Öğretmen

MEB Öğretmenlerin 2018 Yılı İl İçi İsteğe Bağlı Yer Değiştirme Başvuruları Sona Eriyor!

Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü’nce geçtiğimiz günlerde bir duyuru yayımlanmış ve öğretmenlerin 2018 yılı il içi isteğe bağlı yer değiştirme başvurularının başladığı belirtilmişti.

Yapılacak olan başvuruların https://mebbis.meb.gov.tr adresi üzerinden yapılacağı ifade edilmişti.

BAŞVURULAR NE ZAMAN SONA ERECEK?

MEB İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan duyuruya göre; öğretmenlerin il içi atama başvurularının 22 Mayıs 2018 tarihinde başladığı ve 25 Mayıs 2018 tarihinde sona ereceği ifade edilmişti.

Ayrıca bu tarihler arasında yapılan başvuruların sonuçlarının 30 Mayıs 2018 tarihinde açıklanacağına yer verildi.

BAŞVURULAR NEREDEN YAPILACAK?

Öğretmenler il içi atama başvurularını http://mebbis.meb.gov.tr veya http://ikgm.meb.gov.tr adreslerinde yer alan Elektronik Başvuru Formu doldurulmak suretiyle yapacaklar.

Ayrıca yer değiştirme isteğinde bulunacak öğretmenlerin elektronik Başvuru Formuna yansıtılacak kimlik, öğrenim, Bakanlık atama alanı, hizmet süresi, hizmet puanı ve benzeri bilgilerini başvuru yapmadan önce MEBBİS e-Personel Modülünden (Özlük) kontrol ederek yanlış ya da eksik bilgilerinin düzeltilmesini belgeye dayalı olarak eğitim kurumu, ilçe ve il millî eğitim müdürlüklerinden talep etmeleri gerektiği belirtildi.