Kpss

Sağlık Bakanlığı 9 Bin Personel Alımı Tercihleri Ne Zaman Sona Erecek?

10 Nisan 2018 tarihinde Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezinin resmi internet sitesi üzerinden yayımlanan duyuruya göre; KPSS 2018/4 tercih kılavuzu ile Sağlık Bakanlığı’na 9 bin personel alımı için tercihlerin başlayacağı ifade edilmişti.

Söz konusu ÖSYM’nin yayımladığı KPSS 2018/4 tercih kılavuzu detaylarına yönelik olarak Sağlık Bakanlığı 9 bin personel alımı hakkında terch ilişkin tercih işlemlerinin 11 Nisan 2018 tarihinde başladığı bilinmekte.

Diğer yandan adayların yayımlanan tercih kılavuzuna göre yapacakları tercihlerinde en az lise mezunu olmaları gerektiği belirtilirken ön lisans ve lisans mezunu adaylarında tercih yapabileceği ifade edilmişti.

ADAYLARIN 30 TERCİH HAKKI BULUNMAKTA

KPSS 2018/4 tercih kılavuzu detaylarına göre adayların gerçekleştirecekleri tercih işlemleri 11 Nisan 2018 tarihinde başlarke söz konusu tercihlerin 18 Nisan 2018 tarihine kadar devam edeceği belirtildi.

Bu detaylara göre adaylar tercih işlemlerinin ÖSYM’nin aday işlemleri sistemine T. C. Kimlik Numaraları ile beraber ÖSYM aday şifreleri ile giriş yaparak gerçekleştirebilecekleri ifade edildi.

Hatırlatıldığı gibi adaylara Sağlık Bakanlığı 9 bin personel alımına yönelik olarak sadece 30 adet tercih yapma hakkı verildiği açıklandı.

SAĞLIK BAKANLIĞINDAN AÇIKLAMA YAPILDI

ÖSYM tarafından yayımlanan KPSS 2018/4 ile Sağlık Bakanlığı 9 bin personel alımı tercih kılavuzu detaylarına göre adayları ilgilendiren eğtiim bilgileri hakkında açıklamalar yapıldığı ve bu detaylarda;

“Eğitim bilgileri alanında yapılacak değişikliklerde onaylı belge ÖSYM Sınav Koordinatörlükleri/yetkili Başvuru Merkezlerince teslim alınacağından adaylar, bu belgelerinin onaylı örneğini yanlarında bulundurmalıdır. Adayın yanında, belgenin aslı ile birlikte onaysız bir fotokopisinin bulunduğu durumlarda başvuru merkezi görevlisi belgenin aslını inceleyerek fotokopi belgeyi onaylayabilecektir. Onaylı belge başvuru merkezi görevlisi tarafından teslim alınacak, belgenin aslı adaya geri verilecektir. Belgelerin asılları ÖSYM Sınav Koordinatörlükleri/ Başvuru Merkezlerine teslim edilmemelidir.

Tercih işlemleri için Merkezimize gönderilen, diploma/mezuniyet/öğrenim durumu vb. belgelere işlem yapılmayacaktır. Sadece ÖSYM Sınav Koordinatörlükleri/yetkili Başvuru Merkezleri tarafından yapılacak değişiklikler, tercih/yerleştirme işlemi için geçerli olacaktır. ÖSYM Sınav Koordinatörlükleri/yetkili Başvuru Merkezlerinin adresi, ÖSYM’nin internet sayfasında yer almaktadır.

Eğitim bilgilerinde eksiklik/değişiklik olan adaylar, tercih bildiriminden önce eğitim bilgilerinin güncellenmesini sağlayacak sonra tercihlerini bildireceklerdir. Tercih bildirdikten sonra eğitim bilgi değişikliği yapıldığı taktirde, adayların tercih süresi içerisinde https://ais.osym.gov.tr adresinden tercih güncelleme sayfasına girerek tercihlerini yeniden bildirmeleri zorunludur. Eğitim bilgilerinde yapılmış olan değişiklikler önceki eğitim bilgisine göre yapılan tercihleri geçersiz hale getirebileceği için adaylar tarafından tercihlerin yeniden bildirilmesi işleminin mutlaka yapılması gerekmektedir.

Aynı öğrenim düzeyinde birden fazla diplomaya sahip adaylar, aynı anda her iki diplomalarında yazan programlarına (sistemde kayıtlı bilgileri doğrultusunda) yönelik tercih yapabileceklerdir.” ifadelerine yer verildi.

PEKİ TERCİH ÜCRETLERİ NE KADAR?

Bu detayların yanı sıra tercih yapacak adayların tercihlerinin geçerli sayılabilmesi için 15 Türk Lirası (TL) ücret yatırmaları gerektiği belirtildi ve adayların tercih ücretlerini 19 Nisan 2018 tarihinde mesai bitimine kadar yatırabilecekleri detaylarına yer verildi.