Aöf

AÖF'te 4 Yanlış 1 Doğru Uygulaması Devam Edecek Mi? KDK Kararını Verdi

Milyonlarda öğrencinin eğitim gördüğü AÖF’te 4 yanlış 1 doğru uygulaması yapılmaktadır. AÖF sınavlarında uygulanan 4 yanlış 1 doğru uygulamasının kaldırılması için Kamu Denetçiliği Kurumuna çeşitli şikayetler yapıldı.

Anadolu Üniversitesi, Atatürk Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi bünyesinde AÖF’te okuyan binlerce öğrenci tarafından 4 yanlış 1 doğru uygulamasının kaldırılması için Kamu Denetçiliği Kurumuna başvuru yapıldı. 

AÖF’TE 4 YANLIŞ 1 DOĞRU UYGULAMASI DEVAM EDECEK Mİ?

Yapılan bu şikayetler ise Kamu Denetçiliği Kurumu tarafından değerlendirmeye alındı. Daha sonra Kamu Denetçiliği Kurumu tarafından yapılan değerlendirme sonucu açıklandı. Sonuçlar için bir karar yayımlandı. Yayımlanan kararda geçtiğimiz aylarda binlerce öğrenci tarafından 4 yanlış 1 doğru uygulamasının iptal edilmesi için yapılan başvuruların incelendiği belirtildi. Bunun yanı sıra söz konusu kararda rastgele işaretlemelerin önüne geçilmesi için AÖF sınavlarında 4 yanlış 1 doğru uygulamasının devam edileceği ifade edildi.

Bu konu ile ilgili olarak Kamu Denetçiliği Kurumu tarafından yayımlanan kararın ilgili bölümünü kamupersoneli.net olarak okuyucularımızla paylaşıyoruz. İşte KDK’dan yayımlanan kararın ilgili bölümü:

KDK’DAN YAYIMLANAN KARARIN İLGİLİ BÖLÜMÜ

Kamu Denetçiliği Kurumu, başvuruya ilişkin kararında, 2547 sayılı Kanunun 44’üncü maddesi ile YÖK’ün Yükseköğretim kurumlarında, öğretim faaliyetlerinin, ölçme ve değerlendirmelerinin nasıl yapılacağı hakkında Yükseköğretim Kurulunca temel ilkelerin oluşturulacağı ve bu ilkelere uygun olarak Üniversite senatoları tarafından anılan hususların belirleneceğinin kurala bağlandığını, “dört yanlış yanıtın bir doğru yanıtı eksiltmesi” uygulamasının da bu kapsamda idareye Kanunla verilen takdir yetkisinin kullanılması kapsamında değerlendirilmesi gerektiği ifade edilmiştir. Kararda, Üniversiteler tarafından söz konusu uygulamanın getirilmesi amacının; açıköğretim programları mezunlarının dersleri yeterince çalışmadan, öğrenim görmekte olduğu alanda gerekli bilgiye sahip olmadan sadece rastgele işaretleme yaparak ilgili alandan mezun olduklarının gözlemlenmesi nedeniyle eğitimdeki kalitenin düşürülmemesi yükseköğretim programlarından donanımlı öğrencilerin mezun olması, uygulamada birliğin sağlanması olduğu tespit edilmiştir.

Bu bağlamda AÖF sınavlarında 4 yanlış 1 doğru uygulaması devam edecektir. 

Bir Yorum

  1. Yazik ya ders calisamayan var ailesine coluguna cocuguna bakan var bide bu sinavlafa nasil calisilcak

  2. Ya bıraksınlar bu işleri cebimize girecek paranın derdindeyiz demiyorlar da. O kadar kaliteli eğitimin peşindeysen aynı uygulamayı örgün öğretimde de yapsınlar !!! Zaten bütlere giremiyoruz böyle saçmalık mı olur !!

  3. Bir öğrenciye yanlış yaptı diyerek doğrusu elinden alınamaz bu saçmalıktır…

  4. Burdan bi dolu küfür ediyorum size ne aptalsınız sanki gidip ders görüyoruz konu anlatıyorlarya bize birde 4y 1d kuralı getirdiler birde sanki normal mezun olanlar hakkıyla oluyor sanki hepsi bitirince elit kişiler maşAllah yaptıgınız sistemin………..

  5. Çok para alacağız demiyolarda kalite diyor örgün eğitimindekiler çok kaliteli okuyorlarmis gibi konuşuluyor bütün veriler paralar haram olsun işte çalışıp bir yandan okumaya çalışan insanlar var hem sınav tarihlerini erkene alın insanları madur edin hemde her sene bi kanun çıkarın

  6. Bu kadar sikayetin ustune kendi bildigini okumasina aptallik denilir. Puanlama sistemi bile dogru degil. Tek amaç daha fazla para kazanmak 1 derse yatan para ile 10 derse yatirilan para ayni olmamali.

  7. Kardeşim madem 4 yanlış 1 doğruyu götürüyor,o zaman not hesaplamada ilk sınav notunun %30,ikinci sınav notunun %70 i hesaplanmasını kaldırın,şimdi 4 yanlış 1 doğruyu götürecek sonra not hesaplamasında %30-%70 uygulaması yapılacak,efendi Oxford okumuyoruz adı üstünde Aöf oluyoruz rantınızı çekin eğitimden,Avukatlara sesleniyorum,2 sinden birinin kaldırılması için dava açın Türkiye de hiçbir üniversitesinde böyle bir uygulama yok..

  8. Gazide okuyan bir ögrenci sinavlara girerken .4.yanliş 1 doğruyu göturuyormu. soruyorum.aof de n
    eden gut
    ursun kalite duşuyormuş.aöf de lapatim nerde hak nerde adalet cifte sidandart

  9. Bu kdk ne göre olmali demis ya bu nasil bir saçmalık. Artik resmen para dolabi oldu bu

  10. Bu ne sacmalik lutfen bu sacma fikir kaldirilsin zaten 4sorudan birini biliyoruz o da gidiyor yazik bizlere okuma hakkimiz elimizden aliyorlar :(:(:(

  11. Haksızlık her yerde. Örgünlere yapılmayan bu uygulama neden sadece aöf lülere. Zaten aöf öğrencilerine her zaman üvey evlat muamelesi yapılıyor. Yazıklaaar olsun. Bu nasıl bi haksızlık

  12. Haksızlık her yerde. Örgünlere yapılmayan bu uygulama neden sadece aöf lülere. Zaten aöf öğrencilerine her zaman üvey evlat muamelesi yapılıyor. Yazıklaaar olsun. Bu nasıl bi haksızlık

  13. Bu kadar insana gercekten yazık yaaa kaldırın şu sistemi artık

  14. Bir de bu kayıt yeniletmeyerek protesto edeceğimciler çıktı. Aöf ünde çok umrunda senin kayıt yeniletmemen. Memursan, diploma alamayıp derece-kıdem yükseltemezsin, KPSS Lisans-Önlisans Sınavına giremezsin. Olan kime oluyor bir düşün. İnsan üniversiteyi hakederek bitirmeli, vicdanı rahat olmalı eğitim derecesinin lisans-önlisans olduğunu söylerken. Sizin amacınız; Çıkmış Aöf yayınlarının kapağını açmadan çıkmış sorulara göz gezdirip, dışarıdan yardımcı kaynaklarla ve sınavda sallayarak mezun olmak. Yok öyle yağma. Sonra iki cümleyi bir araya getiremeyen fakülte mezunuyum diye geziyor ortalarda. Geçti artık o günler. Ellerine sağlık. Şimdi en azından çalışanla çalışmayan belli oluyor. Not: Hem özel sektörde çalışıyorum, hem de ders çalışarak mezun oldum.

  15. sen dört sorudan birisini zor biliyorsan bir zahmet mezun olmayıver.

  16. Bu haksızlık
    Bilmeyen zaten her türlü atıp işaretleyerek tır bu bir çözüm değil

  17. Bu haksızlık
    Bilmeyen zaten her türlü atıp işaretleyerek tır bu bir çözüm değil

  18. Bu haksızlık
    Bilmeyen zaten her türlü atıp işaretleyerek tır bu bir çözüm değil

  19. Bu haksızlık
    Bilmeyen zaten her türlü atıp işaretleyerek tır bu bir çözüm değil lütfen kaldırın sistemi sürekli değiştirip durmayı kafamız karışıyor tam alıştık derken tak başka birşeylerle karşılaşıyoruz

  20. Bu haksızlık
    Bilmeyen zaten her türlü atıp işaretleyerek tır bu bir çözüm değil lütfen kaldırın sistemi sürekli değiştirip durmayı kafamız karışıyor tam alıştık derken tak başka birşeylerle karşılaşıyoruz

  21. böyle saçmalık olmaz yüzlük kağıt veriyoruz gelen puana bakarmisiniz yazık ya ayıp biran bu sistemin kalkmasını istiyoruz buna şimdi aldaletmi diyorsunuz çok büyük bir haksızlık lütfen herkes bu konuda yardımcı olsun hep beraber olalım bu sistemi kaldırsınlar okuduğum bölüm iki yıllık bana dörde katlanıyor ve mı böyle bı vicdansizlik

  22. Yanlış doğruları götürsün 2 dönem sınav olsun para ile yaz okulu olsun iyi gelir oldu valla vazgeçmeyi bilmek lazım artık yeter.