Öğretmen

MEB 20 Bin Sözleşmeli Öğretmen Ataması Mülakat Sonuçları Açıklandı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 20 sözleşmeli öğretmen alımı mülakatları gerçekleştirildi. Söz konusu mülakatlara 60 bin öğretmen adayı katıldı.

Atamam sonuçlarının ne zaman açıklanacağı binlerce öğretmen adayının merak konusuydu ancak Milli Eğitim Bakanlığının resmi web adresi üzerinden yayımlanan duyuru bu merak konusunu giderdi.

Bilindiği gibi Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 20 bin sözleşmeli öğretmen alımına ilişkin mülakatlar 60 bin adayın katılımı ile 14 Nisan 2018 ve 8 Mayıs 2018 tarihleri arasında gerçekleştirilmişti.

MÜLAKAT SONUÇLARI AÇIKLANDI

Konu ile ilgili olarak Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğünün resmi web adresi üzerinden bir duyuru yayımlandı. Yayımlanan duyuruda Milli Eğitim Bakanlığı 20 bin sözleşmeli öğretmen alımı mülakat sonuçlarının açıklandığı ifade edildi.

Aydalar aşağıdaki link üzerinden mülakat sonuçlarını sorgulayabilirler. 

Bir Yorum

  1. Biz atanınca değil mezun olunca öğretmen oluruz

  2. hayırlı olsun,bundan sonra da mülakat sistemi devam edecek mi acaba inşaAllah mülakatlar kalkacak diye beklerken daha da işimizi zorlaştırmazlar

  3. Bu kadar adaletsizlik içinde ne zamaba kadar gideceğiz benim oğlum kpss90 alan sınav ortalaması 83"mülakat rezaletinde puanını 55"e düşürmüşler bir oğlumda türkçe öğretmenliği son sınıta ben bir köylü gariban bir insan olarak çocuklarımı okutmak için bankalara borçlandımşu an batmışım diğer çocuğumu acaba okuldan alsammı diye düşünüyorum böyle adaletsizlik olmamalı Allah var.

  4. Ücretlilere mulakat isi ne oldu site yönetimi bizi haber yapar mısınız lütfen? Gercekten cok gecikti daha mulakata girebilmiş degiliz

  5. Herseyin adalet icerisinde yapildigini dusunmek istiyorum ancak olmasi gerekende sudur diye dusunuyorum. seffaflik ve icinde bulundugumuz dueuma isik tutmak: 1. siralamalar puanlarla ayni gun verilebilmeli ! 2. Mulakatta bir puanlama var ise giren kisiye ozel sonuc sayfasinda nereden + nereden – aldigi belirtilmeli. İstenilen; ayrinti ve seffaflik içerisinde kendisine geri bildirim yapılmış, eksiklerini görüp bunlari kapatmak adina kendini gelistiren bir ogretmen profili yaratmak degil mi ? 3. Mulakat layikiyla yapildiktan sonra kesinlikle olmasina inandigim bir sozlu sinavdir. Cunku nice bilgi yuklu kisilerin bunlari sozlu olarak aktarma zaafiyeti degil midir zaten egitimde yasanilan sorunlarin baslicasi ? 4. Mulakat puani % 40 kpss puani % 60 gibi bir oran olmali bence kpss puani tamamen iptal edilip direk mulakat puani ile siralama ve atama yapilmasini da dogru bulmuyorum.

  6. Akepe denen haramzade sürüsü. Üniv bitir sınava hazırlan ve iyi bir puan al, alçaklar yılların emeğini mahvetsin 5 dk da. mülakatta 55 vermişler. Neye göre ölçtünüz!? BU dünyamızı çaldınız Rabbim de sizin ahiretinizi mahvetsin inşaAllah…

  7. 60.000 sözleşmeli öğretmen adayı mülakata girdi. 20.000 kişi alınacak. Mülakattan geçen kaç kişi var nasıl öğrenebiliriz. Her branştan ihtiyacın 3 katını mülakata davet ettiler. Mülakatta eleme yapılırkende her branştan eşit şekilde mi eleme yapıyorlar.