Dgs

2018 DGS Sınav Tarihi ÖSYM Tarafından Değiştirildi

Üniversitelerin 2 yıllık eğitim veren önlisans mezunu adayların katılacağı Dikey Geçiş Sınavı’na ilişkin önemli bir karar alındı. 

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Başkanlığı tarafından alınan bir karar ile sınav tarihi 8 Temmuz tarihinden 21 Temmuz tarihine ertelendi. İşte detaylar;

2018 DGS SINAV TARİHİ DEĞİŞTİRİLDİ

ÖSYM Başkanlığı alınan erken seçim kararının ardından bazı sınav tarihlerinde güncelleme yapmıştı. Bu konuda alınan son karar ise 2018 Dikey Geçiş Sınavına ilişkin oldu. ÖSYM daha önceden yayımladığı sınav takviminde 2018 DGS’nin 8 Temmuz tarihinde yapılacağını açıklamıştı. 

Daha önceden alınan bu karar erken seçim nedeniyle değiştirildi. DGS tarihinin değiştirilmesinin nedeni ise Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci tur tarihinin 8 Temmuz olarak açıklanması. Alınan teni karara göre 2018 Dikey Geçiş Sınavı 21 Temmuz tarihinde yapılacak. 

BAŞVURULAR MAYIS AYINDA

Üniversitelerin iki yıllık bölümlerinde eğitim alan ve eğitimlerini 4 yıllık bölümlerde tamamlamak isteyen adaylar DGS başvurularını Mayıs ayı içerisinde yapacaklar. 16 Mayıs tarihinde başlayacak başvuru süreci 24 Mayıs tarihinde sona erecek. Çeşitli nedenlerden dolayı bu tarihler arasında başvurularını yapamayan adaylara 6 Haziran tarihinde bir günlük geç başvuru hakkı tanınacak. 

Kamupersoneli.net – ANKARA

Bir Yorum

  1. 3 ders sımavı var o tarihte!!! Aöf sistemi el atsın bu işe !!

  2. Evet aynı saatte 3 ders sınavı var AÖF düzenlemesi lazım