Öğretmen

Yürürlüğe Giren İkinci KHK ile Sözleşmeli Öğretmenlik ve Mülakat Geldi

 İkinci KHK ile Sözleşmeli Öğretmenlik ve Mülakat Geldi 668 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname Resmi Gazete’nin mükerrer sayısında çıktı. 

27 Temmuz 2016 tarihli Resmi Gazete’nin mükerrer sayısında çıkan ilgili KHK ‘de sözleşmeli öğretmenlik ve mülakat kısımları şu şekilde belirtilmiş;

6) 25/8/2011 tarihli ve 652 sayılı Milli Eğitim Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnameye aşağıdaki ek madde eklenmiştir.

“EK MADDE 4- (1) Öncelikle kalkınmada birinci derecede öncelikli yörelerde olmak üzere Bakanlığın boş öğretmen norm kadrosu bulunan örgün ve yaygın eğitim kuramlarında 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4 üncü maddesinin (B) fıkrası kapsamında sözleşmeli öğretmen istihdam edilebilir.

(2) Sözleşmeli öğretmenler, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde öngörülen genel şartlar ile öğretmen kadrosuna atanabilmek için aranan özel şartları taşıyanlardan Kamu Personel Seçme Sınavı puan sırasına konulmak kaydıyla alım yapılacak her bir pozisyonun üç katma kadar aday arasından Bakanlık tarafından yapılacak sözlü sınav başarı sırasına göre atanır.

(3) Bu madde uyarınca atanan sözleşmeli öğretmenler dört yıl süreyle başka bir yere atanamaz. Aile birliği mazeretine bağlı yer değiştirmelerde bu madde uyarınca istihdam edilen öğretmenin eşi bu öğretmene tabidir. Sözleşmeli öğretmenler, aday öğretmenler için öngörülen adaylık sürecine tabi tutulur. Sözleşmeli öğretmenlerden sözleşme gereği dört yıllık çalışma süresini tamamlayanlar talepleri halinde bulundukları yerde öğretmen kadrolarına atanır. Öğretmen kadrolarına atananlar, aynı yerde en az iki yıl daha görev yapar, bunlar hakkında adaylık hükümleri uygulanmaz.

(4) Bu madde hükümlerine göre öğretmen kadrolarına atananların, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4 üncü maddesinin (B) fıkrası uyarınca sözleşmeli öğretmen pozisyonlarında geçirdikleri hizmet süreleri, öğrenim durumlarına göre yükselebilecekleri dereceleri aşmamak kaydıyla kazanılmış hak aylık derece ve kademelerinin tespitinde değerlendirilir. Bunlar, atandıkları kadronun mali ve sosyal haklarına göreve başladığı tarihi takip eden aybaşından itibaren hak kazanır ve önceki pozisyonlarında aldıkları mali ve sosyal haklar hakkında herhangi bir mahsuplaşma yapılmaz.

(5) Bu madde kapsamında öğretmen kadrolarına atananlara iş sonu tazminatı ödenmez. Bu personelin önceden iş sonu tazminatı ödenmiş süreleri hariç, iş sonu tazminatına esas olan toplam hizmet süreleri, 8/6/1949 tarihli ve 5434 sayılı Türkiye Cumhuriyeti Emekli Sandığı Kanunu uyarınca ödenecek emekli ikramiyesine esas toplam hizmet süresinin hesabında dikkate alınır.

(6) Bu madde kapsamında sözleşmeli öğretmenlerin atanacağı öğretmen kadroları, 190 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye ekli cetvellerde yer alan sınıf, unvan ve derecelerine uygun olmak şartıyla, başka bir işleme gerek kalmaksızın atama işleminin yapıldığı tarih itibarıyla ihdas edilerek Milli Eğitim Bakanlığının 190 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye ekli cetvellerinin ilgili bölümlerine eklenmiş ve öğretmen kadrolarına atananların pozisyonları başka bir işleme gerek kalmaksızın iptal edilmiş sayılır. İhdas edilen kadrolar ile iptal edilen pozisyonlar; unvanı, sınıfı, adedi, derecesi, teşkilatı ve birimi belirtilmek suretiyle atama tarihinden itibaren iki ay içinde Maliye Bakanlığı ve Devlet Personel Başkanlığına bildirilir.

(7) Sözleşmeli öğretmenliğe atanacakların başvuruları, sözlü sınava alınacakların belirlenmesi, sözlü sınav konuları, sözlü sınavın usul ve esasları, atanmaları ve bu maddenin uygulanmasına ilişkin diğer hususlar Milli Eğitim Bakanlığınca yürürlüğe konulan yönetmelikle düzenlenir.”

Konu hakkında görüşlerinizi sayfanın altında bulunan yorum kısmı vasıtasıyla bizlerle ve diğer ziyaretçilerimizle paylaşabilirsiniz.

Kamupersoneli.net | Ankara

Bir Yorum

  1. Arkadslar 4b kapsamında eşi de kendısıde sözleşmeli çalısıp es tayını isteyen oldu mu aranızda. basından böyle bişi gecen var mı?

  2. Kpss sınavına girmeyenler sözleşmeli öğretmenlik için başvuru yapabiliyor mu

  3. Kpss şart ve iki eş de 4 bli ise bildiğim kadariyla kim önce basladiysa oraya yada nerde açık varsa eşler arasinda oraya isteyebilir ama bu öğretmenler de es öğretmene bağlı mecbur ogretmenin oldugu yere gelir

  4. Şimdi atama neye göre yapılacak tam olarak anlayamadım…

  5. ben hersene girip atanamadim.kader bu olsa gerek bu senede sinava girmedim.sozlesmeli olarak bas vurabilirmiyim.bas vuru icin gecen sdneki buanim ve daha onceki yapmis oldugum ucretli ogretmenlik yillarimin bi katkisi olacak mi.lutfen cevap verirmisiniz

  6. Iki yillik cocuk gelisimi mezunuyum tanabilirmiyim ne zamn basvuru

  7. Bazi sebeplerden buyilki sinava giremedim gecen yilki puanimla basvutabilirmiyim bununla ilgili bilgiye ulasamadim bilen varsa cevap verirse sevinirim

  8. Gsfseramik bölümü mezunuyum. Formasyon stajını görsel sanatlar yani resim ogretmeni olarak yaptım.sozlesmeli ogretmenlikte resim ogretmeni olarak mi yoksa seramik ogrtmeni Olarak mi basvuru yapacağım. Her ikisine de basvuru hakkı tanıdılar iyi olur. Seramik öğretmenliğine Seramik mühendisliği bölümünden de atama yapıldığı için bölüm siralamam tuttuğu haldşubat ta atanam

  9. Zaten Subat ataması 30bin olacaktı sözleşmelide eylülde olmasa bile şubatta 15bin yapılması planlanıyordu darbe fetoş itinden sonra eylüle alınması kesinleşti zaten bu yıl toplamda 45bin alacaktın 45binde fetoşcuyu hesapda olmayarak öğretmenlikten çıkartıldı 90bin ATA'ma neyi bekliyorsunuz acil 100bin ATA'ma subatı kaldırın eylülde doldurun bu kadar basit

  10. Ben her sene sinava girerdim ama sene giremedim sözlesmeliye basvurabilirmiyim bilgisi olan varsa cevap yazabilirmi