Kpss A Memur Alım İlanları

Kalkınma Bakanlığı Kamu Personeli Alıyor (KPSS Şartı 75 Puan)

Kalkınma Bakanlığı Devlet Personel Başkanlığı’nın web adresi üzerinden bir ilan yayımlamıştı. 

Söz konusu ilana göre üniversitelerin çeşitli bölümlerinden mezun olmuş adaylar arasından kamu personeli alımı yapılacağı duyurulmuştu. Kalkınma Bakanlığı personel alım ilanında yer alan tüm ayrıntıları siz okuyucularımıza aşağıda paylaşıyoruz. 

KALKINMA BAKANLIĞI KAMU PERSONELİ ALIM İLANI

Kalkınma Bakanlığı tarafından yayımlanan ilan metnine göre, Kamu Personeli Seçme Sınavı puan esasına göre yapılacak alımlarda toplam 13 kişi bakanlık bünyesinde kadrolu olarak göreve başlayacak. 

Üniversitelerin aşağıda yer alan bölümlerinden mezun adayların başvuru yapabileceği kamu personeli alım ilanında, alımların Uzman Yardımcısı kadrosundan yapılacağı duyuruldu. 

Uzman Yardımcısı kadrosuna başvuru için adayların en az 4 yıllık lisans eğitimi veren yükseköğretim kurumlarının işletme, iktisat ve endüstri mühendisliği bölümünden mezun olmaları gerektiği bildirildi. 

İLANA BAŞVURU YAPACAK ADAYLARIN DİKKAT ETMESİ GEREKEN HUSUSLAR

Kalkınma Bakanlığı’nca Devlet Personel Başkanlığı’nın internet sayfası üzerinden yayımlanan personel alım ilanına başvuru yapacak adaylar, devlet kurumlarına memur alımlarında aranan personel alımı başvuru koşullarının yanı sıra bakanlık tarafından alım yapılacağı duyurulan unvana göre belirtilen şartları da sağlamaları gerekiyor. 

İlana Başvuru Şartları

Kalkınma Bakanlığı adayların, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde belirtilen Devlet memuru olma şartlarını haiz olmasını, yukarıda yer alan eğitim şartını sağlamasını, otuz beş (35) yaşını doldurmamış olması (01/01/1983 ve daha sonra doğmuş olmak) talep ediyor. 

Bu şartların yanında ayrıca ilan metninde adayların, Öğretim Kurulu Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından 2017 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavlarına katılmış olup en az 75 puan almış olmalarını ve İngilizce, Almanca, Fransızca dillerinden en az biri için sınav tarihinden önceki beş yıl içinde yapılmış Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavından (YDS) en az yetmiş (70) puan almış olmasını istiyor. 

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Kalkınma Bakanlığı kamu personeli alım ilanına başvuru yapacak adaylar bakanlık tarafından belirtilen evrakları ile birlikte başvurularını www.kalkinma.gov.tr internet adresindeki Planlama Uzman Yardımcılığı Sınav Başvurusu bağlantısından talep edilen bilgileri elektronik ortamda girmesi ve aşağıda evrakların sisteme yüklenmesiyle yapacaklar. 

İlana başvuru yapacak adaylardan istenen başvuru evrakları arasında, Mezuniyet diplomasını ya da geçici mezuniyet belgesini, KPSS sonuç belgesinin ve YDS sonuç belgesinin aslı veya bilgisayar çıktısını, Kendi el yazısı ile hazırlanan özgeçmiş ve fotoğraf yer alıyor. 

Yukarıda detaylarını paylaştığımız ilana başvuru süreci 5 Şubat tarihinde sona erecek. İlana başvuruda bulunacak adaylar başvurularını bu tarihten önce yapmaları gerekiyor.