Öğretmen

Ücretli Öğretmenlerin Kadroya Geçiş Düzenlemesinin Son Hali

Meclis 8-9 Mart mesaiye devam etse bile kanun tasarısının görüşmeleri en erken gelecek hafta tamamlanabilecektir. 5 bin öğretmen ilanını bekleyen ücretli öğretmenlik yapmış adaylar diğer yandan da şartların esnetilmesi konusundaki baskılarını sürdürüyor. 

Düzenlemenin Son Hali

Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edilen ücretli öğretmenlere kadro düzenlemesinin son hali aşağıdadır. TBMM’de ilgili madde 94. madde olarak görüşülecektir.

AYDIN: Düzenlemenin Kapsamı Dar Tutuldu

Erzurum Milletvekili Kamil AYDIN, ücretli öğretmenlere kadro getiren düzenleme kapsamının dar tutulduğunu belirterek kapsamının genişletilmesini istedi. Sayın AYDIN’ın 7 Mart’taki konuşmaları şu şekildedir:

KAMİL AYDIN (Erzurum) – Saygıdeğer milletvekilleri, diğer bir husus da: Yine iyi niyetle düşünülmüş, kadro tahsis edilmiş bir grup var, öğretmenlerimiz. Şimdi, bir taraftan, sözleşmeli, kadrolu ve ücretli öğretmen sınıflarımız var, 3 farklı kategoride algılanan bir öğretmen konseptimiz söz konusu.

Şimdi, burada 400 binin üzerinde öğretmen olma adayı, öğretmen olma hayali taşıyan insan var, bir taraftan 100 binin üzerinde ihtiyaç hasıl olmuş, bu beyan edilmiş ve gerçekten yıllardır sözleşmeli öğretmenlik yapan arkadaşlarımız var, yıllardır ücretli öğretmenlik yapan arkadaşlarımız var, on yıllardır hatta.

Şimdi bu çocuklara bir umut verildi. Gerçekten Sayın Millî Eğitim Bakanımız kasım ayında bir açıklamada bulundu, dedi ki: “Bu ücretli çalışanlar için de 5 bin kadro düşünüyoruz.” Çok iyi niyetli hazırlandı belki ama kapsamı o kadar dar tutuldu ki… Şimdi, bize gelen şikâyetleri biz de burada ifade etmek zorundayız.

Keşke 2017 KPSS sonucu, şartı konulmasa da KPSS’siz yapılsa ya da “Hadi arkadaşlar, 2018’deki KPSS’ye girin, hepiniz girin, böyle bir şans tanıyalım, bunun sonucuna göre sizin atamalarınızın değerlendirmesini yapalım, mülakata onun için çağıralım.” ya da “Geçmişte herhangi bir KPSS’ye girdiyseniz o skorla müracaat edin, sizleri de eşitlik ilkesine uygun olarak mülakata çağıralım.”

Gerçekten bu ufak tefek meseleleri de bir sonraki torba yasada Şimdi, bakın, burada da belki aksaklıklar çıkacak, olabilir ama ne olur bir sonrakine ya da mümkünse bunun içerisine bu çok ufak tefek aksaklıkları ama geniş kitleleri ilgilendiren, birçok insanın gerçekten hayalini yaşatmaya vesile olacak birtakım yenilikleri de koyarsak ya da yeni bir düzenlemeyle bunları da gündeme getirirsek gerçekten taşerona kadro noktasında da bir başarı elde edilmiş olur, öğretmenlerin de, üç gruba ayrılan öğretmen adaylarımızın da hayalleri kısmen gerçekleşmiş olur diyorum, hepinizi saygıyla selamlıyorum.

Kamupersoneli.net I ÖZEL HABER

Bir Yorum

  1. 17 yıldır kendi alanımda kesintisiz çalışıyorum. Bir gün gelip devletimin ben ve benim gibi arkadaşlara elini uzatacağını biliyordum. Geri kalan yorum sizin…

  2. sayın milletvekilimize,ücretli öğretmenlerin sesine kulak verdiği için teşekkür ederi̇z,hatta 2017-2018 akti̇f çalişma şarti da kaldirilmali.

  3. Maaş larımızda bir düzenleme yapın lütfen yapmur yapdı okul tatil para yok hasta olsak okula gelemesek para yok bu ne şimdi adalet mi? Biz de eğitim veriyoruz en iyi side hesaplı yaşamı öğretiyoruz öğrencilerimize.öğrencimin telefonu benim hiç birşey yemeden 4 aylık ücretime denk.padişahım çok yaşa !!!!

  4. Ucretli ogretmenlikte yaklasik 1100 gun sigorta primim var.ancak 2017 2018 kpss ye girmedim.540 sartini doldurupta 2017 2018 kpss ye benim gibi girmeyen bircok kisi var.bu sartin kaldirilmasini ve dogacak olan mağduriyetimizin giderilmesini talep ediyoruz.

  5. Vekilimize teşekkür ederim lütfen ilk atama ve dershane ile ücretli öğretmenliği belirtilen yıllar içerisinde karma olarak yapanlarda düşünsünsünler. Ücretli öğretmen az maaş aldığı için ek iş yapmak zorunda ya da geliri daha iyi bir iş bulunca bir yıl bırakıp ikinci yıl devam edebiyor. Sektör aynı nihayet iki kurumda da öğretmen sıfatıyla anlıyoruz ve deneyimimiz var.

  6. Sn.Vekilim agziniza saglik.Geniş kitleleri ilgilendiren ufak tefek aksakliklari kaldiralim demişsiniz.kpss ve aktif çalişamama sorunumuz var.bizler ucretli çalişirken burun kiviran dersaneci arkadaşlarimiz vardi ki kpss olmadan mulakata çagrildilar…bizim onlardan bir eksigimiz yok.ayni ülkenin evlatlariyiz….tekrar teşekkur ederim..emeğinize sağlik….

  7. Sayın vekil teşekürler benim 1000 günden fazla primim var ama aktif değilim bu şartın düzeltilmesini istiyorum umarim duzeltilir

  8. Sigorta primim tutuyo fakat 2017 2018 de çalışmadım o maddenin kaldırılmasını istiyorum

  9. Kamu personeli.net sizlere de sonsuz teşekkürler…aylardir sayenizde yakindan takip edip dertlerimizi iletmeye çalişiyoruz bu bir firsat bize…emeginize saglik….

  10. Burada begenilmeyecek bir durum yok:)bazen yorumsuzluk da guzel…

  11. Her türlü şartı tutan bir Tarih öğretmeniyim. Ve vicdani kanaatimce söylüyorum böyle bir düzenlemeye kesinlikle karşıyım. Kapsamı genişletseniz de daraltsanizda karşıyım.Kpss giren ve intiharın eşiğine gelen yüz binlerin su cü ne

  12. Arkadaslar bu lisans mezunlari icinmi onlisanlarida kapsiyormu acaba

  13. maaşlara bir düzenleme gelsin lütfen, biraz da bu gün sayılarında esnetilme olmalı bence zamanında KPSS olmadan bile alımlar olup kadroya geçenler var

  14. Bi git kardesim kendine laf soyletme. Devlet buyukleri uygun gormus sanane. Ve dersane alinda taseron alindi biz niye alinmayalim.

  15. On lisans mezunu ogretmen olacak oyle mi saka misiniz? Tabiki 4 senelik egitim mezunlarına. Millet kafayi yedi nence sartlar konulmali bir kismi alinmali. Yada alinacak egitim mezunlari arasindan kota yukseltilebilir. Ilerleyen gunlerde yine alimlar olabilir.

  16. 2017 2018 eğitim öğretim yılı çalışma şartı kaldırılsın veya o madde genişletilsin Sayin Vekillerimiz tarafından dikkate alınmasını rica ederim.

  17. Bende çocuk gelişimi önlisans mezunuyum ve anasınıf öğretmenliği yapıyorum bütün şartlar tutuyor ama önlisans olduğum için başvuru yapamıyorum ve benim gibi bir sürü insan var bizlerede önlisanslara haksızlık değil mi?

  18. Bende çocuk gelişimi önlisans mezunuyum ve anasınıf öğretmenliği yapıyorum bütün şartlar tutuyor ama önlisans olduğum için başvuru yapamıyorum ve benim gibi bir sürü insan var bizlerede önlisanslara haksızlık değil mi?

  19. O halde siz başvurmazsiniz sanirim.2000 mezunu olarak cooook kpss ye girdim.cook da iyi puanlar aldim.alanimda az alim oldu yada kpss ler calindi ya hak kaybimiz oldu…psikolojimiz intihar benzeri biseyler oldu…dersaneciler alindi madem biz niye alinmayalim ki kpss nin de önemi yokmuş yillar sonra anladik…çalinmiş ….

  20. Tamam kardeşim madem karşı isen başvuru yapmazsın herhalde

  21. On lisanslari alsinlar lisanslar bosuna okunuyor zaten bosuna kazaniliyor.kardesim siz neyin kafasini yasiyorsunuz ben dort sene okudum benim yerime sizi mi alacaklar birakin bos muhabbeti

  22. kpss 2017 sartı kaldırılsa bu sefer sıgorta mesele olur sıgorta dunu dusurulsun denılecek. adamlar bı sart koymus kımın tutarsa basvuracak bunu saga sola cekmeye gerek yok.

  23. ÜCRETLİ-SÖZLEŞMELİ-KADROLU 2023 TEN SONRA BU TANTANALAR TARİH OLACAK ÇALIŞAN ÇALIŞMAYAN HERKES ÖĞRETMENLİK MESLEKİ YETERLİLİK BELGESİ ALACAK ÖĞRETMEN ALIMLARINDA ŞARTLAR ARASINDA BU BELGE SAHİBİ OLMAK DA YER ALACAK BU BELGEYİ ATANAN ATANMAYAN HERKES DÖRT YILDA BİR YENİLETMEK ZORUNDA OLACAK YENİLETEMEYENİN BELGESİ ASKIYA ALINACAK ÖĞRETMEN ALIMLARINA BAŞVURAMAYACAK, BU BELGE NASIL ALINACAK AKREDİTE ALMIŞ ÜNİVERSİTELERDE SINAVLAR YAPILACAK MÜLAKAT OLACAK TEORİK SINAV OLACAK ANCAK MÜLAKATLAR KAMERA İLE KAYIT ALTINA ALINACAK SINAVLARDA YÜZDE YETMİŞ BAŞARILI OLMAK GEREKECEK BÖYLECE MÜLAKATLARDAKİ TORPİL OLAYINA DA SON VERİLMİŞ OLACAK

  24. Bu konunun su an bu mesele ile alakasi yok. O gun gelsin o sartlara bakilir sacma sapan konular yazmayalim

  25. Şartlar tam anlaşilan…bizim yerimizden bakmak gerek olaya…psikolojik bir durum benzerini Rabbim yaşatir birgun size de merak etmeyin…

  26. ön lisansım ve 5 yıldır bu görevi layıkıyla yerine getiriyorum lisans diye bir ayrım yapılması taraftarı değilim

  27. vekilimizi candan kutluyorum inşAllah 2017-2018 aktif çalışma şartı kaldırılır bir çok arkadaşımızın mağduriyeti giderilir.

  28. Kardes nasik taraftari değilsin iki sene okumussun egitim fakultesi mezunu biri ile nasil esit tutarsin kazanirken bile puan farki var nasil fark olmasin. Egitim fakultesi 4 senelik bolumu tamamlamis biri ile nasil farkin olmaz senin.

  29. 2010 kpss de gecerli olsun.magdur edildik.zaten puanlarimiz çok düşük geldi onceki yillara gore…mülakat puanini anca aldik.

  30. Şartlari tutanlar bizi degerlendiriyor:)gönlünuzce olsun herşey…biz vazgectik..size olsun herşey saglik olsun:)

  31. Kpss ve aktif çalişma olmasin ne olur.çok mağdur oluruz…kpss diye israr eden arkadaşlarimiz sözleşmeliye başvursun:)50ile atanmak da hayaldi, kpss siz olsa ne olur..yada Sn.Vekilimizin dedigi gibi herhangi bir kpss gecerli olsa….ne olur???

  32. RABBİM SEN NE KADAR BÜYÜKSÜN.ALLAH DEVLET BÜYÜKLERİMİZDEN RAZI OLSUN.SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZ VE MİLLİ EĞİTİM BAKANIMIZIN KPSS ŞARTINI KALDIRACAKLARINA
    GÖNÜLDEN DUA EDİYORUM
    VE BİZİ MAĞDUR ETMEYECEKLERİNE HAYIRLISIYLA ÇOK İNANIYORUM.HAYIRLISIYLA İNŞALLAH ÇOLUĞUMUZUN ÇOCUĞUMUZUN HEPİMİZİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRÜRSÜNÜZ.SAYGILARIMLA…

  33. Ucretli öğretmenlik şartları esnetilmeli,kadro cefakar ve fedakar ücretli öğretmenlerin hakkıdır ve geçmişe dönük eksik prim ve eksik maaş gibi haksızlıklar da giderilmelidir.

  34. Sv.Vekilimizin emegine saglik.tesekkur ederim.Yillarca calisan biz ücretli ögretmenler herhangi bir kpss ile aktif çalişma olmaksizin mülakata alinmaliyiz.sene başinda uç ay aktif olabildim…yorumsuz yani ne diyeyim…

  35. Ucretli ogretmenler yerine ozel statu verilmjs ogretmen alimi olmali biriken eski primi cok olan arkadaslar atanmalidir yeteri kadar yipranmislardir primi dolan arkadaslardan en az 10 bin daha kadroya gecirilmelidir yazik bu insanlara. Yeteri kadar madur olmuslardir zaten her turlu cefayi cekip senelerce calismislardir.

  36. 40yaşini aştik artik hocam…bundan iyi statu olamaz gunumuz tam.tabii ki kpss ile ugrasamiyoruz bilsek girerdik bir kolaylik olmali 40 yaş uzeri atanmaliyiz

  37. SAYIN DEVLET BÜYÜKLERİMİZ BİZ BU İŞE GERÇEKTEN GÖNÜL VERDİK; ON BEŞ YILLARIMIZI VERDİK. YAŞ İLERLEDİ ÇOCUKLARIM BÜYÜYÜYO. MASRAFLARDA BÜYÜYO GEÇİM DERDİNE DÜŞTÜK KPSS'YE ÇALIŞAMIYORUZ. EMEKLERİMİZİ GÖRÜN ALLAH RIZASI İÇİN KPSS ŞARTINI KALDIRIN LÜTFEN. Bİ O KADAR DA FAZLASIYLA PİRİMİM VAR HALA ÇALIŞMAKTAYIM EMEKLERİMİZİ GÖRÜN. KEYFİMİZDEN ÇALIŞMADIK İHTİYACIMIZ OLDUĞU İÇİN ÇALIŞTIK ONCA YIL HEMDE ÇOK SEVEREK ÇALIŞTIK. NOLURSUNUZ BİZİ DUYUN HİZMET YILIMIZI GÖZ ÖNÜNDE BULUNDURUN. KPSS ŞARTINI KALDIRMANIZ DİLEĞİMLE… HAYIRLISIYLA İNŞALLAH. SAYGILARIMLA…

  38. Mezun olduğumdan beri bir veya iki yıl alıyorlar bir yıl almıyorlar. Ve bu yıl almadılar yani 2017-2018 eğ-öğr. Yılı çalışmıyorum 1000 günden fazla sigorta günüm var. Bu yıl çalışmıyorum diye yıllardır beklediğim fırsatı kaçıracağım. Lütfen şartlar biraz daha esnetile bilir mi

  39. lütfen 5 yıl şartıda esnetilsin. yani tüm ücretlileri değerlendirmeye alabilirler.

  40. lütfen bakanım 5 yıl ücretilrle birlikte 2017 kpss ye giren ücretli öğretmenlere de mülakat hakkı verin.

  41. lütfen şu kpss ve 2017-2018 eğitim öğretim yıllarında çalışıyor olma şartını kaldırın aksi halde bu atama ücretliler için eşit olmayacaktır yazık olur……

  42. bakanım gün sayımız yetmiyor. ve ücretliyiz bize de hak verilsin istiyoruz.

  43. lütfen eşit olsun.yani biz de önceden yapmak istedik ama ücretli çıkmadı. ve gün sayımız az. yani kpss ye giren ücretliler de mülkata girebilsin

  44. gün sayısı az olan ücretlilrin de hakkı var. lütfen mesleği seven herkes değerlendirmeye alınmalı

  45. Primi dolan yasi dolup senelerce atanamayanlar alinmalidir. Primi dolan alinmaz cok sacmA.

  46. SAYGIDEGER DEVLET BUYUKLERIMIZ ,yaşimiz ilerledi bu belki son umut ne olur KPSS VE AKTIF ÇALIŞMA OLMASIN.

  47. SAYGIDEGER DEVLET BUYUKLERIMIZ ,yaşimiz ilerledi bu belki son umut ne olur KPSS VE AKTIF ÇALIŞMA OLMASIN.

  48. Pirim gün sayisinda; milli eğitim bakanlığının dışındada,başkaca SGK pirim gün sayısı olanlarda toplam pirim gün sayısı olarak değerlendirilmelidir.

  49. Bence şu anda ; Kilis ili , ilçeleri ve Hatay ili ve ilçelerinde fedakarca hizmet veren, zeytin dalı harekatına kahraman mehmetciklerimize destek vererek okulunu , öğrencilerini terk etmeyerek cüzi bir maaşla öğrencilerini yetiştiren tüm ücretli öğretmenlerin şartsız ve koşulsuz sözleşmeli öğretmen olarak atanmaları gerekir. Sınırda mehmetciklerimize aşağı yukarı aynı riskler altında görev yapan bu ücretli öğretmenlere de saygılarımı sunuyorum. Öyle kişiler varki; üste kendisi para verir yinede orada ücretli öğretmenlik yapmazlar.Sayın adaşım milli eğitim bakanımızın bu hususu göz ardı etmeyeceğini umut ediyorum. 5 bin olarak düşünülen kadronunda 15 binlere çıkarılmasını temenni ediyorum. Saygılarımla. ..

  50. 5 yıl 10 yıl ucretli çalışan önlisans mezunu var..onlarada hak verilmeli..

  51. Hepimuz haberdar olduk 2018 kpss ye girelim.eylul ayinda olsun atamalar…bir çaresi olmali….

  52. Dogru gel iki sene oku ogretmen ol ya neyin kafasini yasıyorsunuz

  53. Oyle bir sacmalik olmaz kardesim iyice sacmaladiniz ucretli ogretmenlik yapan arkadaslar primi tutan ve diger sartlari tasiyanlar atanmalidir. Onune gelen ogretmen olamaz ucretli olarakta calistirilmasi zaten yanlistir

  54. ARKADAŞIM OLUMLU DÜŞÜNELİM HERŞEY GÜZEL OLSUN.ALLAH BÜYÜKTÜR GÜN DOĞMADAN NELER DOĞAR HAYIRLISIYLA İNŞALLAH…

  55. Yasa aynen gecse ne olur gecmese ne olur primi dolu olan ve yasi ileri olan arkadaslar artik kodro alsin kalan omurleri huzurlu gecsin. Alim bes bin degil 10 15 bin olmali bu sayi cok az

  56. herkes kendi durumuna göre demokrasi istiyor. birisi de evlilere öncelik verilsin demiş. bu kadar da çıkarcı olunmaz. bir zahmet kps ye girseydiniz.

  57. Kpss kalkmali. Üniversitelerin ögretmenlik bölümlerinin kontenjanlari sinirli olmali. Bu kontenjan sayisi her sene türkiyenin ögretmen ihtiyacina göre belirlenmeli. Bu sayede her sene ihtiyac kadar ögretmen mezun olacak. Ve hepsi kadroya dahil edilecek.

  58. ALLAH AŞKINA BU KADAR ACIMASIZ OLMAYIN BİRAZ VİCDAN BİRAZ MERHAMETE DAVET EDİYORUM HERKESİ YORUMLARINIZI DAHA SAĞDUYULU YAPIN LÜTFEN…ONLARCA YILIMIZI GÖZÖNÜNDE BULUNDURUN ARKADAŞLAR.ŞARTLARIN ÖZELLİKLE KPSS'NİN KALDIRILMASI BU KADAR EMEK VEREN ZORDA OLAN İNSANLAR İÇİN Bİ UMUT IŞIĞI HAYIRLISIYLA İNŞALŞAH.

  59. Kpss ye bence herkes girmeli girmelisin bence bu sart en önemlisi

  60. ÜCRETLİ ARKADAŞIM BİZ ALLAHA SIĞINIYOZ. TAMAM ŞARTLARIN UYABİLİR AMA SÜREKLİ OLUMSUZ YORUMLAR YAPMA LÜTFEN ALLAHIN DEDİĞİ OLUR. DÜNYA SADECE SENİN ETRAFINDA DÖNMÜYOR BUNU BİLESİN. RABBİM HERKESİN GÖNLÜNE GÖRE VERİR İNŞALLAH.

  61. Kardesim senin atanmak gibi bir umudun olsa zaten kpss ye girersin ben mezun olali 11 sene oldu hala bir umut giriyorum bu bahane degil bence atanmasi umudu olan kaybetmez hep girer

  62. Herkese uygun sart yapilsa o zaman herkes alinir bence bi takim seyler yapilarak eleme zaten olacak. 5 yerine 10 bin alsa elem daha az olurdu. Ama sartlar olmaliki eleme olsun. Kpss sarti zaten olmali 50 taban puan. Prim zaten olmali en onemlisi. Yani baska sartlarda olabilir eleme yapilacak. Arkadaslar coo fazla beklenti icindeler bunu karsilamak icin yine bu uygulama devam etmelidir

  63. VAllahi 12 yil umutla girip 87 varan puanlar aldim.endusuk 78.ama çalinma olayi bitirdi artik yeter dedim.3 evladim var onlara haksizlik oluyordu.neyse Allah hepimizin yolunu acik etsin

  64. Ücretli arkadaş bizde yıllarımızı,gönlümüzü verdik bu işe; Çoluğumuz çocuğumuz var yaşımızda epeyce ilerledi… bi umut diyoruz.Bu bir fırsat bizde istifade et ek istiyoruz ve en doğal hakkımız.Hem söylermisiniz hepimizin statüsü aynı neden bu tek taraflı hep ben merkezli düşünce tarzı.Allah büyüktür herkes yüreğinin ekmeğini yer.Böyle peşin hükümlü olmayalım lütfen.MEVLAM NE EYLERSE GÜZEL EYLER.HAYIRLISIYLA İNŞALLAH.
    misin lütfen neyin davasını görüyorsun

  65. Yasi ılerleyen ve belli sartlari tutan arkadaslar kadroya gecsin. En onemlisi burda prim. Prim demek emek demek bence. Primi dolan arkadaslaslar bence hep atansin

  66. Primi dolan ve ögretmen atama koşullari uyan herkes mülakata alinmali.guvenilirligi kalmadi ki kpss nin.bir hayrini göremedim 12 defa girdim.son 6 yildir girmiyorum.

  67. Prim yapan biz ögretmen adaylari destekleme ve yetiştirme kurs ögretmeni olarak da istihdam edilebiliriz..ücretli ögretmenlik her zaman olmuyor.kusrlar bizlere birakilabilir..birçogumuza yararli bir iş alani olur

  68. Dersane öğretmenleri kpss olmadan atandı bize niye kpss şartı getirildi bu haksızlık o zaman kimsenin sesi çıkmadı kpss şartı kesinlikle kalkmalı buradan sayın cumhurbaşkanımıza ve bakanımız bu mağduriyeti gidermeli

  69. Herkes kendinde olmayan sartin cikarilmasini istiyor. Kpss sinavina girmeyen kpss olmasin diyor bu sene ucretli calismayan bu sart kalksin diyor.4 yillik ziraat ya da farkli fakulte mezunu olanlar bizide alsinlar primimiz tutuyo diyorlar. Yani herkes kendinde olmayan tutmayan sarti gereksiz goruyor. Yapmayin arkadaslar sartlar belli birilerine yariyacak bu belli. Hicbir sart degismez emin olun.

  70. BEN YİNEDE KPSSŞARTININ KALDIRILACAĞI KONUSUNDA UMUTLUYUM SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZ,SAYIN MİLLİ EĞİTİM BAKANIMIZ VE SAYIN DEVLET BÜYÜKLERİMİZİN BİZLERİ BU KONUDA MAĞDUR BIRAKMAYACAKLARINA GÖNÜLDEN İNANIYORUM. RABBİM BÜYÜKTÜR.O HERŞEYE KADİR VE MUKTEDİRDİR HAYIRLISIYLA İNŞALLAH…

  71. Bence tüm ögretmenler atanmali işsiz kimse kalmasin 300 000 ögretmen adayı bir milyon kişi bu isten faydalanir

  72. Ne zaman aciklanacak? Sinifci cikar mi sizce arkadaslar? Ben sinifciyim

  73. Hiç sanmıyorum. Keşke değişse ama maddeler aynen geçti bile. Sadece bekliyorlar duyuru için.

  74. Bi süpriz olsa da Uyansak ve kpss şartının kaldırıldığını ögrensek.Hayırlısıyla InşAllah.

  75. Hocam elenek icin bazi sartlari koyuyorlar.primi dolan gelsinderse 23 bin ucretlinin primi 540 ve ustu. O zaman burdan 5 bini nasil secicek. Dayisi saglam olan girer. Kpss sartini asla kaldirmazlar. Bence en gereksiz sart hala ucretli ogretmmen olarak calisiuo sarti cok sacma.

  76. Hakkimizda hayirlisi olsun. Ama sartlar degismez. Aynen gecer.kimine piyango vurdu iste. Bize vurmadi yapicak bisey yok. Asla degisnez kpss sarti bak gorursunuz

  77. Allah büyüktür asla alsa deməyin. Belli mi olur bi bakmışız KPSS şartı kalkar. HAYIRLISIYLA İNŞALLAH.

  78. İNŞALLAH HOCAM…İNŞALLAH BEN DE SIZIN GIBI ÇOK UMUTLUYUM…HAYIRLISI

  79. Yazik oldu bizlere bir ömür atama beklemekle geçti….12kez sinava hazirlan…birgun bir piyango olacagini nerden bilelim.!yazik etmeyin bizlere bir mulakat hakki verin ne olur!540 gun ve atanma kriterlerimiz uygun.kpss ve aktiflik olmasin ne olur sanki….

  80. Hocam dun sartlarin degismeyecegi kesinlesti malesef. Aynen meclisten gecicek belli

  81. Taban puan 50 olur.tum alımlarla oyleydi.benim merak ettiğim aktif çalışma şartı ?inş. Belli bir tarih vermezler ….

  82. SAYIN REISI CUMHURUM VE BAKANIMIZ AKTIF CALISMA SARTINI KALDIRINIZ BASVURDUM AMA ALINMADIM.BENDEN KAYNAKLANAN BIR DURUM DEGILKI TOPLAMDA 8 YIL CALISMISIM.LUTFEN BIZIM DISIMIZDAKI DURUMLARDAN BIZ BEDEL ODEMEYELIM 43 YASINDAYIM LUTFEN 2017_2018 CALISMA SARTI KALKSIN

  83. kpss şartı kalkmalı bence lütfen sayın bakanim kpss şartı ni kaldırın saygilar

  84. Ya arkadaşlar her standart tutuyor.bu yıl 2 ay gibi bir süre çalıştım.şimdi herhangi bir süre sınırlaması verilmemiş.acaba bir sıkıntı olur mu.sonuçta ücretli öğretmenlerin durumu bu ne kadar çalışacakları belli olmazki.nolur bilgisi olan var mı bu konuda

  85. BİZLER UCRETLİ OGRETMENLİK YAPTİK.KPSS SİNAVİNİ VE HALİ HAZİRDA GOREV YAPMA SARTİ KALKMALİDİR.CUNKU KAMU GOREVİ YAPAN BİZ OGRETMENLERİN KADRO HAKKİ VERİLMELİDİR.540 GUN UCRETLİ GOREV YAPAN BİR OGRETMEN NASİL BUGUNE KADAR GOREV YAPMİSSA YİNE YAPAR SART KOYMAYİN EY İDARE KOLTUKLARİNDA OTURANLAR… EGİTİMCİLERE NEZAKET GOSTERİN.TUM UCRETLİ OGRETMENLERE KADRO VERİLMELİDİR. UNİVERSİTE EGİTİMİNİ TAMAMLAYAN BU NECİP MİLLETİN EVLATLARİNA SAHİP CİKACAK DEVLET BASKANLARİNİ MEVLAM NASİP EYLESİN…MİLLETİ YASATKİ DEVLET YASASİN…

  86. Önlisans mezunu olupta ucretli ogretmenlik yapanlara kadro verilir mi acaba

  87. Bakınız arkadaşlar bu KPSS kaldırılmalı 90lı yollardaki gibi öğretmenler atanmalı öğretmenlik bölümlerinde bu atanamayan öğretmenlerin yani dışarıda kalan öğretmenlerin kademe kademe göreve alınmalı yani belli bir süre öğretmenlik bölümlerine alım durdurulmalı dışarda kalan öğretmenlerimizin atanındaysa kadar sonra yeniden üniversiteye başlangıçta yeniden ihtiyaca göre yeniden alım yapılır ve kimsede mağdur olmaz rabbimiz mağdurların yardımcısı olsun

  88. Dağ tepe demedik zor sartlarda kadrolu öğretmenin gitmediği yerlere eğitim götürdük.yeri geldi okulu bekleyerek orda bekçilik yaptık yeri geldi eğitimci olduk.yol olduk su olduk o koyun herşeyi olduk.herşeye rağmen pes etmeden tum zorluklara ragmen Türk bayragini dalgalandirdik okulun kapısını açtık.lütfen sayın bakanım devletin okullarında zor şartlar altinda kendi devletinin okullarında azimle görev yapan biz ücretlilere şartlarda esneklik.son umut.son ümidimiz.kpss şartı lütfen kalksın.

  89. Dağ tepe demeden zor şartlarda kadrolu öğretmenin gitmediği yerlere hizmet götürdük yol olduk su olduk.o koyde herşey olduk.bikmadik Türk bayragini dalgalandirdik okulumuzun kapısını açtık.tüm imkansızlıklara rağmen mutluyduk. Çünkü biz ogretmenlik meslegini cok seviyorduk.lütfen bir umut bir ümit.kendi devletinde devletinin okullarında seve seve zor şartlar altinda bir ışık olan biz ücretlilere bu esneklik getirin 2017kpss lütfen kaldırılsın.

  90. dershane öğr. sınavsız kadrolaştı neden rahatsız olmadınız

  91. Bakınız arkadaşlar bu KPSS kaldırılmalı 90lı yollardaki gibi öğretmenler atanmalı öğretmenlik bölümlerinde bu atanamayan öğretmenlerin yani dışarıda kalan öğretmenlerin kademe kademe göreve alınmalı yani belli bir süre öğretmenlik bölümlerine alım durdurulmalı dışarda kalan öğretmenlerimizin atanındaysa kadar sonra yeniden üniversiteye başlangıçta yeniden ihtiyaca göre yeniden alım yapılır ve kimsede mağdur olmaz rabbimiz mağdurların yardımcısı olsun

  92. Sayın Reisi Cumhurum Sayın Bakanım yillardır sizlerin hayırlı için devletin okullarında ücretli öğretmenlik yaptık canımız feda olsun vatana sizlerden tek isteğimiz 2017 kpss şartının kaldırılması

  93. ücretli öğretmenler adına sevindim eşimde ücretli çalışıyor bütün şartları tutuyor ama 2017 sınavına doğum yaptığı için giremedi .gün sayisi koyuyorsun ama kpss istiyorsun saçma bunu çıkarma sebebiniz atanamayan ogretmenler degilmi adaletli olmak lazım o zaman gün sayısına göre alınsın …