Kpss A Memur Alım İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı KPSS Puan Esasına Göre Memur Alımı Yapıyor

Göç İdaresi Başkanlığı, Ocak ayı içerinde yayımladığı personel alım ilanı ile kadrolu memur alımı için sınav düzenleyeceğini duyurmuştu. 

Devlet Personel Başkanlığı’nın web sayfası üzerinden duyurulan alım ilanı detaylarına göre, ilana başvurular KPSS puan esasına göre yapılacak. Başvuruları kabul edilen adaylara düzenlenecek sınav sonrasında ise başarılı olan belirli sayıdaki aday, kurum bünyesinde kadrolu olarak istihdam edilecek.

Göç İdaresi Başkanlığı tarafından yayımlanan ilan metnine dair detayları siz okuyucularımıza aşağıda aktarıyoruz. 

GÖÇ İDARESİ BAŞKANLIĞI KADROLU MEMUR ALIYOR

İçişleri Bakanlığına bağlı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü merkez ve taşra teşkilatlarında görevlendirilmek üzere iki farklı kadroda alım yapacağını duyurdu. Dört yıllık eğitim veren üniversitelerin belirlenen bölümlerinden mezun adayların başvuruda bulunabileceği personel alım ilanında ise toplam 34 kişinin istihdam edileceği açıklandı. 

Söz konusu ilana göre alım yapılacak 34 personelin, 20’si İl Göç Uzman Yardımcısı pozisyonuna istihdam edilecek. 14 personel ise Göç Uzman Yardımcısı kadrosunda göreve başlayacak. 

İlanda yer alan Göç Uzman Yardımcısı ve İl Göç Uzman Yardımcısı kadrolarına başvuruda bulunacak adayların ise üniversitelerin, Hukuk, Siyasal Bilgiler, İktisat, İşletme, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültelerinden birinden mezun olmaları isteniyor.

BAŞVURULAR FARKLI ZAMANLARDA YAPILACAK?

Yukarıda yer verdiğimiz kadro detaylarına göre alım yapılacak Göç Uzman Yardımcısı ve İl Göç Uzman Yardımcısı kadrolarına başvurular farklı zamanlarda yapılacak. 

Yayımlanan Göç Uzman Yardımcısı kadrosuna başvuruda bulunacak adayların başvurularını 7 Şubat ile 16 Şubat tarihleri yapacakları açıklanırken İl Göç Uzman Yardımcısı kadrosuna başvuruda bulunacak adaylar ise başvurularını 24 Ocak 2 Şubat tarihleri arasında yapacakları duyuruldu. 

İki ilana da başvurular elektronik ortamda yapılacak olup, başvuruların https://www.sinav.asbu.edu.tr/ adresi üzerinden yapılacağı duyuruldu. 

KİMLER BAŞVURU YAPABİLECEK?

Söz konusu ilanlara başvuruda bulunacak adayların ilanın yayımlandığı kurum tarafından açıklanan personel alımı başvuru koşullarının yanı sıra unvanlara göre belirlenen başvuru şartlarını da sağlamaları gerekiyor.

Genel başvuru şartları arasında, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde belirtilen genel şartları taşımak, KPSS’den en az 80 almış olmak, 35 yaşını doldurmamış olmak ve görevini sürekli yapmaya engel sağlık sorunu bulunmamak şartları yer alıyor.