Öğretmen

Öğretmenler Kamudaki Uzman Kadar Maaş Alıyor

Öğretmenlerin maaşı ek ders ücreti hariç 4 bin TL’yi buluyor. Alınan ek ders ücretleri ile bu rakam 4 bin 500 TL’yi geçiyor. 2018 yılının Ocak ayında öğretmenlerin maaşları çocuk yardımı ile ilk kez 4 bin TL’nin üzerine çıktı. 

205 TL EK ÜCRET GELİYOR

Bunun yanı sıra yeni başlayan bir öğretmenin maaşı da 3 bin TL’yi geçti. Konu ile ilgili olarak evli eşi çalışmayan ve bir çocuğu olan öğretmenin maaşına da 205 TL ek ücret geliyor.

EK ÜCRET İLE 1000 TL ARTIŞ

Hafta sonu kursları ve ek ders ücretleri ile öğretmen maaşları bin TL’ye kadar aratabiliyor. Sabah Gazetesinin aktardıklarına göre Bu ay evli çocuklu ve eşi çalışmayan yeni atanmış olan öğretmen 3 bin 295 TL maaş aldı. 3 yıllık bir öğretmen 3 bin 336 TL, 15 yıllık bir öğretmen ise 3 bin 559 TL maaş aldı.

AGİ İLE MAAŞ 4 BİN TL’NİN ÜSTÜNE ÇIKIYOR

18 yıllık öğretmen 3 bin 608 TL, 25 yıllık öğretmen ise 3 bin 756 TL maaş alacak. Tüm bunların yanı sıra 25 yıllık bir öğretmen birinci dereceden ve uzman olmuş bir öğretmenin maaşı ise 3 bin 961 TL olacak. Bu maaşın yanı sıra asgari geçim indirimi ile öğretmen maaşı 4 bin TL’nin üzerine çıkacak.

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA

Bir Yorum

  1. Bence bir öğretmen daha da fazla almalı dergi akıllı tahta kullanacagi materyal vs hepsine kolay ve ucretsiz ulasimi saglanmali cunki onlar bizlerin geleceğini yetiştiriyor. Tek bir eleştirim var saat 12 de dersi biten öğretmen çekip gitmemeli asla böyle bir şey olamaz! Yazın 2.5 ay tatil olmamalı kızmasınlar çok titizlikle seçilmeli bu mesleğe aday kişiler ve her daim kendini geliştirmeye açık olmali

  2. adaletsiz bir maaş sistemi var devlette, uzman ve öğretmen bir mi ? tabi ki hayır bir uzman dil bilmeli girdiği sınavlarda eğitimlerde daha meşakkatli öğretmenliği küçümsemiyorum ancak uzmanlar hak ettikleri maaşı maalesef alamıyor, ek iş yapsa ek ücret almıyor çünkü !!!