinin ardından adaylar, atama takviminin yanı sıra adil bir kontenjan dağılımı beklentisi içine de girdiler. 

Bir Yorum

  1. 5 bin ücretli öğretmen atamasında şartları tutan öğretmen adaylarının mülakata çağrılmaması ve prim de yapılan usulsüzlükler gözardı edildi ve ücretli öğretmen ataması yapmadı meb ve bizler hakkımızı helal etmiyoruz.Çok güzel torpil lerde dondu adamı olan çağrıldı mülakata.insanları 8 ay boyunca hic bir açıklama yapmadan beklettiler.5 bin torpilli öğretmen ataması yapılıyor ve kimse sesimizi duymuyor.

  2. Tarihçilere atama yapmıyosunuz sınıfçılar adil atamamı bekliyorlar 40 puan ile mi atanıcaklar artık pes doğrusu adalet nerde ben göremiyorum hayallerimizi çaldınız.