Öğretmen

MEB 20 Bin Sözleşmeli Öğretmen Ataması İçin Tercih Süreci Sona Eriyor

Hatırlanacağı üzere Milli Eğitim Bakanlığı geçtiğimiz günlerde yayımladığı bir duyuru ile 20 bin sözleşmeli öğretmen alımı için tercihlerin alınmaya başladığını duyurmuştu. 

MEB tarafından yayımlanan duyuruda, öğretmen adayların geçtiğimiz aylarda katıldığı ve seçimlerden sonraki günlerde ilan edilen sözlü sınav sonuçlarından en az 60 alanların tercih yapabileceği 20 bin sözleşmeli öğretmen alımı için süre 20 Temmuz tarihi itibariyle sona erecek. İşte bilinmesi gerekenler;

20 BİN SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN ALIMI TERCİH SÜRECİ SONA ERİYOR

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlanan takvime göre 20 bin sözleşmeli öğretmen alımı için süreç 20 Temmuz tarihinde sona erecek. Öğretmen adayları tercihler için açıklanan son başvuru tarihi sona ermeden tercihlerini yapmaları gerekiyor. Öğretmen adayları terciherini Milli Eğitim Bakanlığı’nın internet sayfası üzerinden elektronik olarak yapacaklar ve öğretmen adayları 6 yıl süresince görev yapacakları okulları seçecekler.

Öğretmen adayları tarafından yapılacak tercih işlemlerinde ise en fazla 20 kurum tercih edilebilecek ve tercihler bağlı olunan il veya ilçe müdürlüklerince onaylatılacak. Öğretmen adayları, ayrıca tercih ekranında “Tercihlerim dışındaki eğitim kurumlarına atanmak istemiyorum” seçeneğini de kullanabilecek. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından tercihlere ilişkin yapılan açıklamada “2018 Mart Sözleşmeli Öğretmenliğe Başvuru Ve Atama Duyurusu çerçevesinde sözlü sınav sonucunda 60 ve üzerinde puan alanlar için sözleşmeli öğretmenliğe atanmak üzere tercih yapma işlemleri başlamıştır.” ifadeleri yer almıştı. 

TERCİH SONUÇLARI 23 TEMMUZ’DA AÇIKLANACAK

Milli Eğitim Bakanlığı’nca açıklanan takvime göre MEB 20 bin sözleşmeli öğretmenlik tercih sonuçlarını 23 Temmuz 2018 tarihinde açıklanacak. Tercihler sırasında adayların puanlarının eşit olması halinde ise KPSS puanının üstünlüğü dikkate alınacak bununla beraber eşitliğin devam etmesi durumunda ise atanacak aday bilgisayar kurası ile belirlenecek.