Kpss A Memur Alım İlanları

YÖK Başkanlığı Kamu Personeli Alımı Yapacağını Duyurdu

YÖK Başkanlığı yayımladığı bir duyuru ile sınav usulü ile kamu personeli alımı yapacağını duyurdu. Kurum tarafından yayımlanan ilana göre alımlar tek bir pozisyondan olacak ve toplam 5 personel istihdam edilecek. 

Yayımlanan ilan detaylarına göre Uzman Yardımcısı pozisyonuna yapılacak alımlarda Hukuk alanından 4, Kamu Yönetimi alanından 1 kişi alınacak. İlana ilişkin diğer bilinmesi gereken detayları sizlere aktarıyoruz. 

YÖK KAMU PERSONELİ ALIMI BAŞVURU KOŞULLARI

YÖK Başkanlığı tarafından yayımlanan Uzman Yardımcılığı pozisyonu için belirlenen başvuru koşullarını sizlere aktarıyoruz. Bu başvuru koşulları arasında kamu kurumlarına memur alımlarında aranan genel koşulların dışında alım yapılacak unvanın gereklilikleri için de talep edilen koşullar bulunuyor. İşte o şartlar;

657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde belirtilen genel şartları taşımak. 2017 yapılan KPSS Lisans(A) grubu sınavı sonucunda, yukarıdaki tabloda yer alan uzmanlık alanının karşısında belirtilen puan türüne göre asgari 85 puana sahip olmak. Yurtiçinde en az 4 yıllık eğitim veren fakültelerin yukarıdaki tabloda belirtilen bölüm veya bu bölüme denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurtiçi veya yurtdışındaki bölümlerden birini bitirmiş olmak. 01/01/2018 tarihi itibarıyla 35 yaşını doldurmamış olmak. (01/01/1983 tarihinde veya bu tarihten sonra doğmuş olmak.) Devamlı olarak görev yapmasına engel olabilecek, daimi vücut ya da akıl hastalığı ile vücut sakatlığı ya da engeli bulunmamak. Erkek adaylar için askerlikle ilişiği olmamak, 

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

YÖK tarafından yayımlanan ilana başvuru yapmak isteyen adaylar başvurularını Kimlik fotokopisi, Diploma, öğrenim belgesi veya mezuniyet belgesinin fotokopisi, KPSS sonuç belgesinin kontrol kodlu bilgisayar çıktısı, Adayın özgeçmişi, evrakları ile birlikte Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı Üniversiteler Mahallesi 1600.Cadde No: 10 06800 Bilkent/Çankaya/ANKARA adresine şahsen yapacaklardır. İlana başvuru süreci 27 Ağustos tarihinde başlayacak ve 7 Eylül’de sona erecek.