Kpss

Sağlık Bakanlığı 9 Bin Personel Alımı KPSS 2018/4 Tercih Ücretlerinin Ödenmesi İçin Son Gün

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından bir duyuru yayımlandı ve yayımlanan duyuruda Sağlık Bakanlığı 9 bin personel alımı için KPSS 2018/4 tercihlerinin alınacağı ifade edilmişti.

Sağlık Bakanlığı 9 bin personel alımı KPSS 2018/4 tercihleri ÖYSM tarafından 11 Nisan 2018 tarihinde alınmaya başlandı ve 18 Nisan 2018 tarihine kadar devam etti. 

Lise, Ön Lisan ve Lisans mezunu ve KPSS puanına sahip olan adaylar tercih kılavuzuna göre tercihlerini yaparak Sağlık Bakanlığı bünyesinde atanmayı bekliyorlar. 

ADAYLARIN 30 ADET TERCİH HAKKI VARDI

Adaylar tercihlerini yukarıda belirttiğimiz tarihler aralığında ÖSYM’nin aday işlemleri sistemi üzerinden aday şifreleri ve T. C. Kimlik Numaraları ile giriş yaparak gerçekleştirdiler. Adaylara Sağlık Bakanlığı 9 bin personel alımında 30 adet tercih hakkı verildi.

15 TL TERCİH ÜCRETİ YATIRILACAK

Yapılan bu tercihlerin geçerli olabilmesi için adayların 15 TL olan tercih ücretini ödemeleri gerekmektedir. Söz konusu tercih ücretleri ÖSYM tarafından belirlenen bankalara ödenecektir. Tercih ücretlerinin bugün mesai bitimine kadar ödenmesi gerekmektedir.

Tercih ücretlerinin hangi bankalara ödeneceği de Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından belirlenmiştir. Bu bağlamda söz konusu bankaları kamupersoneli.net olarak okuyucularımızla paylaşıyoruz.

TERCİH ÜCRETLERİNİN YATIRILACAĞI BANKALAR

* Bankalar, hizmet binasında veya azami 50 metre uzağında para yatırmalı ATM cihazı bulunan şubelerde gişe tahsilatı yapmayıp bu şubeye gelen adayı para yatırmalı ATM’lere yönlendirebileceklerdir.

Akbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

Albaraka Türk Katılım Bankasının tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

Finansbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

Kuveyt Türk Katılım Bankası’nın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

Türk Ekonomi Bankası’nın tüm şubeleri ve internet bankacılığı

Halkbank ATM, internet bankacılığı ve şubeler

İNG’nin tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı(KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

Vakıf Katılım Bankası’nın tüm şubeleri ve ATM (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

Ziraat Bankası sadece internet bankacılığı ve mobil bankacılık (Şubelerden ve ATM’den ücret yatırılmaz.) 

Yerleştirme ücreti, ÖSYM’nin internet sayfasında e-İŞLEMLER’de yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile de yatırılabilecektir.

* Yerleştirme ücreti 15,00 TL’dir. Adaylar tercihlerini yaptıktan sonra yerleştirme ücretini yatıracaklardır. Yerleştirme ücretini yatırmayan adayların yapmış oldukları tercihleri geçersiz sayılacak ve yerleştirme işlemine dahil edilmeyecektir. Yatırılan yerleştirme ücretleri her ne sebeple olursa olsun iade edilmeyecektir. Yerleştirme ücretini banka şubesinden yatıracak adaylar, bankaların çalışma saatlerini gözönünde bulundurmalıdır. Yurt dışındaki adaylar, tercihlerini yaptıktan sonra yerleştirme ücretini ÖSYM’nin internet sayfasında yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile TL olarak yatıracaklardır.

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA