Kpss

2018 KPSS, DHBT ve ÖABT Başvuru Ücretleri ve Başvuru Ücretlerinin Yatırılacağı Bankalar

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezinin resmi web adresi üzerinden 2018 KPSS, DHBT ve ÖABT başvuru kılavuzu yayımlandı. Aşağıdaki link üzerinden başvuru kılavuzuna ulaşabilirsiniz.

Başvuru Kılavuzu İçin TIKLAYIN.

Başvuru kılavuzuna göre KPSS, DHBT ve ÖABT başvuru ücretlerinin ne kadar olduğunu ve başvuru ücretlerinin hangi bankalara yatırılacağını kamupersoneli.net olarak okuyucularımızla paylaşıyoruz.

Adaylar başvurularını kılavuzda belirtildiği gibi ÖSYM büroları aracılığıyla veya online olarak yapacaklardır. Adaylar Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezinin resmi web adresi üzerinden aday işlemleri sistemine kendi kullanıcı şifreleri ve T. C. Kimlik Numaraları ile giriş yaparak KPSS, DHBT veya ÖABT başvurularını yapabileceklerdir. İşte tüm detaylar… 

KPSS BAŞVURU ÜCRETİ

2018 KPSS genel kültür, genel yetenek ve eğitim bilimleri için sınav 22 Temmuz 2018 tarihinde saat 10.15’te ve 14.45’te uygulanacaktır. Sınav 130 dakika sürecek ve sınav için başvuru ücretleri 60 TL olarak belirlenmiştir. 

KPSS alan bilgisi birinci oturum Kamu Yönetimi, Uluslararası İlişkiler, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri için sınav 28 Temmuz 2018 saat 10.15’te gerçekleştirilecek ve bu sınav için başvuru ücreti 40 TL olarak belirlenmiştir.

KPSS alan bilgisi ikinci oturum Hukuk, İktisat, Maliye için sınav 28 Temmuz 2018 tarihinde saat 14.45’te uygulanacaktır. Bu sınav için de başvuru ücreti 40 TL olarak belirlenmiştir. KPSS alan bilgisi üçüncü oturum İşletme, Muhasebe, İstatistik için sınav 29 Temmuz 2018 tarihinde saat 10.15’te uygulanacaktır. Ayrıca 40 TL başvuru ücreti belirlenmiştir.

ÖABT BAŞVURU ÜCRETİ

Bunun yanı sıra ÖABT 5 Ağustos 2018 tarihinde saat 10.15’te gerçekleştirilecektir. Başvuru ücreti 60 TL olarak belirlenmiştir ancak ÖABT’ye katılmak isteyen adayların, KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür ve KPSS Eğitim Bilimleri oturumlarına da katılmaları zorunlu olduğundan, en az 180,00 TL başvuru ücreti yatırmaları gerekmektedir.

DHBT BAŞVURU ÜCRETİ

DHBT için adaylar 9 Ekim 2018 ile 17 Ekim 2018 tarihleri arasında başvuru yapacaklardır. Sınav 9 Aralık 2018 tarihinde saat 10.15’te gerçekleştirilecektir. başvuru ücreti ise 60 TL olarak belirlenmiştir. Ancak DHBT başvuru ücreti hakkında ÖSYM’den bir açıklama yapıldı ve yapılan açıklamada “DHBT’ye katılmak isteyen adayların, KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür oturumuna da katılmaları zorunlu olduğundan, en az 120,00 TL başvuru ücreti yatırmaları gerekmektedir. Yatırılacak başvuru ücretinin DHBT oturumuna ait olan 60,00 TL’si, 9-17 Ekim 2018 tarihleri arasında yapılacak DHBT başvurularında ödenecektir” ifadelerine yer verildi.

BAŞVURU ÜCRETİNİN YATIRILACAĞI BANKALAR

KPSS, DHBT ve ÖABT için başvuru ücretleri hangi bankalara yatırılacaktır? Başvuru ücretlerinin hangi bankalara yatırılacağı Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından belirlenmiştir. Adaylar ÖSYM’nin web adresi üzerinden online ödeme ile başvuru ücretlerini ödeyebilirler ayrıca şu bankalardan da ödeme yapılabilir:

* Bankalar, hizmet binasında veya azami 50 metre uzağında para yatırmalı ATM cihazı bulunan şubelerde gişe tahsilatı yapmayıp bu şubeye gelen adayı para yatırmalı ATM’lere yönlendirebileceklerdir.

– Akbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

– Albaraka Türk Katılım Bankasının tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

– Finansbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

– Kuveyt Türk Katılım Bankası’nın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

– Türk Ekonomi Bankası’nın tüm şubeleri ve internet bankacılığı

– Halkbank ATM, internet bankacılığı ve şubeler

– ING Bank’ın tüm şubeleri ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

– Vakıf Katılım Bankası’nın tüm şubeleri ve ATM (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

– Ziraat Bankası sadece internet bankacılığı ve mobil bankacılık (Şubelerden ve ATM’den ücret yatırılmaz.)

– Sınav ücreti, ÖSYM’nin internet sayfasında e-İŞLEMLER’de yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile de yatırılabilecektir.

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA