Öğretmen

Öğretmenlerin 2. İl Dışı Tayin Hakkı Beklentisi

Öğretmenler, il dışı yer değiştirme işlemleri sonrasına oluşan mağduriyetlerin giderilmesi için  M.E.B dan bayram öncesi  2. il dışı tayin hakkı müjdesi bekliyorlar. 

MAĞDURİYETLERİN GİDERİLMESİ İSTENİYOR

Bilindiği üzere  öğretmenlerin, geçtiğimiz aylarda yapılan iller arası  yer değiştirme işlemlerinin ardından, il dışı ataması yapılan öğretmenlere atamalarını iptal ettirme hakkı verilmişti. Bu iptal hakkı, il dışı atamaları sonrası bazı okul normlarının, atandığı yere gitmeyen öğretmenler nedeniyle boş kalmasına neden oldu. Tercihte bulunduğu yere, hizmet puanı yüksek bir başka öğretmen atanan,bununla birlikte iptal hakkından yararlanan meslektaşlarının, il dışı atamasını iptal etmesinden dolayı, mağduriyet yaşayan öğretmenler mağduriyetlerinin giderilmesini istiyorlar.

ÖĞRETMENLER ARASINDA BEKLENTİ OLUŞTU

M.E.B  Eski Müsteşarı Yusuf Tekin’in sosyal medya hesabından yaptığı; 2. il dışı atama için de çalıştıkları ve takvimde uygun bir yere planlayacakları açıklaması, il dışı atama isteği gerçekleşmeyen öğretmenler arasında beklenti oluşmasına neden olmuştu.

 Açılan kontenjanların yetersizliği bir yana, bazı branşlarda tercih edilecek il sayısının sınırlı olması nedeniyle , hizmet puanı yüksek olmayan öğretmenler yer değiştirememişti.  il dışı atamasını iptal ettiren öğretmenlerin gitmedikleri kontenjanların, emekli olanların,idari görev alan öğretmenlerin ve yeni açılan okul  kontenjanlarının eklenmesiyle birlikte, kontenjanların arttırılarak, il dışı tayini isteği karşılanamayan öğretmenler, M.E.B dan geçen yıllarda olduğu gibi, 2. il dışı atama müjdesi  beklemektedirler.

Eğitimci Yazar / Rıza CEYLAN

ceylanriza@hotmail.com

NOT: BU HABERİN İZİNSİZ, AKTİF LİNK VERİLMEDEN, BİR BÖLÜMÜNÜN ALINMASI VEYA TAMAMININ KOPYANIP KULLANILMASI DURUMUNDA HUKUKİ SÜREÇ BAŞLATILACAKTIR…

Kamupersoneli.net I ÖZEL HABER

Bir Yorum

  1. sesimiz olduğunuz için çok teşekkürler en kısa zamanda bir açıklama yapılmasını temenni ediyoruz

  2. siz varya ne kral bir sitesiniz ya, Allah razı olsun sizden sesimize ses oldunuz

  3. Çook yakında 2. İl disi takvimi aciklanacak ümidindeyiz. Bekliyoruz . Teşekkurler kamupersonel sesisimiz oldunuz

  4. Verilen sözün yerine getirilmesi atama takviminin bayramdan önce açıklanmasını bekliyoruz.

  5. Haberiniz iiin çok teşekkür ederiz. Umarım bir an önce takvim açıklanır.

  6. Desteğiniz için teşekkürler verilen sözlere duyarsız kalmamak cok önemli.

  7. Sesimize güç kattınız …inşAllah 2.iliçi ve ildışı takvimi sizin desteğinizle en kısa zamanda açıklanır….

  8. İl içi yapılmalı önce. 15 yıldır köyde çalışıyorum her gün gidip geliyorum 50-60km yol gidip geliyorum her gün. Bel fıtığı oldum sürünüyorum. Torpilliler ise 1 gün bile çalışmıyor çekip gidiyor merkeze. Önce il içi yapılmalı diyorum.

  9. Teşekkürler sesimizi duyurup bize destek olduğunuz için.
    Verilen sözler tutulmalı ve iptalden dolayı oluşan olumsuzluklar bir an önce giderilmeli. En kısa zaman da müjde haberini de duyarız inşAllah!

  10. lütfen ama lütfen artık en azından yapılıp yapılmayacağı açıklansın beklemek çok zor

  11. Bayram öncesi takvimin yayınlanmasını sabırsızlıkla bekliyoruz. Lütfen bayrama bu belirsizlikle girmeyelim.

  12. 2.il dışı tayin le ilgili olarak meb yetkilileriyle bir röportaj görüşme yaparak beklenti içinde olan öğretmenlere sağlıklı bir haber sunabilir misiniz lütfen rica ediyoruz.

  13. İptal ettirenlere de 2.ildışı hakkı yeniden verilmelidir.iptal ettirenler cezalandirilip bu haktan mahrum edilmesi yanliş …Aslında tayini encok onlar istiyor ,iptal etmelerinde mutlaka sebepleri vardır…iptal ettirenler asil tayini dört gözle bekleyen öğretmenlerdir…desteklerini bekliyoruz selamlar
    .

  14. Çocuğum lgs sınavında başka bir ildeki okulu kazandı, fakat il dışı tayinler sınavdan önce yapıldığı için şimdi ikinci bir il dışı açılmasını dört gözle bekliyorum ki çocuğuma destek olabileyim. Bayram öncesinde olumlu yönde bir açıklama yapılmalı lütfen

  15. Sesimize güç katıyorsunuz.sizlerin desteğiyle inşAllah bayramdan önce 2 .iliçi ve ildışı takvimi açıklanır.

  16. En azından yapılıp yapilmayacagina dair bir açıklama olsa cok iyi olur. Hergün bekliyoruz aciklama var mi diye.

  17. İnşAllah açılır ama kapalı gösterilen yerler de açılır da gerçekçi olur

  18. yöneticilik ile ilgili hemen acıklama yaptılar belki bu konuda da yapılır..

  19. 2.il dışı tayin konusunda yapacağınız haberler bizim için çok önemli gerçekten.

  20. Gayri safi milli hasılattan çift pay alanların doğu güneydogu veya Karadeniz'in ve içanadolununun mahrum yerlerinde görev yapmaları olur mu hiç , tek maaşlılar ne güne duruyor ? İzmir mi hay hay ,Aydı mı ayıp ettin , Muğla mı sözü mü olur , Antalya mı dükkan senin , yeterki sen iste bal gibi olur. Sözüm MEB'e değil.