Diyanet Personeli

Diyanet İşleri Başkanlığı (DİB) Görevde Yükselme Sınavı (GYS) İlanı Yayımlandı

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından görevde yükselme sınav ilanı yayımlandı. Buna göre Diyanet işleri Başkanlığı Şube müdürü, Din hizmetleri uzmanı ve şef kadroları için görevde yükselme sınavı düzenleyecektir.

İlan hakkında detayları kamupersoneli.net olarak okuyucularımızla paylaşıyoruz…

BAŞVURU DETAYLARI

Görevde Yükselme Sınav ilanına başvuru yapacak olan adaylar başvurularını 2 Temmuz 2018 tarihinde yapmaya başlayacaklardır. Ayrıca söz konusu başvurular 16 Temmuz 2018 tarihine kadar devam edecektir. İlana başvuru yapacak olan adaylar başvurularını kılavuzda belirtilen belgeler ile DİB merkezinde çalışanlar birimlerine, taşra teşkilatında çalışanlar ise bağlı bulundukları il müftülükleri veya dini yüksek ihtisas/eğitim merkezi müdürlüklerine yapacaklardır. Adaylar başvurularını şahsen yapacaklardır.

GENEL ŞARTLAR

Görevde Yükselme Sınavı için Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından adaylardan bazı şartlar aranmaktadır. Bu şartlara haiz olan adayların başvuru yapacakları kadrolara göre de özel şartlara haiz olmaları gerekmektedir. Kadroların özel şartları başvuru kılavuzunda belirtilmiştir. İşte adaylarda aranan genel şartlar:

1. 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde belirtilen genel şartları taşımak,

2. Halen Başkanlık teşkilatında 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/A maddesi uyarınca çalışıyor olmak.

3. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 68 inci maddesinin (B) bendi kapsamındaki kadrolara atanabilmek için söz konusu bentte belirtilen hizmet süresine sahip olmak ve görevde yükselmeye tabi kadrolar için Başkanlıkta atanabileceği kadronun alt görevlerinin birinde çalışmış olmak,

4. Atanmalarında dini öğrenim şartı esas alınan unvanlar için Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin 5 inci maddesinin (b) bendinde belirtilen “Ortak Nitelik” şartını taşımak,

5. Başvuru yapılacak unvanda çalışıyor olmamak veya müktesebi bulunmamak.