Kpss A Memur Alım İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı Kadrolu Kamu Personeli Alıyor

Devlete bağlı kamu kurum ve kuruluşları yayımladıkları ilanlar ile bünyelerine memur personel istihdamı yapmaya devam ediyorlar.

Yayımlanan bu ilanlar arasında bulunan Göç İdaresi Başkanlığı’na ait memur alım ilanına da başvuru süreci devam ediyor. Kurum memur alımı için Devlet Personel Başkanlığı’na ait internet sayfasında iki farklı ilan yayımlamış ve söz konusu alımlar için sınav düzenleyeceğini bildirmişti. 

İlanda yer alan tüm ayrıntıları aşağıda aktarıyoruz. İşte detaylar,

GÖÇ İDARESİ BAŞKANLIĞI MEMUR ALIYOR

Haberimizi başında Göç İdaresi Başkanlığı’nın memur alımı için iki farklı ilan yayımladığını belirtmiştik. Kurum yayımladığı bu ilanlar ile iki farklı kadroda alım yapacağını ve alımlarda 34 adayı kadrolu olarak bünyesinde görevlendireceğini duyurdu. 

Yayımlanan ilk ilana göre, Göç İdaresi Başkanlığı İl Göç Uzman Yardımcısı pozisyonuna kadrolu memur alımı yapacak. Bu pozisyon için alım yapılacak personel sayısı ise 20 olarak duyuruldu. Kurum tarafından yayımlanan diğer ilanda ise Göç Uzman Yardımcısı Kadrosuna 14 personel istihdam edileceği bildirildi. 

Ayrıca yayımlanan ilan metninde alımı yapılacağı duyurulan personellerin, İdaresi Genel Müdürlüğü merkez ve taşra teşkilatında boş bulunan Genel İdare Hizmetleri Sınıfında görevlendirileceği aktarıldı.

İLANLARA BAŞVURU SÜREÇLERİ FARKLI

İçişleri Bakanlığına bağlı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü, İl Göç Uzman Yardımcısı ve Göç Uzman Yardımcısı kadroları için yayımladığı ilanlarda başvuru süreçlerinin farklı olduğunu duyurdu. 

İlanlara başvuruda bulunacak adaylar, İl Göç Uzman Yardımcısı kadrosu için başvurularını 24 Ocak 2 Şubat tarihleri arasında yapacaklarken Göç Uzman Yardımcısı kadrosuna başvuruda bulunacak adayların başvurularını 7 Şubat ile 16 Şubat tarihleri yapacakları duyuruldu.

 İlanlara başvuruların ise elektronik ortamda yapılacağı açılandı. İlanlara başvuruda bulunacak adaylar, başvurularını https://www.sinav.asbu.edu.tr/ adresi üzerinden istenilen bilgilerin doldurulması yöntemiyle gerçekleştirecekler. 

İLANDA YER ALAN BAŞVURU KOŞULLARI

Kadro detaylarına ve başvuru sürecine dair açıklanan bilgileri paylaştığımız Göç İdaresi Genel Müdürlüğü personel alım ilanında, ilana başvuru yapacak adayların haiz olmaları istenen koşullarda açıklandı. 

İlana göre adaylar kurum tarafından belirlenen eğitim, KPSS, ve diğer koşulları sağlamaları gerekiyor. Başvuru koşullarına ilişkin detaylar şöyle, 

Göç Uzman Yardımcısı ve İl Göç Uzman Yardımcısı kadrolarına başvuruda bulunacak adayların ise üniversitelerin, Hukuk, Siyasal Bilgiler, İktisat, İşletme, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültelerinden birinden mezun olmaları isteniyor.

Başvuru tarihinin son günü itibariyle geçerlilik süresi dolmamış Kamu Personeli Seçme Sınavlarından belirtilen puan türlerinin herhangi birinden 80 ve üzeri puan almış olması da ilanda yer alan şartlar arasında. 

Bu şartlar dışında adayların, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde belirtilen genel şartları taşımak, 01 Ocak 2018 tarihi itibariyle 35 (otuzbeş) yaşını doldurmamış olmak, ve görevini yapmaya engel sağlık sorunu bulunmaması isteniyor.