Öğretmen

Ücretli Öğretmenlere Kadro Düzenlemesinden Vazgeçilir Mi?

Vergi Kanunları ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde değişiklik yapılmasına dair kanun tasarısının içinde ücretli öğretmenlerin kadroya geçirilmesine yönelik madde nedeniyle atama bekleyen öğretmen adayları tepkili. Bu haberimizde KPSS ve kadroları değerlendireceğiz.

Çıkarılan Yasalar Birilerinin Lehine Olmaktadır

Ülkemizde siyaset ile istihdam arasında çok yakın bir ilişki vardır. Siyaset içinde yer alan milletvekilleri, bürokratlar, parti yöneticileri, belediye başkanları ister iktidarda olsun, ister muhalefette olsun istihdama ve işe alımlara müdahale etmek istemektedirler. Mülakatla İşe alımlarda akrabalık, hemşehricilik,  partiye bağlılık öne çıkmaktadır.

Zamanında sınavsız olarak yüz binlerce taşeron personel kamuya alınmıştı. Şimdi taşeron personele kadro verilmektedir. Kadro verilmesi doğru ancak zamanında sınavsız olarak kamuya alınmaları yanlıştı. Daha önce dershanede öğretmenlik yapmış olanlar kadroya alındı. Şimdi ise ücretli öğretmenler için kadro süreci başladı. Daha sonra PİCTES öğretmenleri için kadro çalışması yapılır. İleride Belediyelerin kurslarında görev alan öğretmenler için kadro çalışması yapılır. Bunların hepsi bir talebin yerine getirilmesidir. Yapılan uygulamaların doğru ya da yanlış olduğunu ilerleyen dönemlerde daha net göreceğiz. Atılan adımların takdirini kamuoyuna bırakıyoruz ancak şu bir gerçek ki KPSS’ye girip de atama bekleyen yüz binlerce aday var, personel alımlarında adaleti sağlamak Devletin ve Hükümetin en önemli sorumluluğundan biridir.

Ücretli Öğretmenlere Kadro Düzenlemesinden Vazgeçilir Mi?

Torba yasa tasarısı TBMM’ye sunuldu. 80. madde de ücretli öğretmenlerin kadro düzenlemesi yer almaktadır. Söz konusu düzenleme henüz yasalaşmadığı için elbette bu madde tasarıdan çıkarılabilir. Komisyon görüşmelerinde ve Genel Kurulda ilgili madde tasarıdan çıkartılabilir veya madde de birtakım değişiklikler yapılması mümkündür. Bu değişiklik MEB isterse olur, sonuçta MEB’in talebiyle böyle bir madde tasarıda yer almaktadır. Komisyonda veya Genel Kurulda milletvekillerin iradesiyle değişiklik yapılması söz konusu olamaz.

Atama bekleyen öğretmen adayları, adaletli bir düzenleme olmadığı için ücretli kadro verilmesine şiddetle karşılar ancak 540 sigorta primi olanlar da çıkarılacak düzenlemeyle atanmanın hayalini kurmaya başladı. Tasarıdaki maddenin ortaya çıkmasıyla ücretli öğretmenli yapmış olanların hemen hepsi e-devletten sigorta primine bakmışlardır. Yani 5 bin kadronun hayalini kuranlar da var bu düzenlemeye karşı çıkanlar da var. Ücretli öğretmenlerin tamamının sigorta primleri 30 gün olarak yatırılmamıştır, iller arasında da farklı uygulamalar söz konusudur. Bu yüzden 540 sigorta primi şartı düşürülsün diyenler de çıkmaya başladı. Hatta herkes kendi çıkarına göre talepte bulunmaya başladı diyebiliriz.

Özetle; Keşke zamanında taşeron personeller sınavla işe alınsaydı, keşke dershane öğretmenlerine sınavsız kadro verilmeseydi, keşke ücretli düzenlemesi de TBMM’ye sunulmamış olsaydı da personel alımlarının tamamı sınava dayalı olarak yapılsaydı.  Bu şekilde hiç kimsenin itirazı olmayacaktı. Ücretli düzenlemesinde her ne kadar KPSS şartı yer alsa da ayrı bir ilanla ve özel şartla personel alınacağı için KPSS’nin çok da bir önemi olmayacaktır.

Zeki KARA (zekikara@kamupersoneli.net) / Kamupersoneli.net – ÖZEL HABER

NOT: Aktif link dahi verilse hiçbir ortamda kullanılamaz.

Bir Yorum

  1. Zeki hocam size ve kamupersoneli.net e çok teşekkür ederim. Hep bizleri savunuyorsunuz . Çok sagolun.

  2. Teşekkür ederim zeki bey duygularımıza tercüman olmuşsunuz

  3. niye vazgeçilsin ki yıllardır az bir paraya talim ediyorlar, asıl onlar hemen atanmalıdır

  4. Düşüncelerimizi dile getirdiğiniz için size teşekkür ederim.

  5. Zeki hocam
    MEB bakanlık müsteşarı yusuf tekin açıklama yaptı daha bir hafta önce ücretli öğretmenlikle ilgili bir çalışmamız yok diye. Peki bu çalışmayı kim yaptı o zaman

  6. Çıldırın anca çomak sokun zaten bi halttan anladığınız yok ..

  7. şimdi geçmezler 2019 seçimlerinden sonra bir daha ücretli öğretmenliğim ü'sü bile geçmez

  8. Hiçbir şekilde iptal olacağını düşünmüyorum. Şartları bile belirlemisler

  9. öğretmen öğretmenin düşmanı olmuş. bu insanlar zor şartlarda çalıştılar iki üç kuruşa. sizin daha düne kadar gitmeye cesaret edemediğiniz parası az dediğiniz,mevsimlik işçi dediğiniz ucretli ogretmenler kadroyu çoktan haketti.Sabirla zor sartlarda calistilar.Devletimize kusmedik.InsAllah birgun butun kardeslerimizin herkesin kadroya gececegine inaniyorum.Biraz gec olacak ama o gunler muhakkak gelecek.Allah razı olsun bu çalışmayı yapanlardan.Allah devletimize zeval vermesin.

  10. Işiniz gücünüz yok, baskalarinin burun kivirdigi yıllardır düşük ücretle çalışan öğretmenlere verilen haktan vazgecilmesini istiyorsunuz. Taseron ve dersanecilerden daha fazla hak ediyor ücretli öğretmenler

  11. Arkadaşlar rızkı Allah verir.Sabredin dua edin ve cok çalışın.Birgun emeklerimizin karşılığını burada olmasa bile muhakkak önünüze odul olarak gelecektir.Isyan ederek kendinizi üzmeyin. idarecilerimizi çok çalışmaya zorlamaya devam edelim ama kimseyi kırmadan incitmeden.

  12. Primi dolan kpss ye giren arkadaşlar yarışsın hak eden kazansın. Şartlar bellidir hayirlisi

  13. sayın bakanım,siz lütfen işinize bakın .Ücretliye tanınan bu hak yerinde,doğru ve çok gecikmiş bir karar.Söylenenler algı operasyonundan ibaret.Bana yar olmuyorsa başkasına da yar olmasın zihniyetinden başka bir şey değil.Saygılarımla.

  14. Herkes adalet peşinde neden bir Allah’ın kulu 2010 senesinde resmen emeği geleceği calinanlar için tek çaba harcamaz.

  15. Herkes adalet peşinde neden bir Allah’ın kulu 2010 senesinde resmen emeği geleceği calinanlar için tek çaba harcamaz.

  16. hani bakan bey kpss şartı olmadan demişti! hani akp sözünde dururdu!

  17. SAYIN CUMHURBAŞKANIM,SAYIN MİLLİEĞİTİM BAKANIM VE TÜM DEVLET BÜYÜKLERİME SESLENİYORUM.KURUMUNUZDA UZUN YILLARDAN BERİ ÜCRETLİ ÖĞRETMENLİK YAPIYORUM. NOLURSUNUZ ŞU 2017 KPSS ŞARTINI KALDIRIN ALLAH RIZASI İÇİN BU ATAMAYA İNANINKİ Ç0K İHTİYACIM VAR SESİMİ DUYUN.ÇOCUKLARIMIN VE BENİM KALBİME Bİ UMUT IŞIĞIDA SİZ OLUVERİN.SAYGILARIMLA.

  18. Bir tanıdığım 12 yıldır ücretli öğretmen olarak görev yapıyor. Neredeyse ücretli den emekli olacak. Tabii 12 yıldır KPSS sınavına girer eğitim fakültesi mezunu 2010 ve 2011 de 0.3 ve 0.4 farkla atanamadi yerine cemaatçiler atandı o atananlar görevden atıldı ama haklarını çaldıkları madur kaldı ücretli ye mecbur kaldı.

  19. Bir tanıdığım 12 yıldır ücretli öğretmen olarak görev yapıyor. Neredeyse ücretli den emekli olacak. Tabii 12 yıldır KPSS sınavına girer eğitim fakültesi mezunu 2010 ve 2011 de 0.3 ve 0.4 farkla atanamadi yerine cemaatçiler atandı o atananlar görevden atıldı ama haklarını çaldıkları madur kaldı ücretli ye mecbur kaldı.

  20. 2017 2018 yılı diye bir şart varsa bu şart yarım dönem sadece çalışmış öğretmenleri kapsar bizim gibi senelerdir çalışan öğretmenler ne olacak. Başvuru yaptık görev çıkmadı ise bizim suçumuz nedir? 2017 2018 çalışma şartı geçmişe dönük o kadar gün çalışmış arkadaşların hakkını gaspetmektir. Belli bir gruba yönelik izlenimi vermektedir.

  21. Yıllardır meb ve dershane çalıştım dershaneciler atandı sesimi çıkarmadım bütün şartlar uyuyor her yıl kpsssınavınada giriyorum meb ve meb e bağlı okullarda faal çalışıyorum ama ilk maddeyi kaldırın veya açıklık getirin temel lisede çalışmak buna dahil mi

  22. 13 sene yaptım bu yıl özel okulda çalışıyorum benim günahım ne ben bu yıl çalışmıyorum diye şarta uymuyorum

  23. 1999 mezunuyum 21 okulda ücretli çalıştım 18 yıldır atama bekliyorum inş kpss sınavsız atanırız

  24. Valla helal olsun bende ücretli çalışanım maliye mezunu olarak şartlar uyuyor ama adaletin olmayacağı bir kavramı destekleyemem çünkü Islama yakışmaz hardal tanesi kadar hakkın olsa bile sorulacak Ahiret var.Yani demem o ki Haksızlığa karşı susmak dilsiz şeytanlara yakışır vesselam

  25. yahu niye vazgeçilsin ,ücretli öğretmen bu türkiyede kadroyu en çok hak eden kesim.hekese verildi azıcık ücretli kesime verise ne olur.

  26. İTİRAZ EDEN ARKADAŞLAR BİZDE EĞİTİM FAKÜLTESİ MEZUNLARIYIZ 4 YIL BOYUNCA OKUDUK BU HAKSIZLIK DEĞİL DE 11 YIL BOYUNCA ÇİLEYLE SIKINTIYLA CEFAYLA ÇALIŞMAKTAYIM AİLE ÇOCUK VAR ARTIK ÇOCUKLARIM SINAVLARA HAZIRLANIYOR LÜTFEN LÜTFEN LÜTFEN KPSS ŞARTI VE DİĞERİNİ KALDIRILMALI DERSHANELER GİBİ OLMALI LÜTFEN

  27. Size maliye okurken öğretmenmi yapacağız dedilermiki hak idda ediyorsunuz bu ülkede öğretmenlik mezunları varken bakın dikkatinizi çekerim öğretmenlik öğretmenlerin işi

  28. Sayin cumhurbaşkanım ve Sayın bakanim lütfen çok mağduruz yasimiz 40 geldi mezun olduğumuzda 21 yaşındaydik ne evlenebilir her yıl sınava girdik sadece geçen yıl giremedim 2016 kpss geçerli olsun uzun yıllar ücretli öğretmenlik yapanlara lütfen direk kadro verilsin çok mağduruz inanıyorum sayın Cumhurbaşkanım bir ise el atarsa o kesin olur lütfen eğitim ve formasyonu olanlara direk kadro verilsin her yere gideriz biz

  29. Bizlerde yıllarca başvurduk ama cikarilmadi. Öğretmenlik bölümü harici yaptı. Torpille alım yok diyenler yalan soyler

  30. Doğuada coğu arkadaşlar vekil öğretmen olarak görev yapıyor hiç hak kaybı olmuyor ve tam maaş alıyorlar kendileri emekli sandığına bağlı olarak çalışanlarda mı üçretli sayılacak sayılırsa çok haksızlık olur ek ders ücreti karşılığında çalışanlara çünkü bunlar hem maaşlarını tam olarak alıyorlar hemde emekli sandığina kesenekleri tam yatıyor

  31. Baştan aşağı haksızlık kpss den puanını al ve atan !!!başvurduğu halde görev verilmiyosa ne olacak

  32. Kafama takılan birşey var ücretli öğretmenim kpss geçerek memurluk yapabiliyormuyuz acaba

  33. Merhaba ben ücretli öğretmenlik yapiyorum kpss Hakkında bilgi almak istiyorum eğer gecersem memurluk yapabiliyormuyuz …