Kpss

ÖSYM Tarihinde Bir İlk: KPSS, ÖABT, DHBT Sınav Saatleri İleri Alındı

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezinin resmi web adresi üzerinden bir duyuru yayımlandı ve yayımlanan duyuruda KPSS, DHBT ve ÖABT başvuru kılavuzu yayımlandı. Başvuru kılavuzları hakkında detayları kamupersoneli.net olarak okuyucularımızla paylaşıyoruz. 

Bilindiği gibi Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından sınavlarda 15 dakika kuralı uygulanıyordu ve bu kuraldan dolayı yaşanan mağduriyetleri kamupersoneli.net olarak gündeme getirmişti. Bunun ardından  ÖSYM KPSS sınav saatlerinde de düzenleme yaptı. Başvuru kılavuzunda belirtilen sınav saatlerinin detaylarını okuyucularımızla paylaşıyoruz. 

SINAV SAATLERİNDE DÜZENLEME YAPILDI

2018 KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür, Eğitim Bilimleri ve Alan Bilgisi testleri 22 Temmuz, 28 Temmuz ve 29 Temmuz 2018 tarihlerinde uygulanacaktır. Sınav saat 10.15’te ve 14.45’te başlayacaktır.

Kamu Personeli Seçme Sınavı Öğretmenlik Alan Bilgisi sınavı da 5 Ağustos 2018 tarihinde saat 10.15’te DHBT sınavı ise 9 Aralık 2018 tarihinde saat 10.15’te başlayacaktır.

Yukarıda aktarılanlara bakıldığında Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından adayların mağduriyeti göz önünde bulundurularak kendi tarihinde bir ilki gerçekleştirdiği ve sınav saatlerini ertelediği görülüyor. Bu bağlamda ÖSYM tarafından KPSS, ÖABT ve DHBT sınav saatleri 15 dakika ileri alındı. 

Bir Yorum

  1. 15 dakika ileri almış il dışından öabt sınvına gelip giriyoruz ya her ilde yapılsaydı ya da öğleden sonraya alınsaydı daha güzel olurdu yine geceden yollara koyulacağız yine çile