Öğretmen

Ücretli Öğretmenlere Maaş Müjdesinde Geç Kalınmamalıdır

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin genel merkezinde milletvekilleri ile Şubat ayı başında kahvaltıda bir araya gelmişti. Oradan ücretli öğretmenlerin maaşlarında düzenleme yapılacağı müjdesi verilmişti. Şu ana kadar yasal bir düzenleme için adım atılmadı ancak zam beklentisinde olan ücretli öğretmenlerin gözü, kulağı yapılacak yasal düzenlemededir. Bu haberimizde ücretli öğretmenlik konusunu tekrar gündeme taşıyacağız.

1 Ocak 2018’de yaptığımız haberde öğretmen istihdamı ve ücretli öğretmenlerin sıkıntılarını gündeme getirmiştik. (İlgili haberimizi için TIKLAYINIZ) Bu haberimizin ardından 1 Şubat 2018’de de Cumhurbaşkanı ERDOĞAN’dan ücretli öğretmenlere müjde verilmişti. Ücretli öğretmenlerin temelde iki sorunu bulunmaktadır. Birincisi asgari ücretin altında bir ücretle çalıştırılması yani kazançların az olması, ikincisi özlük yönünden birtakım haklardan faydalanamamalarıdır.

Ücretli öğretmene aile ve çocuk yardımı verilmelidir. Kar tatilleri, milli bayramlar gibi durumlarda ödeme yapılmalıdır. Nöbet ücreti ödenmelidir. Yine rehberlik-hazırlama-planlama gibi ek ders ücretleri de ödenmelidir. Yani maddi olarak birtakım iyileştirmeler yapılmalıdır.

Bunun dışında ilerleyen dönemde MEB’in ücretli öğretmenlik sistemini tümüyle kaldırması, boş olan kontenjanlara kadrolu-sözleşmeli atama yerine taşeronun yerine gelen 4D statüde öğretmen alımları yapması faydalı olacaktır. Keşke tüm öğretmen açığı kapatılsa, keşke tüm öğretmenler kadrolu olsa ancak tayinler sebebiyle bazı bölge, şehirlerde sürekli öğretmen açığı oluşacaktır. Bunu önlemek için ücretli yerine 4D statüde öğretmen çalıştırmak daha avantajlı ve verimli olacaktır.

Özetle; MEB’in ücretli öğretmenleri memnun edecek düzenlemeleri bir an önce yapması olumlu olacaktır. Eğitim-öğretim bitmeden müjdenin hayata geçirilmesi önemlidir diye düşünüyoruz.

Bir Yorum

  1. 8 yıldır düşük maaş ve eksik primle kimsenin gitmeyi tercih etmediği yerlerde çalıştık.Gecmise dönük haklarımızın da verilmesini istiyoruz.Eksik primlerin tam yatirilmasini,eksik yatan maaşların yatması falan. Kimse şunu unutmasın ücretli öğretmen fedakar ve kanaatkar Öğretmendir İnşAllah kadro verilir,verilmelidir de…

  2. 1400 1500 lira tam ful 30 saat girersen girmezsen 300 500 tatil falanda olursa cep harcligi. Turkiyede bu sartlar altinda calisan kimse kalmadi ama mecburiyet ne yapacagiz nerde nasil calisacagiz . Kac sene ogretmenlik oku 300 500 e calis. Yardimci olunuz. Sigorta zaten ayda 17 gun yatar en fazla. Hangi isci hangi calisan bu sekilde calisiyor. Hic kimse. Statutusu ve adam yerine konmamakta isin en buyuk gafleti.

  3. Geçmişe dönük bir yapılandırma gerekli diye düşünüyorum.O kadar yıl çalışmışlığımız var.En azından kadro alındıktan sonra kıdem,derece vs.verilebilinir.

  4. Mert bey sizce peki kpss çalışıp 85 90 alan adama haksizlik değil mi fedakar ve kanaatkar ocam

  5. KKÖ olarak aynı durumdayız. Fakat hiç kimse dillendirmiyor

  6. Ümit bey bizde hem ücretli öğretmenlik yapıp hem de o puanı alıpta atanamayan ücretli öğretmenleriz

  7. Ümit bey bizde hem ücretli öğretmenlik yapıp hem de o puanı alıpta atanamayan ücretli öğretmenleriz

  8. Ümit bey bizde hem ücretli öğretmenlik yapıp hem de o puanı alıpta atanamayan ücretli öğretmenleriz

  9. Mülakat ne zaman yapılacak ayrıca formasyonu olmayan ücretli öğretmen mülakat a başvurabilecek mi

  10. Bende ücretli öğretmenlik yapqcagim mecbur olduğum için.. 2 çocuğum var ama maas çok az lütfen yardımcı olun..

  11. ücretli öğretmenliğin 2002 ler de kaldırılması gerektiği yönünde düşünceler ileri sürülürken şuan ücretli öğretmenlik maaşlarındaki iyileştirmeler kimseyi memnun etmez. öğretmenlik bu kadar değersizleştirilmemeliydi bir ülkenin kalkınması için gerekli olan en önemli şeylerden biride eğitimdir ayrica ücretli öğretmenlik maaşlarindaki iyileştirme düşüncelerinizden dolayi da gerçekten tüm eğitimciler sizlere çok teşekkür ediyordur eminim. başarılarınızın devamını her daim dileriz

  12. Ucretli ogretmenlik kalkmali senelerdir emek veren yasi dolu insanlara sira vermenin vakti geldi onlar atansin

  13. 8 senedir asgari ücretten az bi maaşa çalışıyoruz fakat kadro ogretmen le aynı işi yapıyoruz bence bu ay bizde maaş larimizi zamlı almalıyız bide geriye dönük ödeme yapılmalı sayın cumhurbaskanim duy sesimizi tut elimizdenn

  14. Yasi dolu ve gerekli primi dolanlar kadroya alinmali. Primi dolan insan zaten tecrubelidir gerek yok baska biseye

  15. ücretli̇leri̇n maaş düzenlemesi̇ i̇çi̇n çalişma en kisa zamanda yapilip sonuçlandirilmali .

  16. kpss ye girip 89 puan aldım ama alanıma komik bir kontenjan verildi böyle yuksek bır puanımla atanıp atanamıcamı düşünüyorum kara kara birde işin mülakat bıyutu var onu hiç söylemıyorum.20 bin alımın azlığı hakkında neden haber yapmıyorsunuz? varsa yoksa ücretli

  17. ücretli̇ i̇çi̇n maaş düzenlemesi̇ bi̇r an önce yapilmalıdır

  18. 3 cocuk var aldigim 1500 kalan 1200 ben nasil gecinecem. Siz buna ogretmen mi diyorsunuz.ben nasil derstte verimli olacagım. Asgari ucret bile degil. Bu dunyada hic bir sarta uymuyor.

  19. ücretli̇ öğretmenlik i̇çi̇n maaş iyileştirmesi,nöbet ücreti,özlük hakları yasası seçimden önce yasası yapılmalıdır.

  20. Cumhurbaşkanı ücretli öğretmen maaşılarına düzenleme yapılacak müjdesini verdi ama artık yalan olduğuna inanmaya başladım.2 aydır ses soluk yok demek gerçekten yalanmış

  21. Unutuldukk gine ne bir haber ne bir şey..Ey gidi umut hep var ol

  22. tuvalet kagıdı olmus 50 lıra ucretlı ogretmenın gunluk ucretı 60 kusur lira ayıp size ya. birde şu sigorta meselesi var neden tam yatırılmıyor. servis hosteslerinin durumları bile bizden daha iyi dalgamı gecıyorsunuz bizimle.

  23. Lütfen bu haberi yeniden güncelleyin…. Yine unutulduk.. Eksik yatan sigorta… Asgari ücret bile olmayan ücret

  24. Vasıfsız eleman bile 1700TL +ssk tam+yemek ücreti alıp beğenmiyor ki biz insan yetiştiriyoruz. Geleceğin çocuklarını yetiştiriken evimize ekmek götürmek için verdikleri 3 kuruşa talim oluyoruz.30 saat sınırlama ve kadroluların yaptığı her işi yapıyoruz. Sonra eğitim niye böyle? Eğitimin düzeltilmesi öğretmenin mutlu olması ve huzuruna bağlı.