Aöf

AÖF Sınavında Sorulan Soru Büyük Tepki Topladı ! İşte Kadınlar Hakkında Sorulan Skandal Soru

VİZE SINAVINDA SORULAN SORU TEPKİ TOPLADI

Bilindiği gibi Anadolu Üniversitesi AÖF bahar dönemi vize sınavları 14 Nisan 2018 ile 15 Nisan 2018 tarihlerinde gerçekleştirildi. Sınav hafta sonu dört oturum halinde gerçekleştirildi ve 16 Nisan 2018 tarihinde de soru ve cevaplar açıklandı. Soru ve cevapların açıklanmasının ardından AÖF öğrencilerine sorulan bir soru dikkat çekti.

SOSYAL MEDYADA TEPKİLER BÜYÜDÜ

Gerçekleştirilen sınavda AÖF öğrencilerine şıklarda verilen hangi mesleğin “kadının evde yaptığı işlerle uyumlu ya da evdeki sorumluluklarını aksatmayan” meslekler arasında yer almadığı soruldu. Bu soru sosyal medyada büyük tepki toplarken eski Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili ve Sosyal Haklar Derneği Genel Başkanı Melda Onur da kendi sosyal medya hesabından soruyu paylaşarak tepkisini belli etti.

MELDA ONUR’DAN TEPKİ BÜYÜK

Konu ile ilgili olarak eski Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili ve Sosyal Haklar Derneği Genel Başkanı Melda Onur sosyal medya hesabından soruyu paylaştı ve bir de açıklama yaptı. Melda Onur sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamasında “Hiç mi utanmanız yok? Allah sizi kadın mühendise, doktora muhtaç etsin ABV!!!” ifadelerine yer verdi. 

İŞTE AÖF ÖĞRENCİLERİNE SORULAN SORU

Anadolu Üniversitesi AÖF vize sınavlarında öğrencilere sorulan skandal soruyu ve cevabını kamupersoneli.net olarak okuyucularımızla paylaşıyoruz. İşte o soru:

“Aşağıdakilerden hangisi, kadının daha çok evde yaptığı işlerle uyumlu ya da evdeki sorumluluklarını aksatmayacak işler arasında yer almaz?

A) Hemşirelik

B) Hasta bakıcılık

C) Ev temizliği

D) Mühendislik

E) Öğretmenlik

Çözüm: Kadın, toplumda çoğunlukla ev ile ilişkilendirilir; evin, çocukların idaresi ve ev işlerini (yemek, temizlik vb.) kadın tarafından üstlenilir. Mühendislik, kadının bu işlerini aksatmasına yol açacak bir meslek dalıdır. Toplumda bakım ve çocuk yetiştirme gibi kadınla ilişkilendirilen yükümlülükleri özünde taşıyan diğer meslekler, kadına yakıştırılan basmakalıp meslekler arasında yer alır. Doğru cevap D’dir.”

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA

Bir Yorum

  1. Dogru demis ne tepkisiymiis toplumun halina baak calisacam diye cocugunu ihmal edenler iste toplum bu halde sizin eseriniz cocugu yetistiren annediir ailedir

  2. Bu CHp nin ülkeye gram yararı yok nerden acaba ne acık cıkarırım peşindeler.Bunlar için yeterki iktidar düşşün die ülkesini satan vatan hainleri bu soru yüzünden bilmem neymiş İLK ÖNCE SİZİN VATAN HAİNLİĞİNDEN ASILMANIZ LAZIM KI SONRA BU SORUYU SORGULAYIN.Aciz insalar acık arar iyi insalar işi yürütür(nokta)

  3. Abartılacak bir tarafı yok bence.sonuçta diğer şıklar da evcimenlik ve şefkat içeren meslekler var.mühendislik biraz daha beden gücüne bakan bir meslek.maden-harita-inşaat vb. Bu tarz mühendislik bayanlar için daha yorucu ve meşakkatlidir.
    Soruda yapamaz demiyor.buradaki skandal bu soruyu buraya skandal diye taşınmasıdır.

  4. O zaman meslek sahibi olmayı bırakıp çocuk bakalım da erkek egemenliği iyice pekişsin. Kendini yetiştirememiş kişilerce hazırlanan bir soru bu

  5. Hükmet din üzerinden politika yürütmeye devam ettikçe Araplar üzerinden gönderilen din değil onların çarpık zihniyetleri artarak örnek alınmaya devam edilecektir 25 tane peygamber ve nebi gönderilip akıllanmayan devleti tek peygamberi olan ve sonradan Allahın peygamberinin yolundan gitmeyi seçen ulu bir millet olarak örnek gösterilmesi ülkemizin ne yazık ki zayıfladığını ve böyle giderse daha önceki 11 Türk devletinde olduğu gibi ülkemizin yanlış politikalar yüzünden yıkılmaya yüz tuttuğunu düşünüyorum ki artık ne Süleyman Şah var ne Ertuğrul Gazi ne Osman bey ne de Mustafa Kemal Atatürk yazık ki yok olma tehlikesiyle karşılaşacağız 2019 da

  6. Kadının en verimli olduğu ve topluma ve millete en güzel katkida bulunabildiği yer evidir bence malesef bana eski kafali diyebilirsiniz fakat durum böyle çünkü toplumumuz bu yapidan oluşmuş bati zihniyetini kaldirmiyor

  7. Kadın büyük adamlar yetiştirmek için evine hizmet eder ev hanımı olmayı rezillik olarak görenler fatihleri kanunileri yetiştiren cahit arfları ali kuşçuları yetiştirenleri cahillikle suçlar kendi istek ve arzuları için normaldir.

  8. Neden müslüman olduğunu iddia edenler çözümü kur an ı kerim ve şeriat te aramazlar.aymazlık bu Allah kimi nereye yerleştirdi ise orada güzeldir.

  9. Sabahtan 5 ders sınav yapılyorlar 2.30 saat ülkemizde hangi sınav kesintisiz 2.30 saat sürüyor bundada adalet yok duy aöf yetkilileri o kadar kitap yanlışlarını bildirdim geri dönen bile olmadı hala öbür tarafta hesaplaşırız..

  10. Orta asyadan gelip alparslanla omuz omuza savaşan bacılar ordusu islamlaşma ile öldürüldü. Amazon kadınları eceler arapların rabbetülbeyt kafasıyla evlere kapatıldı.Bu topraklarda kadınlar 2.plana atıldığı gün bu topraklar elimizden gider. Biz savaşçı kadınlarız. Bu soru hazırlayan ……..hemşirenin gece nöbetlerini unutmuş seçenrkleri bile yanlış

  11. Amazon kadınları eceler arapların rabbetülbeyt kafasıyla evlere kapatıldı.Bu topraklarda kadınlar 2.plana atıldığı gün bu topraklar elimizden gider. Biz savaşçı kadınlarız.

  12. Bir kadin anne de olabilir ev hanimida olabilir en zor meslegi de yapabilir kadinlar boyle sacma bir soru mu olur kadin neden yapamasin ki kadinlar erkeklerden daha sorumluluk sahibi ve daha yaratici erkeklere gore bu soru bir hakaret tir bence

  13. Soruya bak yaziklar olsun universitelerde bunu yaparsa işimiz var.