Kpss

ÖSYM'den Merkezi Atama Kadrosu Bekleyenlere Şok

2016 KPSS puanları ile yapılacak olan merkezi atama tercihleri bugün itibari ile başladı. 

KPSS 2018/1 merkezi atama tercihleri Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından tercih kılavuzunun yayımlanması ile başlamış oldu. 

ÖSYM’DEN ADAYLARA KADRO ŞOKU 

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yayımlanan KPSS 2018/1 merkezi atama kadro dağılımı da belirtildi. Buna göre merkezi atama için kadro bekleyen adaylar yayımlanan kadrolar karşısında şok oldu. 

Bu bağlamda Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından 733 lisans, 603 ön lisans ve 80 lise kadroları yayımlandı. Milyonlarca aday tarafından ÖSYM’den çok sayıda kadro bekleniyordu ancak ÖSYM tarafından 1416 kadro yayımlandı. 

Konu ile ilgili olarak KPSS 2018/1 merkezi atama için tercih yapacak olan adaylar ÖSYM’nin aday işlemleri sistemine T. C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile giriş yaparak yapacaklardır. Adaylar tercihlerini yaptıklarında işlemlerinin geçerli olabilmesi için tercih ücretini ÖSYM tarafından belirlenen bankalara yatıracaklardır. 

Bir Yorum

  1. Kardeşim ben aynısını yazdım seçimden önce. Siz daha verin oyları, seçimdrn sonra şok olacaksınız dedim. Şimdi anladınızmı neden tercih robotu yayınlanmadı edevlette? Normalde 1 hafta önceden robot yayınlanırdı. İnsanlar uyanmasın diye, bu ne lan bir avuç kadro diyip oy vermezler diye tercih robotu yayınlanmadı. Ösym de işleri ağırdan aldı

  2. Git gide merkezi atama sayisi dusuyor biz bu sinavlara bosuna mi hazirlaniyoruz ? Gidisaat bu ise torpili olmayan bosuna 2018 Kpss calisiyor. Benim bu tur kurumlara hicbir sekilde guvenim kalmadi. Umudumuzun bu derece yikilmasina sebep olanlrin yanina kalmasin. Bulunduklri makamlardan hayir gormesinler insAllah.

  3. burdanda anlaşılıyor ki artık merkezi atama dönemi sona ermiştir. en yakın parti binasına gidip kaydınızı yapın

  4. Bizler boşuna mı kpss ye hazırlanıyoruz sizlerde açıktan atamaları yapıyorsunuz sağlıktan başka meslek yokmu sürekli sağlık bizlerde atama istiyoruz alımları artırınız daha geç değil bizler ölelim mi işsizim iş istiyoruz buda yetkililerin ayıbı olsun bizler boşuna mı okuduk bizler içinde kadro açılsın yaş şartında kalksın yaş şartı atamalarda varsa kpssyede köyün insanlar mağdur olması ATAMA BEKLİYORUZ ÖN MUHASEBE

  5. 3 287 124 milyon orta öğretim mezunun girdiği sınavdan sadede 80 kişi alınıyor benim bir sürü şart şurtta cabası benim tercih yapabileceğim 4 kadro tek var + 15 tl de tercih ücreti 15×3.287.124=49.306.860 bu parada ösymeye kimseyi işe admadan 49 milyon elde ettiler yaşasın adalet yaşasın sosyal devlet

  6. gida tarim ve hayvancilik lisans 2016 puaniyla almasinda ne zaman aliyosa alsin saygilar

  7. Ne sınava hazırlanması kardeşim boşuna okuyoruz istihdam saglayamayacaksan o kadar bölüm acıp okutmayacaksın kardeşim bi ton tapu bölümü açtın her ile aldıgını emlak yönetiminden haritada alıyorsun bu insanlar ne iş yapacak başka iş imkanımı var tapu kadastro mezunu tapuda çalışacak başka alanda çalışamaz. Yazık yemin ederim yazık ya o kadar insanın günahına giriyorsunuz.

  8. merhaba bu kadrolar cok degilmi yarisini kaldirin bunlarada gerek yok zahmet olmazsin

  9. Yazıklar olsun hepinize..puanım 84.72 ama atamıyorum…Allah'ım buna neden olan herkesi yatağında dahi huzur etmesin…

  10. Yaziklar olsun yaa…soylenecek o kadar söz var ki…ama yazıklar olsun.. insan hayatiyla oynamak o kadar kolay demek ki..rabbim hicbir zulmu sonuna kadar devam ettirmez..

  11. Bu durumu niye kabullenip sadece yaziklar olsun demekle yetiniyoruz. Merkezi atamalrin eski haline donmesi icin kamuoyu falan olusulmuyr mu bir sekilde. Ya da imza toplanmasi. Yani bir sekilde bu duruma karsi cikmaliyiz. El altindan alimlar devam edecek ve biz hep bu tablolarda karsilasacgz. Yillarimiz sinav ugruna geciyor gidiyor. Yasadigimz uzuntunun hesabi yok. 84 aldim diyen var . Ben 89 alip atanamadim. Acilmis 2 kisilik alim sadece. Lutfen bu konuda kamupersoneli bize yol goster tepkimizi yetkililere bir sekilde iletelim. Sesimizi duyurmamiza yardim edin?

  12. kadrolar iyice eriyor bu da gösteriyorki her kurum ayrı ayrı ialana çıkıyor mülakat koymak için bunu yapıyorlar merkeziyye bu kurumları koysalar mülakat yapamayacaklar

  13. Benim 86 da bi işe yaramıyor hemde lisans ya buna ne dersin ?

  14. Bunlarin ziraat muhendisine hic istiyaci Yok mu 1 tane bile Yok…