Öğretmen

MEB Sözleşmeli Öğretmen Atamasına 7 Günde Yapılan Başvuru Sayısı Belli Oldu

Hatırlanacağı üzere Milli Eğitim Bakanlığı, bünyesinde farklı il ve çeşitli branşlarda bulunan öğretmen açığının kapatmak adına 20 bin sözleşmeli öğretmen ataması yapacağını açıklamıştı. 

BAŞVURU SÜRECİ UZATILDI

Söz konusu öğretmen alım ilanını bekleyen adaylar, Milli Eğitim bakanlığı tarafından yayımlanan başvuru kılavuzunun ardından kendilerine uygun atama başvurularını 2 Mart tarihi itibariyle yapmaya başladılar. 

Bakanlık tarafından yayımlanan kılavuzda 8 Mart tarihi itibariyle sona ereceği açıklanan öğretmen alımı başvuruları yayımlanan bir duyuru ile 9 Mart tarihine kadar uzatıldığı ilan edilmişti. (İlgili haberimiz için TIKLAYINIZ)

Bu gelişmelerin ardından Kamupersoneli.net olarak siz okuyucularımıza 20 bin öğretmen alımı için yapılan başvuru sayısını siz okuyucularımızla paylaşıyoruz. İşte detaylar,

7 GÜNDE 130 BİN 761 BAŞVURU

20 sözleşmeli öğretmen alım ilanına adaylar başvurularını “http://mebbis.meb.gov.tr ve http://ikgm.meb.gov.tr” internet  adresleri üzerinden yapıyorlar. Elektronik olarak yapılan başvuruların ardından öğretmen adayları Milli Eğitim Müdürlüklerinden onaylatıyorlar.

Bu bağlamda Milli Eğitim Bakanlığı’nın web sayfası üzerinden sözleşmeli öğretmen başvurusunda bulunan adayların sayısı da belli oldu. MEB’nin verilerine göre başvuruların başladığı tarihten itibaren şuana kadar yapılan başvuru sayısı 130 bin 761 olarak belirtildi.