Öğretmen

MEB 5 Bin Ücretli Öğretmen Alımında En Çok Alım Yapılacak 5 Kontenjan

Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü tarafından 5 bin ücretli öğretmen alımı hakkında bir duyuru yayımlandı. Yayımlanan duyuruda 5 bin ücretli öğretmen alımı hakkında genel şartlar, başvuru detayları, kadro dağılımı belirtildi. 

Bu bağlamda Milli Eğitim Bakanlığı 5 bin ücretli öğretmen alımı hakkında tüm detayları kamupersoneli.net olarak okuyucularımızla paylaşıyoruz. 

BAŞVURU DETAYLARI

Milli Eğitim Bakanlığı 5 bin ücretli öğretmen alımı için başvurular 8 Haziran 2018 tarihinde başlayacak ve 13 Haziran 2018 tarihine kadar devam edecektir. MEB 5 bin öğretmen alımı için adaylar başvuruları sırasında 5 adet sözlü sınav merkezi seçebileceklerdir. Bu bağlamda başvurular http://mebbis.meb.gov.tr ve http://ikgm.meb.gov.tr adreslerinden gerçekleştirilecektir.

Söz konusu öğretmen alım duyurusunda 2017 yılı Kamu Personel Seçme Sınavında atanacağı alan için puan türleri (KPSSP10 ve KPSSP121- KPSSP120) itibarıyla 50 ve üzerinde puan almış olmak” açıklaması yapıldı. Bu bağlamda her kontenjan için KPSS taban puanı 50 olarak belirlendi.

EN ÇOK ALIM YAPAN 5 KONTENJAN

Peki Milli Eğitim Bakanlığı 5 bin ücretli öğretmen alımı için en çok alım yapılacak olan 5 kontenjan nedir? En çok alım yapılacak olan 5 kontenjan şöyle:

303 – İlköğretim Matematik Öğretmenliği, 

380 – İngilizce, 

577 – Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, 

605 – Okul Öncesi, 

1363 – Sınıf Öğretmenliği