Kpss

2018 KPSS Başvuru Tarihleri Ne Zaman? (Adaylar Başvurularını Nasıl Yapacak?)

Eğitimlerini tamamlamış veya yıl sonu itibariyle tamamlayacak milyonlarca aday 2018 yılı içerisinde memur olmak için Kamu Personeli Seçme Sınavına girecekler. 

ÖSYM tarafından gerçekleştirilecek sınava katılacak adayların en çok merak ettiği konuların başında sınava başvuruların ne zaman yapılacağı konusu geliyor. Bu haberimizde siz okuyucularımıza 2018 KPSS ile ilgili detayları derledik. İşte bilinmesi gerekenler;

LİSE, ÖNLİSANS VE LİSANS KPSS BAŞVURU VE SINAV TARİHLERİ

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından uygulanacak olan Kamu Personeli Seçme Sınavına ilişkin detaylar, 2018 yılı sınav takviminde yer almıştı. Bu kapsamda ÖSYM tarafından yayımlanan sınav takvimine göre, ortaöğretim kurumlarından mezun olmuş adayların katılabileceği lise KPSS başvurularını 3 Temmuz tarihinde başlayacak. Adaylara başvurular için 2 haftadan uzun bir süre verilecek ve başvurular 19 Temmuz tarihinde sona erecek. 

Bu tarihler arasında başvurularını çeşitli nedenlerden dolayı yapamayan adaylara ise ÖSYM tarafından bir günlük geç başvuru hakkından yararlanabilecek ve başvurularını 9 Ağustos tarihinde yapabilecekler. Başvuru işlemlerini tamamlayan adaylar, sınava 7 Ekim tarihinde katılacaklar. 

Üniversitelerin önlisans bölümlerinden mezun adayların gireceği önlisans KPSS başvuruları ise 28 Ağustos tarihinde başlayacak ve 12 Eylül tarihinde sona erecekler. ÖSYM bu tarihler arasında başvurularını yapmayan adayların ise 26 Eylül tarihinde ek başvuru hakkından yararlanabileceklerini duyurdu. 2018 Önlisans Kamu Personeli Seçme Sınavı ise 4 Kasım tarihinde düzenlenecek.

Lisans düzeyinden KPSS’ye katılacak adaylar başvurularını 10 Mayıs tarihinden itibaren yapmaya başlayacaklar. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı tarafından yayımlanan sınav takvimine göre lisans KPSS başvuruları 21 Mayıs tarihinde sona erecek. Bu tarihler arasında başvuru yapmayan adaylar 6 Haziran tarihinde geç başvuru hakkında yararlanabilecekler. Sınav ise 22 Temmuz tarihinde düzenlenecek. ÖSYM sınav takviminde yer alan bilgilere göre ise KPSS alan sınavları 28 ve 29 Temmuz tarihlerinde yapılacak.

SINAV BAŞVURULARI NASIL YAPILACAK?

Kendi eğitim seviyelerine KPSS’ye başvuru yapacak adaylar başvurularını ÖSYM merkezleri aracılığıyla şahsen yapabilecekleri gibi ÖSYM Aday İşlemleri Sistemine (ais) kayıtlı adaylar başvurularını, ÖSYM’nin Aday İşlemleri Sistemine (https://ais.osym.gov.tr) T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile giriş yaparak elektronik olarak yapabileceklerdir. 

Kamupersoneli.net – ANKARA