Kpss

KPSS Lisans Türkçe Soruları, Cevapları ve Yorumları (Kolay Mıydı, Zor Muydu?)

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından Kamu Personeli Seçme Sınavı gerçekleştirildi. Söz konusu sınav 10.15’te başladı. 

SINAV DETAYLARI

ÖSYM KPSS Lisans Genel Kültür Genel Yetenek saat 10.15’te başladı ve adaylara 120 soru soruldu. Adaylara soruların yanıtlanması için 130 dakika süre verildi. 

Tüm bunların yanı sıra Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından KPSS Eğitim Bilimleri Testi de bugün 14.45’te gerçekleştirilecek ve 100 dakika sürecektir.

KPSS’de 60 genel kültür, 60 genel yetenek ve 80 eğitim bilimleri sorusu bulunacak. Sınavlar Genel Kültür ve Genel Yetenek 120 dakika, eğitim bilimleri ise 100 dakika sürecektir.

KOLAY MIYDI? ZOR MUYDU?

KPSS Türkçe testi size göre kolay mıydı, zor muydu? En çok hangi soruda takıldınız? Hatalı olduğunu düşündüğünüz soru var mıydı?

Bir Yorum

  1. Sorusunu hatirlayamadigim bir cevap vardi. Rusya nin bolgedeki gucunu azaltmak, Turkiye nin gucunu artirmak, bagimsiz devletler toplulugunu guclendirmek gibi.Cevabini bilen varsa yazabilirmi acaba

  2. bence o sadece 1. yani rusyanın etkisi kırmak. türkiyeyi güçlendirmek istemezler. bağımsız ülkeleri dememiş sadece 3 ülke var