Öğretmen

e-Devlet Üzerinden Ücretli Öğretmenlik Başvuru Nasıl Yapılır?

Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı eğitim kurumlarında ücretli öğretmen olmak adına başvuru yapacak adaylar başvurularını 24 Ocak 2018 tarihinden itibaren yapabiliyorlar. e-Devlet üzerinden yapılan ücretli öğretmenlik başvurularının sona erme tarihi ile ilgili detaylarda MEB tarafından paylaşıldı. 

Buna göre, e-Devlet sistemi üzerinden başvuruda bulunmayan hiçbir adayın ücretli öğretmen olarak görevlendirmesi yapılamayacağını da belirten MEB hali hazırda ücretli öğretmen olarak görev yapanların görevlendirmeleri 1. dönem sonu itibariyle sonlandırıldığını, bu durumda bulunanların 2. dönem de görev yapabilmeleri için e-Devlet sistemi üzerinden başvuru yapmaları gerektiğini bildirdi. 

ADAYLAR BAŞVURULARINI NASIL YAPACAKLAR?

Ücretli öğretmenlik için başvuruda bulunacak öğretmen adayları, e-Devlet şifreleri ile sisteme giriş yaptıktan sonra, açılan sayfada yer alan arama butonuna ‘ücretli öğretmenlik’ terimini yazarak arama gerçekleştirecek. 

Öğretmen adayları arama yaptıktan sonra karşılarına çıkan ekranda yer alan Milli Eğitim Bakanlığı/Ücretli Öğretmenlik Başvurusu başlığına tıklayacaklar. Adaylara daha sonra açılan sayfada yer alan başvuru formunda kendilerine ait bilgileri teyit etmeleri istenecek. Kendilerine ait bilgiler teyit eden ve eksik kısımları dolduran ücretli öğretmen adayları ileri butonuna basarak başvurularını gerçekleştirecekler. 

Kamupersoneli.net – ANKARA