Kpss

KGM 180 Kamu Personeli Alımı Yapıyor ! Tercih Ücretleri Hangi Bankalara Yatırılacak?

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından KPSS 2018/3 tercih kılavuzu yayımlandı. Yayımlanan KPSS 2018/3 tercih kılavuzu ile Karayolları Genel Müdürlüğünün 180 sözleşmeli personel alımı yapacağı ifade edildi.

TERCİHLER BAŞLADI

Bu kapsamda adaylar KPSS 2018/3 kapsamında Karayolları Genel Müdürlüğü bünyesinde 180 personel alımı için tercihlerini yapacaklardır. Adaylar tercihlerini Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezinin aday işlemleri sistemi üzerinden yapacaklardır. Karayolları Genel Müdürlüğü 180 sözleşmeli personel alımı için tercihleri 28 Mart 2018 tarihinde başladı ve 3 Nisan 2018 tarihinde saat 23.59’da sona erecektir. 

Karayolları Genel Müdürlüğü KPSS 2018/3 ile 180 sözleşmeli personel alımı tercih kılavuzuna bakıldığında 25 ön lisans, 155 lisans mezunu personel alımı yapılacağı ifade edildi. Adaylar tercih işlemlerine bugünden itibaren başladılar ancak tercihlerini yapan adayların yaptıkları işlemlerin geçerli olabilmesi için ÖSYM tarafından belirlenen tercih ücretlerini ÖSYM tarafından belirlenen bankalara yatırmaları gerekmektedir.

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yayımlanan KPSS 2018/3 tercih kılavuzunda bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada “Adayların tercih işlemini tamamlamadan önce, tercih etmek istediği tüm sözleşmeli personel pozisyonların koşullarını dikkatle incelemeleri, koşullarını taşımadıkları sözleşmeli personel pozisyonlardan tercih yapmamaları son derece önemlidir.” ifadelerine yer verildi.

Ayrıca Karayolları Genel Müdürlüğü 180 personel alımına ilişkin bu kılavuzda lisans düzeyinde ilan edilen sözleşmeli pozisyonları tercih edebilmeleri için 22 Mayıs 2016 tarihinde yapılmış olan Kamu Personel Seçme Sınavına (2016-KPSS Lisans); ön lisans düzeyinde ilan edilen sözleşmeli pozisyonları tercih edebilmeleri için ise 16 Ekim 2016 tarihinde yapılmış olan Kamu Personel Seçme Sınavına (2016-KPSS Önlisans) girmiş ve bu sınavların en az birinden ilgili KPSS puanını almış olmaları gerekmektedir.

TERCİH ÜCRETLERİ HANGİ BANKALARA ÖDENECEK?

Adaylar ÖSYM’nin internet sayfasında e-İŞLEMLER’de yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı /banka kartı ile tercih ücretlerini ödeyebilirler. Bunun yanı sıra tercih ücretlerini şu bankalara yatırabilirler:

* Bankalar, hizmet binasında veya azami 50 metre uzağında para yatırmalı ATM cihazı bulunan şubelerde gişe tahsilatı yapmayıp bu şubeye gelen adayı para yatırmalı ATM’lere yönlendirebilecektir.

* Akbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

* Albaraka Türk Katılım Bankası’nın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

* Finansbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

* Kuveyt Türk Katılım Bankası’nın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

* Türk Ekonomi Bankası’nın tüm şubeleri ve internet bankacılığı

* Halkbank ATM, internet bankacılığı ve şubeler

* Ziraat Bankası sadece internet bankacılığı ve mobil bankacılık (Şubelerden ve ATM’den ücret yatırılmaz.)

* Yerleştirme ücreti, ÖSYM’nin internet sayfasında e-İŞLEMLER’de yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı /banka kartı ile de yatırılabilecektir.

KGM 180 Personel Alımı Tercih Kılavuzu İçin TIKLAYIN.

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA