Öğretmen

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) 5 Bin Sözleşmeli Öğretmen Alım İlanı Bekleniyor

Bilindiği gibi Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulunda Vergi Kanunları İle Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanunun kabul edildi. 

Bunun ardından Vergi Kanunları İle Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanunun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylandı ve Resmi Gazete’nin mükerrer sayısında yayımlandı.

ÜCRETLİ ÖĞRETMEN DÜZENLEMESİ KABUL EDİLDİ

Mükerrer sayıda yayımlanan Vergi Kanunları İle Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanununun içinde Milli Eğitim Bakanlığının ücretli öğretmen düzenlemesi yer alıyor. Torba tasarı kapsamında kabul edilen ücretli öğretmen düzenlemesine ilişkin maddede şu ifadelere yer verildi:

MADDE 92- 25/8/2011 tarihli ve 652 sayılı Milli Eğitim Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnameye aşağıdaki geçici madde eklenmiştir.

“GEÇİCİ MADDE 15- (1) 1/12/2006 tarihli ve 2006/11350 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Kararın 9 uncu maddesi kapsamında 2017-2018 eğitim ve öğretim yılında ek ders ücreti karşılığında görev yapmış olanlar; başvuru tarihinin son günü itibarıyla bu görevlerinden dolayı en az 540 gün sigorta primi ödenmiş olması, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde öngörülen genel şartlar ile öğretmenliğe atanabilmek için aranan özel şartları taşımaları, herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almaya hak kazanmamış olmaları ve Kamu Personel Seçme Sınavında Bakanlıkça belirlenen taban puan ve üzerinde puan almış olmaları kaydıyla, Bakanlıkça belirlenecek usul ve esaslar çerçevesinde bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren altı ay içerisinde yapılacak sözlü sınav sonuçlarına göre ek 4 üncü madde uyarınca öğretmen unvanlı vize edilmiş pozisyonlarda sözleşmeli personel olarak istihdam edilebilir. Bakanlıkça belirlenecek alanlarda olmak üzere bu kapsamda istihdam edilebilecek sözleşmeli öğretmen sayısı 5.000’i geçemez.”

ADAYLAR 5 BİN SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN ALIM İLANINI BEKLİYOR

Bu maddenin yayımlanması ile gözler Milli Eğitim Bakanlığına çevrildi. Adaylar Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 5 bin sözleşmeli öğretmen alım ilanının yayımlanmasını bekliyor. Binlerce ücretli öğretmen Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü üzerinden söz konusu ilanın bir an önce yayımlanmasını talep ediyor. Ancak Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri tarafından ilanın ne zaman yayımlanacağına ilişkin bir açıklama yapılmadı. Bu kapsamda ilan yayımlandığında veya bir açıklama geldiğinde adayları sitemiz ve mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz.

KAMUPERSONELİ.NET – ÖZEL HABER

NOT: Yasal hakkımız saklı kalmak koşuluyla , Aktif link dahi verilse hiçbir ortamda kullanılamaz.

Bir Yorum

  1. Iki sorunlu madde kaldirilsaydi iyi olurdu.herhangi bir kpss olsaydi ve de aktif olma durumu olmasaydi.biz de hizmet verdik hakkimizi istedik.ama kimin umrunda .ateş düştuģu yeri yakiyor.

  2. Adrese teslim bir duzenleme yapildi 8-10 12 yil ucretli yapanlara haksizlik yapildi

  3. Kpss puanina bakilmaksizin olacak denildi.muracaat belgesi haline geldi.puan onemsiz ise gunu dolan atanma koşullari uyan herkes bir kereye mahsuz olan bu mulakata davet edilmeliydik.