Emniyet Personeli

MHP'li Arzu Erdem'den POMEM ve PÖH Alımı Açıklaması ! Yaş Şartı Esneyecek Mi?

Kamupersoneli.net olarak MHP İstanbul Milletvekili Arzu Erdem ile bir görüşme gerçekleştirdik. Gerçekleştirdiğimiz görüşmede gündemdeki konular hakkında Arzu Erdem’e sorular sorduk ve bu konular hakkındaki son bilgileri aldık.

MHP İstanbul Milletvekili Arzu Erdem’e POMEM ve PÖH alımlarındaki yaş şartını sorduk. Arzu Erdem’e “Sayın vekilim POMEM ve PÖH alımları var. Burada birçok mağdur var 30 yaş şartı ile ilgili. 30 yaşın da dahil edilmesi hakkında talep var. Teknik bir ibare var 31 Aralık ve 1 Ocak. Adayların bize talebi şu; 31 Aralık değil de en azından yaş şartı büyütülemiyor olsa bile bu 1 Ocak yapılamaz mı? Bu konu ile ilgili bir girişimde bulunulabilir mi?” sorusunu yönelttik ve Arzı Erdem bu konu hakkında tüm detayları bizlerle paylaştı. MHP Milletvekili Arzu Erdem bu konu hakkında açıklamalarında daha önce POMEM ve PÖH için elde ettikleri başarıları anlatırken yaş şartı için de çalıştıklarını ifade etti.

Bu kapsamda Milliyetçi Hareket Partisi İstanbul Milletvekili Arzu Erdem’in açıklamalarının detaylarını kamupersoneli.net olarak ziyaretçilerimizle paylaşıyoruz. 

ARZU ERDEM’DEN PÖH VE POMEM AÇIKLAMASI

MHP Milletvekili Arzu Erdem açıklamalarında “PÖH’le ilgili POMEM ile ilgili biliyorsunuz çalışmalarımı yürütüyorum. Bu konu ile ilgili lise mezuniyeti şartının getirilmesine vesile oldum, çok şükür. Bu şarttan sonra kadın alımı yoktu kadın alımı ile alakalı İçişleri Bakanının da bu anlamda olumlu yaklaşımı ile birlikte kadın alımı yapılması yönünde onayı çıkardık. Yaşın esnetilmesi PÖH ve POMEM’de, POMEM’de çok fazla sıkıntı olarak önümüzde durmuyor ama düzenlemenin içeriğinde bir çelişki var aslında. Çelişkiye baktığımızda tam olarak 28 yaşı doldurmuş diyor, bir taraftan esasen hesap yaptığımızda bizim arkadaşlarımız 27 yaştakiler bile teknik maddesel olarak orada tarih belirtilmiş olmasından dolayı istifade edemiyor. Biz sayın İçişleri Bakanına bu konuyla ilgili önergemizi yönlendirdik. Hem kanun teklifi olarak verdik, hem de soru önergesi olarak verdik. Umarım o konuyla ilgili POMEM’de de yürüttüğümüz konu ile ilgili sizde biliyorsunuz ki ön lisans mezunlarımızın alımı yoktu ön lisans mezunu alımı yapıldı. Bu bizim mücadelemizdi yine aynı şekilde. Ardından KPSS’de puanın biraz düşürülmesi ön lisans mezunlarımızla ilgili ve yaşın esnetilmesi hem POMEM’de hem de PÖH’te mücadelemiz bir sadece o kaldı.

BİR SONUÇ ALACAĞIZ ALLAH’IN İZNİYLE

Bir de hepatit konusu kaldı. Hepatit konusunda da Allah nasip ederse önümüzdeki günlerde sonuç alacağımızı düşünüyoruz. Bu konu ile ilgili mücadelemiz sürüyor. Yine yaş şartının esnetilmesi veya sizin söylediğiniz gibi 1 Ocak’a çekilmesi yönünde de bizim bir tavsiyemiz ve soru önergemiz var. Buna da cevap bekliyoruz. Her platformda sizde biliyorsunuz bunu tazeleyerek tekrar gündeme taşıyoruz. Ben burada hep şunu söyledim, dedim ki; vatan aşkının cinsiyeti olmaz vatan aşkı öyle bir aşktır ki yaşı da olmaz. Cepheye gidecek olsa bugün insanlar inanın 60 yaşında Ahmet amca da gidecek, Ayşe nine de gidecek ve yine aynı zamanda fetihler yapmış kardeşlerimiz de 20 yaş ta gidecek 25 yaş ta gidecek. Orada yaşın büyütülmesi özellikle esnetilmesi yaş şartının esnetilmesi hakkında ısrarımız sürüyor. Biz o kardeşlerimizle beraber, size de teşekkür ediyorum. Sizin kendi açınızdan yapmış olduğunuz görev dolayısıyla çok destek veriyorsunuz onlara onlar da aynı şekilde sosyal medya platformu ve mecliste yaptıkları çalışmalarla bize destek oluyorlar. Bir sonuç alacağız Allah’ın izniyle.” ifadelerine yer verdi.