Öğretmen

MEB Yurtdışında Görevlendirecek Okutmanlar İçin Sınav Yapacak ! Öğretmenler de Başvurabilecek

Milli Eğitim Bakanlığının resmi web adresi üzerinden bir duyuru yayımlandı. Yayımlanan duyuruda Yurt Dışında Görevlendirilecek Okutmanlar için seçme sınavı yapılacağı ve yapılacak olan sınava öğretmenlerin de başvuru yapabileceği ifade edildi.

Söz konusu seçme sınavı hakkında ise Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bir kılavuz yayımlandı. Bu kapsamda sınav kılavuzu ve MEB tarafından yayımlanan duyurunun detaylarını ziyaretçilerimizle paylaşıyoruz.

YAYIMLANAN DUYURU

Konu ile ilgili olarak Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlanan duyuruda “05.06.2003 tarihli ve 2003/5753 sayılı Bakanlıklararası Ortak Kültür Komisyonunun Çalışma Esas ve Usülleri ile Bu Komisyon Tarafından Yurtdışında Görevlendirilecek Personelin Nitelikleri ile Hak ve Yükümlülüklerinin Belirlenmesine İlişkin Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair 2018/11219 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile başvuru şartlarını taşıyan öğretmenler de başvuru yapabileceklerdir.” ifadelerine yer verildi.

KILAVUZDAN BİLGİLER

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlanan kılavuza göre sınava başvurular 23 Şubat 2018 tarihi ile 20 Mart 2018 tarihleri arasında yapılacaktır. Bunun yanı sıra sınav hakkında takvim yayımlanmıştı. Aşağıda sınav takvimine ulaşabilirsiniz.

SINAV TAKVİMİ

BAŞVURU DETAYLARI

Tüm bunların yanı sıra söz konusu sınav için başvuru yapacak olan adayların bazı şartları taşımaları gerekmektedir. Bu kapsamda şartlara haiz olan adaylar başvuru yapabilecektir. Başvurular MEB merkez ve taşra teşkilatında görevli öğretmenler 23 Şubat – 20 Mart 2018 tarihleri arasında kadrolarının bulunduğu il millî eğitim müdürlüklerine yapılacaktır. Bunun yanı sıra üniversitelerde görevli öğretim görevlileri/üyeleri 23 Şubat – 20 Mart 2018 tarihleri arasında ilgili birim amirliklerine başvuracaklardır.

Ayrıca Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlanan kılavuzda Üniversite ilgili birim amirlikleri başvuru belgelerini 21-27 Mart 2018 tarihleri arasında rektörlüklere gönderecekleri de belirtildi.