Öğretmen

20 Bin Sözleşmeli Öğretmen Tercih Sonuçları Açıklandı!

20 Temmuz 2018 tarihinde tercihleri sona eren 20 bin sözleşmeli öğretmenlik için sonuçlar açıklandı.

Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları tarafından yayımlanan duyuru içerisinde 20 bin sözleşmeli öğretmen tercih sonuçlarının açıklandığı ifade edildi.

Bilindiği gibi Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bir duyuru yayımlanmış ve 20 Temmuz 2018 tarihinde sona eren tercihler kapsamında atama takvimine göre tercih sonuçlarının 23 Temmuz 2018 tarihinde açıklanacağı belirtilmişti.

MEB 20 bin sözleşmeli öğretmen tercih sonuçları az önce MEB tarafından adayların erişimine açıldı.

Öğretmen adayları sonuçları öğrenmek için alt kısımda yer alan bağlantı adresi sayesinde sonuçlara erişim sağlayabilirler…

SONUÇLAR İÇİN TIKLAYINIZ

Milli Eğitim Bakanlığı sözleşmeli öğretmen atamAsı kapsamında kura ile 2 bin 65 öğretmen toplam 19 bin 999 öğretmen atamsı gerçekleştirildi. Sözleşmeli öğretmen alımında 10 bin adayın başvurusu kabul edilmezken 50 bin 314 adayın başvurusu da kabul edildi. 

TOPLAM 6 YIL ATANDIKLARI İLLERDE GÖREV YAPACAKLAR

Atama sonuçlarına göre atanan öğretmenler atandıkları illerde 4 yıl mecburi çalışacaklardır. 4 yılın sonunda öğretmenler kadroya alınacaklar ve 2 yıl da kadrolu olarak atandıkları yerde çalışan öğretmenler toplam 6 yıl aynı ilde çalıştıktan sonra farklı illere tayin isteyebileceklerdir.

Ayrıca bu öğretmenler 4 yıl sözleşmeli olduklarından dolayı eş durumu tayin hakkından yararlanamayacaklar. 4 yılın sonunda kadroya geçen öğretmenler eş durumu tayin hakkına sahip olacaklardır.

GÖREVE BAŞLAMA İŞLEMLERİ

Atanan öğretmenlerin atama kararnameleri tebliğ edilerek görevden ayrılma ve göreve başlama işlemleri 6 Ağustos 2018 tarihinde başlayacak ve 17 Ağustos 2018 tarihine kadar devam edecektir. Daha sonra öğretmenlerin ayrılma ve başlama işlemleri MEBBİS Atama Modülü’ne işlenecektir.

Kamupersoneli.net I ANKARA