Kpss

KPSS'ye Giren Adaylara Sinir Krizi Geçirten Sınav Merkezi Şoku!

Bu sabah ilk oturumu gerçekleştirilen KPSS Genel Kültür ve Genel Yetenek testi için Samsun’da sınav merkezi şoku yaşandı.

Samsun’un merkez ilçesi İlkadım’da bulunan 19 Mayıs Anadolu Lisesi’ne gelen adaylar beklemedikleri bir sorunla karşılaştılar.

Sınav giriş belgelerinin üst kısmında belirtilen Samsun/Merkez ibaresine inanan ve merkezde bulunan liseye giden adaylar sınav giriş belgelerinin adres kısmında belirtilen ve sonunda yer alan 19 Mayıs ibaresini buradaki yetkililerin uyarması sonucunda öğrenmiş oldular.

Adaylar ayrıca; sınava giriş belgesinin üzerinde yer alan Samsun/Merkez ibaresine göre merkez ilçedeki 19 Mayıs Anadolu Lisesi’ne geldiklerini, 19 Mayıs ibaresinin ufak olarak puntolarla yazıldığı için kriz geçirdiler.

Sınav merkez yerinin İlkadım ilçesinden 43 kilometre uzakta bulunan 19 Mayıs ilçesindeki 19 Mayıs Anadolu Lisesi olduğunu öğrenen adaylar, otomobillerle sınava girecekleri ilçedeki okula giderek sınava yetişmeye çalıştılar.

Ancak adaylar, saat 10.00’da kapıların kapatıldığı okula birkaç dakika geç kalınca sınava giremeyince baygınlık geçirdiler.

Sınava giremedikleri için sinir krizi geçiren 20’den fazla aday sinirlerine hâkim olamazken okul bahçesinde bağırmaya başladılar.

Bazı adaylar baygınlık geçirirken, 112 Acil Servis ekipleri tarafından hastaneye kaldırıldılar. Güvenlik güçleri, sınavın başlamasından dolayı okul bahçesindeki öğrencileri dışarıya çıkartarak bölgeden uzaklaştırdı.

Kamupersoneli.net I ANKARA

Bir Yorum

  1. Dava acin arkadas hakkinizi arayin bole bisey yok o zaman merkez yazmicaniz 19 mayis ilcesi yazicaksiniz insalari zor durumda birakiosunuz

  2. böyle bişey yok.. Allah belanı versin osym .. nasıl yapacan şimdi bunun telafisini. gitti 1 sene

  3. Ne kadar basit demi 1 yıl tek sınavla bu iş olmaz bu kafayı değiştirin ÖSYM

  4. ÖSYM bu sınav sorularını hazırlamada uzman olmuş ama geri kalan her konuda çırak yazık değil mi öğrencilere