Kpss

Sağlık Bakanlığı 9 Bin Personel Alımı Tercihleri Nasıl Yapılacak?

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezinin resmi web adresi üzerinden bir duyuru yayımlandı. 10 Nisan 2018 tarihinde yayımlanan duyuruda KPSS 2018/4 tercih kılavuzu ile Sağlık Bakanlığı 9 bin personel alımı için tercihlerin alınacağı ifade edildi.

ÖSYM tarafından yayımlanan KPSS 2018/4 tercih kılavuzu ile Sağlık Bakanlığı 9 bin personel alımına ilişkin tercih işlemleri 11 Nisan 2018 tarihinde başladı. Ayrıca tercih kılavuzu ile Sağlık Bakanlığının 9 bin personel alımını lise mezunu, ön lisans mezunu ve lisans mezunu olarak yapacağı belirtildi. 

ÖSYM tarafından Sağlık Bakanlığı 9 bin personel alımı için KPSS 2018/4 tercih kılavuzunun yayımlanmasının ardından adaylar tercih işlemlerinin nasıl yapılacağını araştırmaya başladılar. KPSS 2018/4 tercihlerinin nasıl yapılacağını okuyucularımızla paylaşıyoruz. 

30 ADET TERCİH HAKKI

KPSS 2018/4 tercih kılavuzuna göre tercih işlemleri 11 Nisan’da başladı ve bu tercihler 18 Nisan’a kadar devam edecek. Tercih yapacak olan adaylar tercih işlemlerini ÖSYM’nin aday işlemleri sistemi üzerinden gerçekleştireceklerdir. Adaylar ÖSYM’nin aday işlemleri sistemine T. C. Kimlik Numaraları ve ÖSYM aday şifreleri ile giriş yaparak KPSS 2018/4 tercihlerini seçerek açılan panel üzerinden tercihlerini gerçekleştireceklerdir. Ayrıca Sağlık Bakanlığı 9 bin personel alımına ilişkin adayların sadece 30 adet tercih yapma hakkı bulunmaktadır. 

ADAYLARIN BİLMESİ GEREKENLER

Sağlık Bakanlığı tercihleri hakkında bilinmesi gerekenleri de okuyucularımızla paylaşıyoruz. KPSS 2018/4 tercihi yapmak isteyen ancak ÖSYM şifrelerini kaybeden adaylar ne yapacak? ÖSYM şifrelerini kaybeden adaylar sistem üzerinden ‘şifremi unuttum’ sekmesine tıklayarak gerekli bilgileri vermeleri dahilinde yeni şifrelerini belirleyebileceklerdir. ÖSYM tarafından istenilen bilgileri veremeyen adaylar ise ÖSYM Sınav Koordinatörlükleri/yetkili Başvuru Merkezlerine şahsen başvurarak belirli bir ücret karşılığında yeni şifrelerini alabileceklerdir.

MEZUN OLUNAN PROGRAM

Tercihler hakkında ÖSYM’den adaylara bir uyarı yapıldı. Söz konusu uyarıda “Mezun olduğunuz program/alan, tercih etmiş olduğunuz sözleşmeli pozisyon için aranan öğrenim koşulu ile uyumlu değil ise yapmış olduğunuz tercih sistem tarafından kaydedilmeyeceğinden bir sonraki tercihinizi yazmanız sistem tarafından engellenecektir. Tercihlerinizi yazarken bu durumu göz önünde bulundurunuz” denildi.

Ayrıca KPSS 2018/4 tercihi yapacak olan adaylar mezun olunan bölümleri ve tercih edecekleri kadroların nitelik kodlarına ilişkin olan kılavuzu incelemeleri gerekmektedir. Bu kodlara göre adaylar tercihlerini yapacaklardır.

EĞİTİM BİLGİLERİ AÇIKLAMASI

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yayımlanan KPSS 2018/4 ile Sağlık Bakanlığı 9 bin personel alımı tercih kılavuzunda eğitim bilgileri hakkında bir açıklama yapıldı. Bu konu ile ilgili olarak yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Eğitim bilgileri alanında yapılacak değişikliklerde onaylı belge ÖSYM Sınav Koordinatörlükleri/yetkili Başvuru Merkezlerince teslim alınacağından adaylar, bu belgelerinin onaylı örneğini yanlarında bulundurmalıdır. Adayın yanında, belgenin aslı ile birlikte onaysız bir fotokopisinin bulunduğu durumlarda başvuru merkezi görevlisi belgenin aslını inceleyerek fotokopi belgeyi onaylayabilecektir. Onaylı belge başvuru merkezi görevlisi tarafından teslim alınacak, belgenin aslı adaya geri verilecektir. Belgelerin asılları ÖSYM Sınav Koordinatörlükleri/ Başvuru Merkezlerine teslim edilmemelidir.

Tercih işlemleri için Merkezimize gönderilen, diploma/mezuniyet/öğrenim durumu vb. belgelere işlem yapılmayacaktır. Sadece ÖSYM Sınav Koordinatörlükleri/yetkili Başvuru Merkezleri tarafından yapılacak değişiklikler, tercih/yerleştirme işlemi için geçerli olacaktır. ÖSYM Sınav Koordinatörlükleri/yetkili Başvuru Merkezlerinin adresi, ÖSYM’nin internet sayfasında yer almaktadır.

Eğitim bilgilerinde eksiklik/değişiklik olan adaylar, tercih bildiriminden önce eğitim bilgilerinin güncellenmesini sağlayacak sonra tercihlerini bildireceklerdir. Tercih bildirdikten sonra eğitim bilgi değişikliği yapıldığı taktirde, adayların tercih süresi içerisinde https://ais.osym.gov.tr adresinden tercih güncelleme sayfasına girerek tercihlerini yeniden bildirmeleri zorunludur. Eğitim bilgilerinde yapılmış olan değişiklikler önceki eğitim bilgisine göre yapılan tercihleri geçersiz hale getirebileceği için adaylar tarafından tercihlerin yeniden bildirilmesi işleminin mutlaka yapılması gerekmektedir.

Aynı öğrenim düzeyinde birden fazla diplomaya sahip adaylar, aynı anda her iki diplomalarında yazan programlarına (sistemde kayıtlı bilgileri doğrultusunda) yönelik tercih yapabileceklerdir.”

Bir Yorum

  1. Sayın admin lütfen cevap verin 2017 Önlisanstan kadrolu atandım şimdi tercih yaptım sözleşmeliye gelirse istifa edip gitsem sıkıntı olurmu

  2. Iyi akşamlar admin bir suallim olucakti bn işletme 2 sınıfın osym sayfama girdiğimde tercih sayfası cikiyo acaba bnde tercih yapabilirmiyim

  3. Mezun olmadan tercih yapılmaz kardeşim üç gün için de mezun olman lazım tercih yaptıktan en fazla 3 gün içinde mezun görünmelisin