Kpss

2018 KPSS Başvuruları Saat Kaça Kadar Yapılacak? Başvuru Ücretleri ve Ücretlerin Yatırılacağı Bankalar

Bilindiği gibi Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından KPSS 2018 başvuruları alınıyor. Adaylar başvurularını bugün içinde yapacaklar ve başvurular bugün itibari ile son bulacak. Peki başvurular saat kaça kadar devam edecek? Başvuru ücretleri ne kadar ve hangi bankalara yatırılacak? Tüm detayları kamupersoneli.net olarak okuyucularımızla paylaşıyoruz.

KPSS başvurularını Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından 10 Mayıs 2018 tarihinde alınmaya başlandı ve söz konusu başvurular 21 Mayıs 2018 tarihi itibari ile sona eriyor. Ayrıca adaylar başvuru ücretlerini de 22 Mayıs 2018 mesai bitimine kadar yatırabileceklerdir.

BAŞVURULAR SAAT KAÇA KADAR NASIL YAPILACAK?

Peki başvurular nasıl yapılacak? Başvurular için iki yol bulunuyor. Başvuru yapacak olana adaylar ÖSYM’nin aday işlemleri sistemi üzerinden T. C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile giriş yaparak başvurularını gerçekleştireceklerdir. Adayların sistemde fotoğrafı 50 ayı geçmemiş olmaları gerekmektedir. Online olarak yapılacak başvurular 23.59’da sona erecektir. 

Diğer başvuru yolu ise koordinasyon merkezi tarafından yapılan başvurulardır. Bu yöntem ile başvuru yapacak olan adaylar Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi sınav koordinasyon merkezlerine giderek, başvuru formunu doldurmak sureti ile başvuru yapacaklardır. Sınav koordinasyon merkezi aracılığı ile yapılacak olan başvurular mesai saati bitimine kadar devam edecektir.

KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür, Eğitim Bilimleri, Alan Bilgisi, ÖABT için ÖSYM tarafından bir günlük geç başvuru hakkı tanınmıştır. Bu kapsamda geç başvurular 6 Haziran 2018 tarihinde alınacaktır.

BAŞVURU ÜCRETİ

Peki 2018 KPSS sınav ücretleri ne kadar? KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür / Eğitim Bilimleri / ÖABT : 90,00 TL KPSS Alan Bilgisi Sınavlarının Her Bir Oturumu İçin : 60,00 TL ödenecektir. 

BAŞVURU ÜCRETİNİN YATIRILACAĞI BANKALAR

Sınav ücretleri ÖSYM sistemi üzerinden online olarak veya belirlenen bankalara ödenecektir. Buna göre söz konusu başvurular şu bankalara yatırılacaktır:

* Bankalar, hizmet binasında veya azami 50 metre uzağında para yatırmalı ATM cihazı bulunan şubelerde gişe tahsilatı yapmayıp bu şubeye gelen adayı para yatırmalı ATM’lere yönlendirebileceklerdir.

– Akbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

– Albaraka Türk Katılım Bankasının tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

– Finansbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

– Kuveyt Türk Katılım Bankası’nın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

– Türk Ekonomi Bankası’nın tüm şubeleri ve internet bankacılığı

– Halkbank ATM, internet bankacılığı ve şubeler

– ING Bank’ın tüm şubeleri ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

– Vakıf Katılım Bankası’nın tüm şubeleri ve ATM (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

– Ziraat Bankası sadece internet bankacılığı ve mobil bankacılık (Şubelerden ve ATM’den ücret yatırılmaz.)

– Sınav ücreti, ÖSYM’nin internet sayfasında e-İŞLEMLER’de yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile de yatırılabilecektir.