Öğretmen

Bakan Yılmaz Açıkladı: Şubat Ayında 25 Bin Öğretmen Ataması Yapılacak

Antalya’nın Serik ilçesine bağlı Belek Turizm Merkezi’ndeki bir otelde Özel Okullar Derneği tarafından bu yıl 17’ncisi düzenlenen Eğitim Sempozyumu başladı. Söz konusu sempozyuma Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz da katıldı. 

5 BİN EK ÖĞRETMEN ATAMASI YAPILACAK

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz burada bir konuşma yaptı ve öğretmen atamaları hakkında değerlendirmelerde bulundu. Konu ile ilgili olarak Bakan Yılmaz açıklamalarında Şubat ayında 20 bin öğretmen atamasına ek olarak 5 bin daha öğretmen atamasının yapılacağını ifade etti.

ÖĞRETMEN DOLULUK ORANI

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz yaptığı açıklamalarında Türkiye genelinde öğretmen doluluk oranı hakkında da değerlendirmelerde bulundu. Bu kapsamda Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz açıklamalarında Türkiye genel öğretmen doluluk oranının Doğu Anadolu’da yüzde 92’nin, Güneydoğu Anadolu’da yüzde 90’nın üzerinde olduğunu ifade etti. Ayrıca Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz Türkiye genelinde yüzde 90’ın üzerinde en fazla öğretmen açığının olduğu bölgenin de Marmara Bölgesi olduğunu belirtti.

Türkiye’de ve Dünyada Değerlendirme Sistemlerinin Eğitime Etkisi programının açılışında konuşma yapan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz bakanlık olarak eğitim çağında herkese kişilik yetenek ve kabiliyetlerin en üst düzeyde geliştirilmesi için fırsat eşitliği temelinde eğitim vermeye çalıştıklarını belirtti.

Ayrıca Milli Eğitim Bakanı Yılmaz iletim becerisi yüksek takım çalışmasına uyumlu, eleştirel ve analitik düşünceye sahip kişiler yetiştirmeye amaçladıklarını ifade etti ve bu amaca uygun eğitimin beşeri sermayeyi yapılandıracağını belirtti.

Kamupersoneli.net – ANKARA

Bir Yorum

  1. 25 bin kontenjanın branş bazında dağılımını bekliyoruz. İyiçalışmalar.

  2. Sayın Bakanım lütfen 96-97 yılında çıkan yasa ile magdur olan kızmeslek lisesi mezunlarının atamalarınıda yapın.Biz okurken yasa magduru olduk.Özgürce tercih yapamadgımz gbi özgürce tercih yapanların arasında savaş verdik.Sesimizi duyun,yıllardır hakkımız yeniyor neden bizi duyan yok.Adil bir atama konterjanı istiyoruz 10 kisilik kadrolarmıdır hakkımız.

  3. Bizler okurken yasa magduru olan kızmeslek lisesi magdurlarıyız.Mecburi bölüm sectik ama nedense bizim zorunlu okudugumuz bölümlere özgür tercih yapan Anadolu ve Fen liselilerle okuduk.Atama istiyoruz artık yeter.Her atamada 5000 din k. ataması yapıyr hakkımzı yiyorsunuz.Taşeron devletten para almasına ragmen kadro verdiniz şimdide ücretli ögretmenlere kadro veriliyormuş.Bizim hakmımız ne olacak !

  4. Kızmeslek liselerine yıllardır atama yok acaba dikkat ettniz mi?Yazık günah degil mi.Bir inceleme yapılırsa ne kadar haksızlik yapildıgını görecek

  5. Kültür ve tarih açısından muazzam bir yere sahip değerli ülkemiz için Sanat Tarihi öğretmenlerine kadro verilmesini umuyoruz.Sanat Tarihi gibi önemli bir ders zorunlu olarak okutulmalıdır.Sanat tarihine ve Sanat Tarihçilerine gereken önem verilmelidir.

  6. Felsefe grubu öğretmenleri atama bekliyor.sayın bakanımız lütfen sesimizi duyun

  7. Haksız hukuksuz bu ücretli atama gafletinden dönün milletin hakkını gasp edemezsiniz.20 yıl yapsalar atama hakkınz yok sizin.

  8. Meslek lisesi mezunlarının öğretmen atamalarıyla ilgili mağduriyetlerinin giderilmemesinin en önemli sebeplerinden biride, okulların kadro ihtiyaç talebinde bulunulmaması. MEB lütfen bu konununda incelenmesi talebimin dikkate alınmasını ve gerekiyorsa fazla branş kadrolarının vize etirilerek bizlerinde atamasının yapılmasının sağlanması. Inceleme yapın lütfen.