Öğretmen

Ücretli Öğretmenlerin Kadroya Geçişi İçin 7 Şart

Vergi Kanunları ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde değişiklik yapılmasına dair kanun tasarısı TBMM’ye sunuldu. Ücretli öğretmenlerin kadroya geçirilmesine yönelik madde de bu tasarıda yer aldı. 5 bine kadar ücretli öğretmen 6 ay içinde kadroya geçirilebilecek.

Ücretli Öğretmenlerin Kadroya Geçişi İçin 7 Şart

1-2017-2018 eğitim-öğretim yılında ek ders karşılığı olarak görev yapmış olmak.

2-En az 540 gün sigorta primi ödenmiş olmak.

3-657 DMK’de öngörülen genel şartları taşımak.

4-Öğretmenliğe atanmak için özel şartları taşımak.

5-Emeklilik, yaşlılık, malullük aylığı hak kazanmamış olmak.

6-KPSS’den belli bir taban puanın üzerinden almış olmak.

7-Sözlü sınavda başarılı olmak.

DEĞERLENDİRME: Öncelikle söz konusu düzenleme henüz tasarı halindedir. Komisyon veya Genel Kurulda değişikliğe uğrayabilir. Özellikle altını çizmek istiyoruz. Öğretmen atamasına kaynaklık eden bölüm mezunları dışındakilerin kadroya geçmesi kesinlikle mümkün değildir. Yükseköğretim kurumlarından mezun olanların hangi alan öğretmenliğine atanabilecekleri, Talim ve Terbiye Kurulunun 20/02/2014 tarihli ve 9 sayılı kararı ve eki çizelgeyle belirlenmiştir. Başvuru yapacak adaylar, http://ttkb.meb.gov.tr internet adresinden öğrenimlerine göre hangi alana atanabileceklerini görebilecektir. Yani mezun olunan yükseköğretim programı, Bakanlığın öğretmenliğe atanacakların tespitine ilişkin kararına göre atama yapılacak alana uygun olanlar atanabilecektir.  SGK dökümü baz alınacağı için farklı derslere girmiş ücretli öğretmenler, öğretmenlik alanlardan mezun olduğu için bir sıkıntı oluşmayacaktır.

MEB, genel olarak KPSSP10 ve KPSSP121 puan türlerinde 50 ve üzerinde puan almış şartı koymaktadır. Burada da 50 puan şartı olacaktır.  540 sigorta primi 5 yıldan daha az bir çalışmayı ifade etmektedir. Yani ilk açıklamada 5 yıl görev yapanlara kadro verilecek denmişti ancak 5 yıldan az yapanlar da 540 sigorta primi doldurursa başvuru yapabilecektir. Bazı ücretlilerin sigortaları 30 gün, bazıları da ay olarak daha az günde ödenmektedir. Dolayısıyla SGK dökümleri esas alınacaktır.

Şubat ayında tasarının kanunlaşması ve MEB’in ilana çıkması bekleniyor çünkü 6 ay içinde sürecin tamamlanması lazım. 20 bin ilk atama sonuçlarının açıklandığı tarihe kadar ne kadar kişinin kadroya geçeceği belli olacaktır. Vize edilmiş 5 bin kadro doldurulamazsa daha sonra kadrolar ilk atamaya aktarılacaktır. Özellikle ifade ediyoruz, söz konusu düzenleme yasalaşana kadar değişiklik yapılması mümkündür. Gelişmeleri takip edip en doğru bilgileri aktarmayı sürdüreceğiz.

2015 yılında ilk defa ücretli öğretmenlere de bir gün kadro geleceğini ilk defa yazmıştık. Şimdi de PİCTES kapsamında görev alan öğretmenlere de ileride kadro geleceğini net olarak ifade ediyoruz. 

Zeki KARA (zekikara@kamupersoneli.net) / Kamupersoneli.net – ÖZEL HABER

KAMUPERSONELİ.NET – ÖZEL HABER

NOT: Aktif link dahi verilse hiçbir ortamda kullanılamaz.

Bir Yorum

  1. 770 günün var ama bu sene çalışmadım böyle sey olur mu çıkmadı ücretli napalim bu sene cikmadi

  2. yav dalga mı geçiyrlar sınavla almıorlar katakulle ile tanıdıkları doldurcaklar kadrolara amaçları belli alıştık yani kurumiçi torpil almış başını gitmiş

  3. 660 günüm var ama bu sene ücretli öğretmenlik yapmadım bundan sonra başlasam olur mu acaba

  4. Şaka mı yapıyorsunuz. Alanında öğretmenlik yapmamış kişinin kendi alanında hangi tecrübesinden yararlanacaklar peki ataması yapılırsa. Ayrıca Hamza Müdürün dediği üzere 700 kadar kişi var, aksi durumda sayı daha fazla olur. Mümkün değil.

  5. Mesele ücretli öğretmenlige teşfiktir başka açıklaması olamaz ücretli öğretmenlik sanki daima çıkiyor mu

  6. Yıllardır basbas bagırıyoruz mesleklisesi magdurlarına ses verin diye ama siz haksız hukuksuz alımlara devam ettiniz. Kpss ye yıllarımızı verdik,zorunlu bölüm okuyup sayısalcılarla savasıyoruz.Atama 10 kişı yıllardr hakkımz yeniyor duyan yok gören yok.

  7. İyice şaşırdılar ne yapacaklarını erken kalkan tasarı hazırlıyor kim ne yapacağını şaşırdı

  8. Kpss 2017 ye giremedim kpss 2016 puanim geçerli olur mu…

  9. Eğer bir atama yapılacaksa daha önce Fahri İmamlara Nasıl yapıldı ise öyle olmalı 3 ay bile yapanlar Nasıl kadroya alındı ise Ücretli öğretmenler de yaptığı süreye bakılmadan kadroya alınmalı sonuçta kimsenin beğenip gitmediği ücra köşelere gidip kimi zaman temizliğini yaptı sobasını yaktı köy okullarında öğrencileri mağdur olmasın diye eğitim vermeye çalışan Öğretmenlerin emekleri boşa gitmemeli bence bir dönem de olsa öğrencileri eğitimden Eksik bırakmayan öğretmenlere bu haklar verilmeli bence zaman tarih ve süre önemli olmamalı

  10. burada ki şartlara göre bu dönem ücretli yapmış önceki yıllarda inşaatta amelelik yapıp 540 günü tamamlamış eğitim mezunu yada formasyon almış kişi bile mülakata çağırılabilecek 540 gün ücretli öğretmenlik üzerinden prim yatmış şartı yazmıyor

  11. Ya bu haksızlık çıkmıyor öğretmelik 7 yıl yaptım 2 yıldır olmuyor bu haksızlık

  12. Bende 8 yıl yaptım bu yıl görev alamadım. Ne yapalım kader.

  13. Öçift yıllar bazı alınsın kpss estetiğin 2017 giremeyen kaçıran 13 yıl kenndine branşında çalışannlar var

  14. 2017-2018 yılında ücretli öğretmenlik yapma şartı neden var.Diğer şartlar tutuyor.Ücretli öğretmenlik çıkmadı.Bu şartın kaldırılması gerekiyir bence.

  15. 7 yıl ücretli yap bütün şartlar uysun şuan aktif çalışmadığımız için madur ol bu yanlışlıktan vaz geçilmelidir.

  16. 3 yıl köylerin zor kosulunda öğretmenlik yapmış ve veliler ve milli egitim tarafından olur verilen kişiler başarılı oluyorsa kadroya alinmali…cunki nice ucretli ogretmen koye tayin olup yer begenmeyip sehre gorevlendirme yapanlarin taseronlugunu yapıyor..

  17. Öğretmenlik hakkı neredeyse elinden tamamen alınmış Sanat Tarihçilerini gören duyan olmuyor.

  18. Arkadaslar bimere yazalım aktif çalışıyor olma şartının kaldırılmasını istemedim. 3 yıldır çıkmiyorsa bu benim suçum mu

  19. 10 yıllık ücretli de yapsam böyle bir şeyin yapılması haksızlık adaletsizlik insafsızlık. herkes sınava boşa hazırlanmıyor

  20. Nedir bu durum Allah aşkına… hayatımda bu kadar saçma bi tasarı görmedim. Kpss den 50 almış insanlar sadece 540 gün çalıştı diye öğretmen olacak, atanmak için yıllardır KPSS'YE hazırlananlar ne olacak? KPSS'den 90 alıp

  21. Hiç ücretli çıkmayalar var bu kimin suçu..sanki isteyen herkes ücretli yapabiliyor…o zaman onların da hepsi alinsin ..

  22. bu sene çalişma şarti̇ neden? çikmadiysa ne suçumuz var yani̇. önceden çalişanlari neden yok sayiyorlar ki̇? bu kadar ayrinti başka şeylere çağrişim yapiyor

  23. Kpss ye hazirlanmasinlar ondan sonra kalksın yok ücretli ataması yok bilmem ne çıkar yol aramayın hak haktır onlar atanirsa çalışmış emek vermiş puanını alan kişi atanamayacak yazıktır vicdan rahatlamayın yok soba yok ücra köşelerde eğitim vermiş boş koymayın Allah bu torpil yumağına göz yumanlarin burnundan getirsin….

  24. usta ögreticilerede kadro verirler mi acaba bu konuda bir ön görünüz var mı ? picteslerede verirler diyorsunuzya

  25. pictes te görev alan arkadaşlar kpss+mülakat+güvenlik soruşturması+oryantasyon asamaları sonucunda göreve basladılar . kadro yu kesinlikle hakediyorlar…

  26. Şuan aktif çalışmak olur mu böyle birşey kesinlikle kaldirilmali

  27. 2015 yılında ilk defa ücretli öğretmenlere de bir gün kadro geleceğini ilk defa yazmıştık. Şimdi de PİCTES kapsamında görev alan öğretmenlere de ileride kadro geleceğini net olarak ifade ediyoruz.

  28. Arkadaşlar 10 yıl ücretli öğretmenlik yaptım işletme mezunuyum ve pedagojik formasyonum var bu şartlarda öğretmenliğe atanacakların tespitine ilişkin kararına göre atama yapılacak alana uygun olanlara dahil olabiliyormuşum 2. Öncelikli olduğumu biliyorum şansım olabilir mi sizce?

  29. Naklen geçişi bekleyen KPSS ile atanan kamu da çalışan memur öğretmenler olarak:
    2012 yılında kaldırılan MEB’ e Naklen Geçiş hakkımızın geri verilerek Şubat ayında 5000 atama hakkı talep ediyoruz.

  30. memur öğretmenlere haksizlik yapilmiştir aci̇len bu haksizliğin gi̇deri̇lmesi̇ gerekli̇di̇r

  31. Hocam gecen yıl kpssye girmedim fakat daha önceki yıllara ait KPSS puanın var bu gecerlimi

  32. Pictes projesinde görev yapanlar KPSS+mülakat+güvenlik soruşturması aşamalarını geçmiştir, kadroyu hakeden onlardır

  33. 540 gün ne demek biliyor musun? İki kati gün demek. Sigorta yarim yattı çünkü.

  34. Bunun neresi haksızlık zorunlu eğitim geliyorve ücretli öğretmenlerin çektiği sıkıntı ve mağduriyet giderilmiş oluyor ailesine bakmak içinçalışmak zorunda olan bir sürü insan var lütfen gelişi güzel yorum yapmayın. Allah razı olsun devletimizden..

  35. Atayın canım atayın…!!!ülkede eğitim fakültesi bitirmek suç,KPSS ye çalışmak suç,sen yeter ki yandaş ol…vebali düşünen,kul hakkını bilen kim!

  36. 2017-2018 de calismis olmak gerekir derken yine kime özel muamele bu önceki calisanlar insan değil mi?

  37. Bu sene calismayip magdur olan arkadaslar.akim e devletten bimer cimer ve akliniza gelen her yere yazin farkindalik olusturalim.yoksa oturdugumuz yerden kimse bize hak vermez.bende 6 yil yaptim bu isi.bu yil calismiyorum.

  38. Bu sene calismayip magdur olan arkadaslar.akim e devletten bimer cimer ve akliniza gelen her yere yazin.

  39. Bu sene calismayip magdur olan arkadaslar.akim e devletten bimer cimer ve akliniza gelen her yere yazin.

  40. 16 yıldır usta öğretimiyim ve sürünüyoruz bu devletin gözü bizleri neden görmüyor biz bu vatanın evlatları değil miyiz bizede Allah aşkına bi şeyler yapılsın işsizlik maaşı bile alamıyoruz bu ülkede hepimize yer var 11 tl ders ücreti neye yeter bu zamanda bizde insanız ve gerçekten sürünüyoruz bizimde çoluk çocuğumuz var evde oturamayız

  41. 2017-2018 yılında çalışıyor olmak maddesi kalkmalı büyük haksızlık diğer kurumlarda ek ders karşılığında calisanlarda dahil edilmeli

  42. kpss siz şatsız sadece mulakata girme diyorlardı.diger maddeler olabilir.şimdi kpss girme şartı.

  43. Sayın devlet büyüklerim ben bütün şartları taşıyorum diğer şartlar mantıklı fakat bu sene çalışmış olmak maddesi nedir Allah aşkına ücretli için yarım dönem gecti zaten çıkmadı ise biz ne yapacağız benim 800 günün var böyle bir madde mi olur Allah aşkına

  44. Kpss siz şatsız sadece mulakata girme diyorlardı diger maddeler olabilir şimdi kpss girme şartı.

  45. Kpss için bu yılın tarihini yazmamış ben geçen yıl girmedim önceki yıl da oluyor mu acaba genel olarak denmiş çünkü

  46. benim 1500 gün sigortam var ama son iki yıldır çalişmıyorum

  47. 540 gün derken kaç yıl kastediliyor acaba. Ben 3 yıl ücretli çalıştım. Fakat sigorta yarım yattığı için ben faydalanabiliyor muyum ki

  48. Ya ben 1,5 sene ücretli öğretmenlik yaptım. Kalan sigorta kısımlarını özelde çalıştıklarımla tamamlayabilir miyim acaba. Umut ekmegin kapısı

  49. SAYIN BAKANIM ALLAH RIZASI İÇİN KPSS ŞARTINI KALDIRMANIZ DİLEGİYLE.HAYIRLISIYLA İNŞALLAH.SAYGILARIMLA.

  50. bu uygulama ücretlilerin kadroya alınması bi defaya mahsus olmazsa bu öğretmen adayları için kpss yi bitirir sınava başvuran sayısı azalır kadrolar azalır hatta 2018 kpss ile atama 2019 şubat ayında olacağı için dersaneyi şuan bırakıp ücretliye başvurmak isteyenler bile var ortalık karıştı

  51. Halk Eğitim Müdürlüğün de ek ders karşılığı usta öğretici olarak çalışıyorum.Milli eğitim müdürlüğün de 980 gün çalışmam var. 2017-2018 de ücretli çalışmadım.Halk Eğitim müdürlüğü sayılır mı. 2018 de ücretli calışırsam şartım tutar mı

  52. Lütfen sayın bakanım dershane öğretmenleri atanırken KPSS şartı aramadiniz lütfen 1000 günü aşkın ücretli sigortanm var 2yildir özel bir okulda çalışıyorum lütfen bize mülakat hakkı tanıyın lütfen duyarlılığınıza guveniyorum

  53. 2017-2018 yılında başvuru yapıyorsun diyelim başvurun çıkmadı geçmişte 5 yıl Meb de ücretli görev yapmış değerli öğretmen arkadaşlarımın bu yıla 2018 yılında çalışma şartı konması yanlış bir uygulamadır düzenlemenin yeniden değerlendirilmesi herekiyor.

  54. Ücretlide kendi alanı dışında öğretmenlik yapmış olanlar dahil mi

  55. 1.Halk Eğitim Müdürlüğün de ek ders karşılığı çalışıyorum. öğretmenlik mezunuyum.Milli Eğitim müdürlüklerinde 980 iş günü çalıştım. Son 3 yıldır Halk Eğitim dekiçalışma mülakata kabul edilir mi?
    2. 2017-2018 Eğitim öğretim yılında ek ders karşılığı çalışma şartı denilmiş. 2018 de ücretli calışırsam şartı sağlamış olur muyum

  56. Sayın Cumhurbaşkanımıza ve hükümetimize bu ücretli öğretmen mağduriyetini gördükleri ve hemen düzeltmeye çalıştıkları için minnettarım.Sağolun,var olun efendim.Çünkü ücretli öğretmenler yıllardır düşük ücretle(300,700,1000 tl gibi),eksik sigorta ile(15 gün)kimsenin gitmediği,tercih etmediği yerlere giderek görev yapıyorlardı.Bir taşeron personelin,aynı okuldaki hizmetlinin dahi haklarına sahip değillerdi.Benim asıl sitemim güya memurun,işcinin haklarını savunan,bilgilendiren sendikalara ve başkanlarına,bakanlıklarda çalışan müsteşarına,görevlilerine.Neden yıllarca bu mağduriyeti gizlediler,Cumhurbaşkanımıza,Başbakanımıza,Bakanlarımıza bildirmediler.Buradan ayrıca Milli Eğitim bakanımız Sayın İsmet Yılmaz beyefendiye bu mağduriyeti görüp düzenleme yoluna giderek kadro verdikleri için ellerinden öpüyor saygılarımızı sunuyorum.

  57. Lütfen sayın bakanım dershane öğretmenleri atanırken KPSS şartı aramadiniz lütfen 1000 günü aşkın ücretli sigortanm var 2yildir özel bir okulda çalışıyorum lütfen bize mülakat hakkı tanıyın lütfen duyarlılığınıza guveniyorum

  58. 1. Madde 2017-2018 Eğitim öğretim yılında ek ders karşılıgın da çalışma maddesi çok sıkıntı yaratacak.Bu madde geçmiş yıllardaki bütün calışma günlerini hiçe sayar. Çünkü Ücretli öğretmenlik 2017 yılın da çıkmamış olanlar var.

  59. 10 yıldır ücretli öğretmenlik yapıyorum fakat ilk defa 2017 KPSS ye girmedim lütfen KPSS ye şartını kaldırın

  60. Bence birinci madde sıkıntılı neden mi o kadar sene çalış bu sene çalışmadım diye kaybet o zaman ne anlamı var o kadar sene çalışmanın. Mantık dışı bir madde.

  61. Kpss şartı aranmayacak deniliyor yine şart var ilk defa girmedim kpss ye napcaz şimdi

  62. Ilk madde kesinlikle olmaması gereken bir şey bu sene çalışmayan ve bu kadar emek veren insanlar yok sayılmamali..

  63. Bende aynı durumdayım 12 yıldır ücretli çalışıyorum 2017 kpss ye giremedim. Bu maddenin kaldırılmasını istiyorum.

  64. 2017-2018 sarti gercekten cok sacma. Niye diger senelerde verdigimiz hizmet hizmet degil mi.

  65. ON YIL YAPTIM.CALISMA GUN SAYISI 2000 KUSUR.BU SENE ARA VERDIM.SU AN SOZLESMELI CALISIYORUM.1.MADDE BIZI UZMUSTUR.LUTFEN KALDIRILSIN.

  66. Dahil yazıyor mehmet bey ben de ayni şekilde felsefe mezunuyum kendi alanım dışındaki alanlarda çalıştım.

  67. Zaten KPSS yi kazanamadığımız için ücretli öğretmenlik yapıyoruz. KPSS ye girmekten yorulduk ve ümidi kesince iki senedir sınavada girmedim. Deil 540, 1540 gün var herşey tmm son madde de yine dön dolaş KPSS diyorsunuz.. Ne anladım ben bu işten?

  68. acaba dersane öğretmenleri içinde geçerli mi arkadaşlar bilen var mı

  69. Milli Eğitim bağlı özel okullarda görev yapan öğretmenleri kapsiyormu bilgisi olan varmı

  70. 1. Madde bir kesime yöneliktir. On sene yapan birisi sırf bu sene çalışamadı ücretli çıkmadı diye yararlanamayacak mi ? Azıcık mantık. Bence primi dolan ve kpss ye giren tamamdır.

  71. 7yıl ücretli öğretmenlik yaptım bu yıl çıkmadı benim elimde olan bir şey değil ki bu yıl çalışıyor olmak şartının hiç bir amacı yok bizim elimizde olan bir şey de değil diğer şartlar gayet güzel ve yerinde bir karar 2017-2018 şartı kaldırılmalı

  72. 7yıl ücretli öğretmenlik yaptım bu yıl çıkmadı benim elimde olan bir şey değil ki bu yıl çalışıyor olmak şartının hiç bir amacı yok bizim elimizde olan bir şey de değil diğer şartlar gayet güzel ve yerinde bir karar 2017-2018 şartı kaldırılmalı

  73. Ilk maddeyi kaldırın sevgili bakanim önceki çalışmalarımız niye yokmuş gibi görünüyo bu haksızlık prim fazlasıyla var ama bu sene çalışmıyorum haksızlık değil mi

  74. Zaten en büyük sıkıntımız KPSS. Geçen sene ilk sınava girdim ama alana girmedim. Bu tür şartlar gerçekten de yersiz. KPSS şartının kesinlikle kaldırılması lazım. Ama amaç başka şey ise bunu bilmem.

  75. İlk madde çok mantıksız bence.Bu sene Ücretli öğretmen ihtiyacı yok dediler çalışamadık.2017-2018 yıl görev yapmayanlar başvuru yapamayacak maddesi kaldırılmalı.Her madde uyuyor.İlk madde uymuyor diye başvuru yapamayacaksak.Çok kişi benim gibi mağdur.O kadar umutlanmıştık.Lütfen kaldırılsın rica ediyorum.Bakanımız çok teşekkür ederiz.

  76. ücretli öğretmene kadro verilmesini eleştirenlere söylüyorum.1 milyon taşerona kpss siz kadro verildiği zaman veya dershane öğretmenlerine kadro verildiği zaman sesinizi neden çıkarmadınız da meb in yükünü göğüsleyen,sigortası eksik yatan,asgari ücreti dahi alamayan, kpss puan üstünlüyle ve şube müdürlerinin mülakatından geçerek görev alan, kimsenin gitmediği yerlere giderek yıllarca görev yapan, üniversite mezunu öğretmene niye verilmesin arkadaşlar.hiç mi hak etmiyor bu insanlar lütfen biraz empati yapalım.hemşiresi,ebesi,imamı vs atandığı zaman haksızlık olmadı da garibim ücretli öğretmene sıra geldiği zaman mı haksızlık oldu.kpss sınavına hazırlanan memur adayları ve öğretmen adayları da dahil olmak üzere soruyorum sizlere; ücretli öğretmenlik yapın üç kuruşa yıllarca ve devlet size kadro versin,anket de yapalım 10 kişiden acaba kaçınız ben kadro istemiyorum dersiniz ve geri çevirirsiniz.cevap:hi̇çbi̇ri̇ni̇z deği̇l mi̇.o zaman sadece kendinizi düşünrk,bencil br şekilde yorm yapmyn

  77. 2017/2018 çalışma şartı geçmişteki 10 yılımızı Yok saymaktır bu büyük haksızlık

  78. Lütfen sesimizi duyun sayın büyüklerimiz 540 gün daha önce çalışılan dersanedeki sigorta günleride geçerli olsun sonuçta hepsi Milli Eğitim Bakanlığına bağlı ALLAH RIZASI için ne olurrrrrrrr

  79. bencede birinci madde ve 50 taban puan kalksın bende 2005 ve 2017 yılı ücretlik yaptım pirim sayım 1000 günün üstünde şans bizede güldü dedik ama malesef hayırlısı olsun

  80. ilk maddenin kesinlikle kaldırılması lazım.her hese her sene ücretli çıkmayabilyor.

  81. İlk madde bencede haksız.Ben altı sene caliştım iki yıldır görev çıkmadı 950 gün primim var.İlk maddeyle ilgili düzenleme yapılmalı.

  82. Dershanecileri 've tasaron isciler alinirken kpss sarti koymadiniz.ilk basta ucretlileri kpss sarti olmadan alacaz dediniz lutfen bu sozunuzun arkasinda durun 12 yil calisiyorum torpulsuz 900 prim.2016 kpss girdim fakat 2017 sinavina girmedim. Sartta yil belirtilmemis umarim girdimiz yil baz alinir zaten kpss puani 2yil gecerliydi. Kpss sartinda umarim degisiklige gidilir.yarin okullar aciliyor bu kafayla ne yapacam sadece prim gecerli olmali nekadar calismis belli olur.kpss sarti kalkmali tasaron 've dershane gibi bizimde hakkimiz.

  83. KPSS şartı kaldırılmalıdır sonuçta mülakat puanı baz alınmayacak mi

  84. 1.maďde haksızlık.2001 mezunuyum ve günlerim 1000 üzerinde.2013ten beri görev yapmıyorum.Mağduriyetler 1.maddenin kaldırılmasıyla giderilebilir

  85. Sayın devlet büyüklerim bu sene sadece yarım dönem gecti yarim dönemde görev verildide biz mi gitmedik. Geçmişe dönük o kadar çalıştık görev verilse yine giderdik. Prim ve kpss şartı gayet doğal fakar birinci madde belirli bir kesime izlenimi veriyor yanlistir

  86. 1.maddenin kaldırılmasını talep ediyorum.çünkü ücretli öğretmenlik her sene çıkmıyor. Daha önce verdiğimiz emeklere yazık değil mi. Lütfen bu maddeyi kaldırın.

  87. 540 sigorta primi nasıl 5 yıldan az yatıyor anlamadım zaten sigortalar bize tam yatmıyor ki yine 5 yılı buluyor şart değil mi ?

  88. Ücretli öğretmenin kadroya geçirilmesi durumunda 1 . madde olan 2017_2018 ek ders ücreti karşılığı çalışıyor olmak şartı kalkmalı 10 sene hem KPSS çalışıo hem tecrübe kazanan ücretli öğretmene yazık olur beni duyan biri vardır yetkililerden inşAllah:(((

  89. Sayın devlet büyüklerim bu sene sadece yarım dönem gecti yarim dönemde görev verildide biz mi gitmedik. Geçmişe dönük o kadar çalıştık görev verilse yine giderdik. Prim ve kpss şartı gayet doğal fakar birinci madde belirli bir kesime izlenimi veriyor yanlistir

  90. vah garibim ücretli öğretmenim vah.bir söz vardır;fakirin biri ihtiyacı olduğundan ve zenginlerde üzerine düşen zekatı vermediklerinden hakkım olanı ben alayım demiş ve niyetlenmiş ,niyetlenmiş ama ay geceden değilde gündüzden doğmuş.sizin durumunuzda aynı bu durum.şöyle yorumlara,bazı internet sitelerinin yaptığı haberleri inceliyorum da aynen mantık şu bana yar oluyorsa i̇sterüüz,bana yar olmuyorsa i̇stemezüüük,haksuzdurr.bu ülkede 1 milyon taşeron elini kolunu sallayarak,kpss siz,göstermelik bir sınavla kadro aldı,hemde ilkokul mezunu olanlar öyle haklara sahip oldularki(maaş+ikramiye veya döner sermayeden pay alma gibi) iş sayıları az olan,yıllardır asgari ücretlinin haklarına dahi sahip olmayan,üniversite mezunu öğretmene gelince göze battı.evet azıcık ücretli göze battı.çoğu kesim bir anda hakimliğe ,savcılığa büründü.ne kadar çok hakim, savcı varmış bu ülkede yahu.el insaf Allah aşkına el insaf.

  91. 2017/2018 çalışma şartının eklenmesi ücretli öğretmenlikte istenmemesi gereken bir şart. Bu insanlar hersene düzenli bir şekilde çalışmıyorlar. 1. Dönem çalışıyor ve kadrolu geldiğinde çıkmak zorunda kalıyor. Bazen çağırılıyor bazen çağırılmıyorlar. Neden 2017/2018 isteniyor inanın aklım almıyor.

  92. Sayin bakan ve vekillerim 1. Madde kalkmali basvurdum ama çıkmadı benim gibi cok kisi vardir ne yapabiliriz gorev verilmedi diye yillarca bekledigimiz bu guzel haktan bizi mahrum etmeyiniz.lutfen bunu dikkate aliniz.Allaha emanet olunuz

  93. Her yıl sınava girdim sadece geçen yıl giremedim bu şartta kalkmalı lütfen

  94. Lütfen 1.madde kalksın ikizlerim dogdu çalişamadım magdur etmeyin bizi

  95. Bu yıl ücretli öğretmenlik yapamadım çünkü benim yerime bu yıl bir ev hanımı ni ise aldılar çünkü torpili var…heryere şikayet ettim ama kabul edilmedi şube müdürü bana söyle dedi:aman hocam önemli olan derslerin boş geçmemesi…..simdi benim hakkımı kim soracak..kim alacak…

  96. Ben 2017_2018 Egitim Ogretim yilinin 1.Doneminde ucretli ogretmenlik yaptim.Ikinci donem basladiginda gorevime devam ediyordum fakat baska bir okuldan kadrolu ogretmen gorevlendirilince benim gorevime son verild.Yani benim elimde olmayan nedenden dolayi.Ustelik ben ikinci donemin ilk uc gunu gorevimin badindaydim.Carsamba dersleregirdim,ders bitiminde karar bana bildirildi.Kadrolu ogretmenin persembe gunu goreve baslayacagi soylendi.Benim durumum ne olacak acaba.Basvuru yapabilrmiyim.Yeniden baska bir okulda goreve baslayacagim.Lutfen bu konuda bana yardimci olurmusunuz.

  97. Ben 2017_2018 Egitim Ogretim yilinin 1.Doneminde ucretli ogretmenlik yaptim.Ikinci donem basladiginda gorevime devam ediyordum fakat baska bir okuldan kadrolu ogretmen gorevlendirilince benim gorevime son verild.Yani benim elimde olmayan nedenden dolayi.Ustelik ben ikinci donemin ilk uc gunu gorevimin badindaydim.Carsamba dersleregirdim,ders bitiminde karar bana bildirildi.Kadrolu ogretmenin persembe gunu goreve baslayacagi soylendi.Benim durumum ne olacak acaba.Basvuru yapabilrmiyim.Yeniden baska bir okulda goreve baslayacagim.Lutfen bu konuda bana yardimci olurmusunuz.

  98. 2002 den beri kpss girdim 2017 kpss geçerli olmasın dersane hocalarını sNVsz alındığı için bıktım artık snv lara para vermekten giremedim lütfen 2016 kpss de geçerli olsun 13 yıldır ücretli öğretmenlik yapıyorum çok mağduruz ne olur 10 yıldan fazla çalışanlara ve eğitim ve formasyonü olanlara öncelik verilsin

  99. Ben 12 yıldır üçretli öğretmenlik yapıyorum. Halende çalışıyorum SGK 2000 ni geçmiş durumda ama mezun olduğum metal işleri öğretmen ligine kadro açılmadığından kpss ye en son 2015 de girmiştim. Bu durumda kpss den dolayı başvuramayacağım. Yetkililerden biri inşAllah bunu görür,bu sınav konusunu da esnetirler. Aksi halde onca emek onca hizmet bi işe yaramayacaktır .

  100. 6 sene ucretli̇ caliştim.buyil ücretli̇ yapamadim.cok sacma bir sart.2017-2018 sarti.lutfen kaldirilsin.

  101. Ben Abant İzzet Baysal Üniversitesi teknik eğitim fakültesi yapı öğretmenliği bölümü mezunuyum. 16 yıldır ücretli sınıf öğretmenliği yapıyorum. Halen aktif olarak çalışmaktayım. Mezun olduğum yıldan yani 1999 dan 2016 yılına kadar KPSS ye girdim.2017 kpss ye girmedim. Evli ve 3 çocuk babasıym.Rabim hakımızda hayırlısını versin.

  102. Geçen sene yarım dönem 2017 2018 çalışıyorum, öncesi özel okulda öğrt yaptığım için sigortam var, ücretli sigorta günümü şart, 540 gün mü??

  103. Kpss taban puan şartı kalksın lütfen 12 yıl ücretli öğretmenliğim var formasyon yüksek lisans var . Bu kpss şartı gereksiz bir eleme olur . Kişi zaten öğretmenligi haketmisse ne gerek var kpss sınavına formaliteden uzak bir Türkiye olsun lütfen . Emekler boşa çıkmasın yetkililer lütfen sesimizi duyun. KPSS OLMASIN.

  104. Aile gecindiren ücretli ogretmenlere hayırlı olsun. İnşAllah herşey güzel olur.Allah başkandan razi olsun. Engelli kızım var 6 yaşında bu yüzden KPSS çalışamıyorum. Belki Allah'ın açtığı bu kapıdan geçeriz.insAllah geçeriz.Amin

  105. 2001 mezunuyum 16/17 kpss atamam olmaz diye girmedim. 2 senedir memurluk için sadece genel kültür genel yetenek sınavına giriyorum. Bu sarti kaldirin ki bizimde umudumuz olsun lutfen.

  106. Merhaba.bagli olduğunuz Ilçe milli eğitim e gidip durumunuzu bildirin muhakkak size yeni görevlendirme verilir. O olmazsa siz hafta sonları kursiyeriniz olursa alanınızla ilgili kurs açmaya hak sahibisiniz. Allah kolaylık versin inşAllah.

  107. Kpss son 2 yilin olsun ben tam 10 yildir ucretli olarak calisiyorum.sadece 2017 de girmedim kpss ye neler oldu neler.

  108. Ne olursunuz ucretlide taban puan olmasın olursa yine kalirim

  109. 2017 da Kpss ye girmedim 2016 Kpss puanı geçerli olur mu?

  110. Ben işletme mezunuyum ama ingilizce dersine giriyom formasyonum yok sertifikalarım var şimdi nolacak 4 yıl bolamı gitti

  111. Kpss121 puanim49.888 14 yıldır çalışıyorum atanamckmyim intaharmi edelim

  112. bu işte bir iş var evirip çevirip şartları zorlaştırıyorlar maddi durumu kötü olup iş çalışmak zorunda olanlar var şu şartları kaldırıp hepsini alsanız nasıl olur

  113. 540 gün sigortam var kpss60 puan aldım yalnız 2016 olmazmı acaba 20172018calısmadın üçreti ögretmenlik cıkmadı malesef bende girebilirmiyim kadroya bilen biri yardımcı olabilir mi