Kpss A Memur Alım İlanları

İki Kamu Kurumuna 40 Kadrolu Memur Alım İlanı DPB'de Yayımlandı

Bilindiği üzere devlet kurumlarına personel alım ilanlarının büyük bir çoğunluğu Devlet Personel Başkanlığı aracılığıyla adaylara duyuruluyor. 

Kamupersoneli.net olarak bu alım ilanlarını siz okuyucularımıza anlık olarak aktarıyoruz. Bu haberimizde de siz okuyucularımıza KPSS-A grubu ile yapılan memur alımlarını derledik. Bu kapsamda iki kamu kurumunun ilanı bulunuyor ve bu ilanlara başvurular devam ediyor. İşte detaylar,

KADROLU 40 MEMUR ALIMI YAPILIYOR

DPB’den KPSS-A grubuyla alım yapacağını açıklayan kurumlar Kişisel Verileri Koruma Kurumu ile Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı bulunuyor. Bu kurumlar toplamda 40 personel alımı yapacak. Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı yayımladığı ilanında 5 kamu personeli alımı yapacağını açıklarken Kişisel Verileri Koruma Kurumu ise 35 memur alımı yapacak. İlanlara göre iki kurumda üniversitelerin farklı bölümlerinden mezun olmuş adaylar arasından Uzman Yardımcısı alımı gerçekleştirecek. 

Bu kapsamda YÖK Başkanlığı Hukuk alanından 4 ve Kamu Yönetimi alanından 1 uzman yardımcısı alımı yapacak. KiĢisel Verileri Koruma Kurumu tarafından yayımlanan ilana göre alımlar; Hukuk, Siyasal Bilgiler, İktisadi ve İdari Bilimler, İktisat ve İşletme ve Elektronik, Elektrik Elektronik, Elektronik ve Haberleşme, Bilgisayar Mühendisliği ve Bilişim Sistemleri Mühendisliği alanlarından olacak. 

İLANLARA GENEL BAŞVURU KOŞULLARI

Kamu kurumları tarafından yayımlanan her memur alımında olduğu gibi bu iki kurum tarafından yayımlanan ilanlara da başvurular için bazı koşullar bulunuyor. Söz konusu bu koşullar her kurum için farklılık gösteriyor. Genel olarak bu koşullar şöyle; 

657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde belirtilen genel şartları taşımak. KPSS Lisans(A) grubu sınavı sonucu ilan edilen asgari seviyede olmak YÖK için en az 85, Kişisel Verileri Koruma Kurumu için ise en az 70. Kurumlar tarafından talep edilen yaş aralığında olmak, Yurtiçinde en az 4 yıllık eğitim veren fakültelerin yukarıdaki tabloda belirtilen bölüm veya bu bölüme denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurtiçi veya yurtdışındaki bölümlerden birini bitirmiş olmak. Devamlı olarak görev yapmasına engel olabilecek, daimi vücut ya da akıl hastalığı ile vücut sakatlığı ya da engeli bulunmamak. Erkek adaylar için askerlikle ilişiği olmamak.