Öğretmen

Milli Eğitim Bakanlığı Engelli Öğretmen Alımı Kontenjanları Ne Zaman ilan Edilecek?

Bilindiği gibi 23 Şubat 2018 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğünden bir duyuru yayımlandı. Yayımlanan duyuruda engelli öğretmen alımının yapılacağı ve alım sayısının 500 olacağı belirtildi. 

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlanan duyuruda engelli öğretmen alımına ilişkin genel şartların yanı sıra özel şartlar da belirtildi. Bu kapsamda Milli Eğitim Bakanlığı 500 engelli öğretmen alımı özel şartları, kontenjanların ne zaman ilan edileceğini ve atama takviminin detaylarını ziyaretçilerimizle paylaşıyoruz. 

ŞARTLAR

Buna göre Milli Eğitim Bakanlığı 500 engelli öğretmen alım ilanına başvuru yapacak olan adayların “Türk vatandaşı olmak, Lisans mezuniyeti, Talim ve Terbiye Kurulunun öğretmenliğe atanacakların tespitine ilişkin kararına uygun olmak, Ortaöğretim Alan Öğretmenliği Tezsiz Yüksek Lisans ya da Pedagojik Formasyon Programı/Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programından birini başarıyla tamamlamış olmak, Yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olanların, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığınca, yükseköğrenimlerinin ve/veya pedagojik formasyon belgelerinin yurt içindeki yükseköğretim kurumlarına veya programlarına denkliği kabul edilmiş olmak, 2016 yılı veya 2018 yılı Nisan ayında yapılan Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavına (EKPSS) katılmış olmak, Devlet memurluğundan veya öğretmenlik mesleğinden çıkarılmayı gerektiren bir ceza almamış olmak, Öğretmenliğe daha önce atandığı hâlde görevine başlamamış olanlar bakımından, başvuru tarihinin son günü itibarıyla atama tarihinden itibaren 1 (bir) yıllık bekleme süresini doldurmuş olmak, – Sağlık nedeniyle görevine son verilenler hariç olmak üzere, adaylık dönemi içinde görevine son verilenler bakımından, görevden ayrıldıkları tarih ile başvurunun son günü itibarıyla 3 (üç) yıllık bekleme süresini doldurmuş olmak,” şartlarına haiz olmaları gerekmektedir.

KONTENJANLAR NE ZAMAN İLAN EDİLECEK?

Tüm bunların yanı sıra İl ve alan bazlı kontenjanlar 14 Haziran 2018 tarihinde ilan edilecektir. Ayrıca söz konusu engelli öğretmen alım ilanına başvurular 18 Haziran 2018 tarihinde başlayacak ve 22 Haziran 2018 tarihine kadar devam edecektir. Ayrıca atamalar ise 27 Haziran 2018 tarihinde gerçekleştirilecektir.