Öğretmen

20 Bin Sözleşmeli Öğretmen Ataması Mülakat Sonuçları Açıklandı Mı?

8 Mayıs 2018 tarihinde sona eren 20 bin sözleşmeli öğretmen ataması mülakat sonuçları büyük bir merakla bekleniyor.

Eğitim ve öğretimde büyük rol oynacak olan öğretmenler 20 bin sözleşmeli öğretmen ataması mülakat sonuçlarının bir an önce açıklanmasını talep ediyorlar.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bu konuyla alakalı olarak herhangi bir açıklama yapılıp, yapılmadığı merak edilirken; öğretmenler 20 bin sözleşmeli öğretmen ataması mülakat sonuçlarının bir an önce açıklanması talebinde bulunuyorlar.

60 BİN ADAY BEKLİYOR

Atama sonuçların bekleyen binlerce öğretmen adayının heyecanlı bekleyişi devam ederken 20 bin sözleşmeli öğretmen alımı için 60 bin adayın 14 Nisan 2018 ve 8 Mayıs 2018 tarihleri arasında mülakata alındığı ifade edilmişti.

Mülakatlara alınan 60 bin öğretmen mülakatların tamamlanmasıyla braber mülakat sonuçlarının açıklanacağı günü sabırsızlıkla bekliyor.

BAKANLIK AÇIKLAMA YAPTI MI?

20 bin sözleşmeli öğretmen ataması mülakat sonuçlarına yönelik olarak Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından net bir açıklama yapılmadı. Ancak sonuçların 20 Mayıs 2018 tarihine kadar açıklanabileceği ifade ediliyor.

Geçen yıllarda gerçekleştirilen aama takvimi incelendiğinde hemen, hemen aynı süreç işlenebilir ve söz konusu takvime göre atama mülakat sonuçlarının gelecek hafta içerisinde açıklanabilir.