Kpss

KPSS 2018/4 İle Sağlık Bakanlığı 9 Bin 800 Personel Alım İlanır

SAĞLIK BAKANLIĞI 9 BİN PERSONEL ALIYOR

Bilindiği gibi Başbakan Binali Yıldırım Aralık ayında kamu kurum ve kuruluşlarında personel istihdamı hakkında bir açıklama yapmıştı. Başbakan Binali Yıldırım yaptığı açıklamalarında bazı kamu kurumlarının personel sayısını arttırmak için personel alımı yapacağını ifade etmişti.

Söz konusu açıklamaların içinde Sağlık Bakanlığının 36 bin personel alımı da yer alıyordu. Ancak Sağlık Bakanı Ahmet Demircan bir açıklama yapmıştı ve yaptığı açıklamasında Sağlık Bakanlığının 27 bin personel alımı yapacağını ve bunu da 3 ayrı ilanda gerçekleştireceğini ifade etti. 

Bu açıklamalar doğrultusunda lise, ön lisans ve lisans mezunu adaylar tarafından Sağlık Bakanlığı personel alım ilanı bekleniyor. Beklenen ilan ÖSYM aracılığı ile yayımlandı. 

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezinin resmi web adresi üzerinden bir duyuru yayımlandı. Yayımlanan duyuruda Sağlık Bakanlığının KPSS 2018/4 ile 9 bin 800 personel alımı yaptığı ifade edildi. Bu kapsamda alımlar KPSS puanına göre yapılacak. Buna göre adaylar ÖSYM’nin aday işlemleri sistemi üzerinden alımlar için tercihte bulunacaklardır. Adaylar aşağıdaki başvuru kılavuzu üzerinden alımlar hakkında tüm detaylara ulaşacaklardır.

Başvuru Kılavuzu İçin TIKLAYIN.

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA