Kpss A Memur Alım İlanları

TEİAŞ Genel Müdürlüğü KPSS En Az 75 Puanla Kamu Personeli Alımı Yapıyor

Türkiye Elektrik İletim A.Ş. (TEİAŞ) Genel Müdürlüğü tarafından Devlet Personel Başkanlığının resmi web adresi aracılığı bir ilan yayımlandı. Yayımlanan ilanda TEİAŞ Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu Başkanlığına müfettiş yardımcısı alımının yapılacağı ifade edildi. Söz konusu ilanda 10 adet kamu personeli alımının yapılacağı ifade edildi.

KPSS ŞARTI

TEİAŞ Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan ilanda KPSS şartı ve YDS şartı bulunmaktadır. Buna göre ilanda KPSS şartı için “ÖSYM tarafından 2017 yılında yapılan Kamu Personel Seçme Sınavından, KPSS P48 puan türünden 75 ve daha yüksek puan almış olmak ve sınava başvuran adaylar arasında en yüksek puan sıralamasına göre ilk 200 kişi içinde bulunmak (Eşit puan almış olmaları nedeniyle son sıradaki aday sayısının birden fazla olması halinde, bu puana sahip adayların tümü sınava çağrılacaktır).” ifadelerine yer verildi.

YDS ŞARTI

Bunun yanı sıra YDS şartı içinse “2016, 2017 veya 2018 yılları içinde yapılan Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavında (YDS) İngilizce, Fransızca veya Almanca dillerinden birinden en az 60 puan veya 2016, 2017 veya 2018 yılları içinde yapılan diğer yabancı dil seviye tespit sınavlarından ÖSYM’nin buna denkliğini kabul ettiği puanı almış olmak.” ifadeleri kullanıldı.

YAŞ ŞARTI DA VAR

Söz konusu personel alım ilanına başvuru yapacak olan adayların bazı genel şartları da karşılamaları gerekmektedir. Bu şartlara haiz olmayan adayların başvuruları geçersiz sayılacaktır. Buna göre ilana başvuru yapacak olan adayların 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48 inci maddesinde yazılı nitelikleri taşımaları ve 01 Ocak 2018 tarihi itibariyle 35 yaşını doldurmamış olmaları gerekmektedir.

EĞİTİM ŞARTI

Tüm bunların yanı sıra eğitim şartı olarak da adayların eğitim süresi en az 4 yıl olan Hukuk, Siyasal Bilgiler, İktisat, İşletme, İktisadi ve İdari Bilimler Fakülteleri ile bunlara denkliği yetkili makamlarca kabul edilen yerli veya yabancı fakültelerden birini bitirmiş olmaları gerekmektedir.

GENEL ŞARTLAR

Tüm bunların yanı sıra TEİAŞ Genel Müdürlüğü tarafından söz konusu ilana başvuru yapacak olan adaylarda “TEİAŞ Genel Müdürlüğü Müfettiş Yardımcılığı Giriş Sınavına bir defadan fazla katılmamış olmak, TEİAŞ dışında herhangi bir kuruma karşı hizmet taahhüdünde bulunmamak, Askerliğini yapmış, erteletmiş veya askerlikten muaf olmak, Görevini devamlı olarak yapmaya engel sağlık sorunu bulunmamak, Sicil, tutum ve davranışları bakımından Müfettişliğe engel bir hali bulunmamak, Başvuru formu ile birlikte istenilen belgeleri süresi içinde “Sınav Başvurusu” bölümünde belirtilen adrese ulaştırmış olmak” şartları aranmaktadır.

BAŞVURU DETAYLARI

TEİAŞ Genel Müdürlüğü personel alım ilanına başvurular 19 Şubat 2018 tarihinde başlayacak ve 9 Mart 2018 tarihine kadar devam edecektir. Adaylar başvurularını “Türkiye Elektrik İletim A.Ş. Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu Başkanlığı Nasuh Akar Mahallesi Türkocağı Caddesi No:2 A Blok (Kat:15) (06520) Balgat/Çankaya/ANKARA” adresine şahsen veya posta yoluyla başvuru kılavuzunda belirtilen belgeler ile başvuru yapacaklardır.