Ales

ALES'e Giren Adaylar Süre Yetersizliğinden Dolayı Mağdur Oldu

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı 6 Mayıs 2018 tarihinde gerçekleştirildi. Söz konusu Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı 81 il merkezinde gerçekleştirildi.

ALES GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı için başvurular 7 Mart 2018 ile 15 Mart 2018 tarihleri arasında alındı. Sınavda adaylara 50 sayısal, 50 sözel olmak üzere 100 soru soruldu. Soruların yanıtlanması için adaylara ÖSYM tarafından 150 dakika süre tanındı.

Puan hesaplamanın nasıl yapılacağı adaylar tarafından araştırılıyor. Bu bağlamda puan hesaplama adayların, sayısal ve sözel testlere verdikleri doğru ve yanlış cevaplar, ayrı ayrı toplanacak. Doğru cevap sayısından, yanlış cevap sayılarının dörtte biri çıkarılacak ve ham puanlar oluşacak şekilde yapılacaktır.

ADAYLAR SÜRE YETERSİZLİĞİNDEN MAĞDUR OLDU

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından sınav gerçekleştirildi ve sınavın hemen ardından adayların görüşlerini kamupersoneli.net olarak almaya başladık. Adaylar sınavın ardından sitemize yaptıkları yorumlarda süreden dolayı mağdur olduklarını ifade ettiler. Bu konu ile ilgili olarak adayların yorumlarını paylaşıyoruz: