Emniyet Personeli

3 Bin PÖH Kadro İhdası Yapılmıştı ! Alım İlanına Ne Zaman Çıkılacak?

Resmi Gazete’nin 25 Ağustos 2017 tarihli sayısında 694 sayılı Kanun Hükmünde Kararname yayımlandı. Yayımlanan Kanun  Hükmünde Kararnamede kamu kurumlarına ilişkin önemli düzenlemeler yapıldı. 

3 BİN KADRO İHDASI YAPILDI

Tüm bunların yanı sıra Resmi Gazete’de yayımlanan 694 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede kamu kurum ve kuruluşlarına kadro ihdası yapıldı. Bu kapsamda kamu kurum ve kuruluşlarına toplam 38 bin kadro ihdası yapıldı. Bu kadro ihdaslarının biri de Polis Özel Harekat oldu. Polis Özel Harekat Başkanlığına 3 bin 4 kadro ihdası yapılmıştı.

Bilindiği gibi bundan önce Ön Lisans mezunlarına polis olma hakkı verildi. Bu konuda geçtiğimiz günlerde POMEM yönetmeliği yayımlandı ve Ön Lisans mezunlarına da POMEM’lere başvuru hakkı verildi. 

Yapılan kadro ihdasları kapsamında Özel Harekat Başkanlığına 3 bin 4 kadro ihdası yapıldı. Buna göre 1 adet Özel Harekat Daire Başkanı, 3 adet Özel Harekat Başkan Yardımcısı, 1000 adet Özel Harekat Komiser Muavini ve 2000 adet Özel Harekat Polis Memuru kadrosu ihdas edildi.

KADINLARA DA KONTENJAN VERİLECEK

Yapılan kadro ihdasları 25 Ağustos 2017 tarihli Resmi Gazete ile yapıldı. Ancak o zamandan bu zamana kadar herhangi bir gelişme olmadı. Bu konu hakkında bazı açıklamalar yapıldı ve kadınlara da kontenjan verileceği İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından açıklandı. Bu konu hakkındaki açıklamaları ile sık sık gündeme gelen MHP İstanbul Milletvekili Arzu Erdem de PÖH alımlarının yakın zamanda olacağına ilişkin söylentilerin olduğunu dile getirmişti.

Bu açıklamalardan başka bir açıklama olmadı. Ancak bir açıklama yapıldığında veya ilan çıktığında adayları sitemiz ve mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz.

KAMUPERSONELİ.NET – ÖZEL HABER

Bir Yorum

  1. Yaş şartı esnetilmeli. 1989 doğumlulara fırsat verilmeli

  2. Allah için yaş sınırı 30 olsun fetocular yüzünden giremedik simdk de yaş tutmuyo

  3. Lise mezunu bayanlara kontenjan verilsin ve istenecekse kpss 70 olsun

  4. Kesinlikle bayanlara da kontenjan verilsin yaşta 30a çekilsin lisans mezunuyum vatan aşkıyla yanıp tutuşuyorum bi hain bile öldürsem benden mutlusu olamaz ülkem için kanımın son damlasına kadar savaşıp şehitlik şerbetini içmek istiyorum Lütfen bayanlar da pöhe alınsın yaş 30 33 olsun

  5. yaş şartı esnetilsin lütfen 1989 ve sonrası için . kpss şartsız ve bayan arkadaşlarada kontenjan ayrılsın .. fazlasıyla bu yönde talep var umarım dikkate alınır

  6. Yaş 30 olsun lütfen bu kez bayanlara da kontenjan verilsin

  7. Yaş 30 olsun ve lise mezunu bayanlara kontenjan verilsin lütfen

  8. Yaş sınırı 30 35 olsun askerliğini yapmış Kişiler baş vursun

  9. Yaş esnetilsin kpss puanı 50 ye düşürülsün böylece başvuru sayısı artar.Başvuru sayısı fazla olursa çok daha yetenekli adaylar seçilir.