Öğretmen

Sözleşmeli Öğretmenlik Yasasında Düzenleme Talebi Sosyal Medyada

Bilindiği üzere sözleşmeli öğretmenlik uygulaması halen tartışılıyor. Sözleşmeli öğretmenlerin ücret dağılımı, aile bütünlüğü ve görevde yükselememesi gibi durumlar bu konuda düzenleme yapılmasını talep ediyorlar. 

Seçimlerden önce bazı siyasilerin seçim vaatleri arasında yer alan Sözleşmeli öğretmenlik konusu ayrıca sendikalar tarafından da yakından takip ediliyor. Memur Sen, Eğitim Bir Sen ve diğer sendikalar bu konunun takipçisi olacaklarını duyurmuşlar ve öğretmenlerin taleplerini dile getirmişlerdi. 

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLERİN TALEPLERİ SOSYAL MEDYADA

Seçim sonuçlarının tamamlanmasının ardından ise sözleşmeli öğretmenler, bu konuda adım atılması için sosyal medya üzerinden bir kampanya başlattılar. Sözleşmeli öğretmenlik yasasında düzenleme yapılmasını talep eden adayların paylaşımlarını siz okuyucularımıza aşağıda aktarıyoruz. 

Sosyal Medya Üzerinden Adaylar Tarafından Yapılan Paylaşımlar

Eşit Unvana Eşit Sözleşme Ücreti Verilmeli #SözleşmeliÇözümBekliyor

”Sözleşmeli Personelin Tayin Hakları Eşitlenmeli Sözleşmeli personele kadrolu personelle aynı düzeyde tayin hakkı verilmelidir.”

”Sözleşmeliler, Kadrolular Gibi Görevde Yükselebilmeli Sözleşmeli personelin kadrolu personel gibi görevde yükselebilmesi sağlanmalıdır.”

”Sözleşmeli öğretmen istihdamından vazgeçilmelidir”

”Sözleşmeli öğretmenlik uygulaması sorun çözmüyor, mağdur ediyor”

”Sözleşmeliler Farklı Yargılamaya Tabi Tutulmamalı Sözleşmeli personelin de kadrolu personelle aynı usul ve şekilde yargılanabilmesi sağlanmalıdır”

”Sözleşmeli istihdamın ortaya çıkardığı sorunlar, 2011 yılında tüm sözleşmeliler kadroya alınarak ve uygulama kaldırılarak çözülmüştü. Bugünkü sorunun çözümü de 2011 yılına dönüşte, kadroya geçişte durmaktadır.”

Kamupersoneli.net – ÖZEL Haber

Bir Yorum

  1. Bu gecd uyuma seaini duyur reisi yapar ise yine reis yapar