Kpss A Memur Alım İlanları

Ulaştırma Bakanlığı Memur Alım İlanına Başvuru Süreci Sona Eriyor

Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanlığı, geçtiğimiz günlerde Devlet Personel Başkanlığı’nın internet sayfası üzerinden yayımladığı bir duyuru ile kadrolu memur alımı yapacağını duyurmuştu. 

Ulaştırma Bakanlığı tarafından yayımlanan kadrolu memur alım ilanına başvuru süreci 26 Ocak tarihinde sonra erecek. 

Söz konusu ilanda alım yapılacağı açıklanan boş pozisyonlar, ilana başvuruda bulunacak adayların taşımaları gereken başvuru şartları ve ilana başvuru sürecinde yapılması gerekenlere ilişkin tüm detayları siz okuyucularımızla haberimizde paylaşıyoruz. 

ULAŞTIRMA BAKANLIĞI KADROLU MEMUR ALIYOR

Devlet Personel Başkanlığı’nın web sayfasında yer alan ilanlar kısmında yayımlanan Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanlığı kadrolu personel alım ilanına üniversitelerin çeşitli bölümlerinden mezun olmuş adaylar başvuru yapabilecek.

Yayımlanan ilan metninde yer alan kadro detaylarına göre, Bakanlığın Merkez Teşkilatı Genel İdare Hizmetleri sınıfında görevlendirmek üzere Avrupa Birliği Uzman Yardımcılığı kadrosuna alım yapılacak. 

Ulaştırma Bakanlığı açıklanan Avrupa Birliği Uzman Yardımcılığı kadrosu için ise 4 kişinin istihdam edileceğini duyurdu. Peki söz konusu ilana kimler başvuru yapabilir? Aşağıda siz okuyucularımıza aktarıyoruz.

GENEL VE ÖZEL BAŞVURU KOŞULLARI

Kadro detaylarına dair bilgileri aktardığımız kadrolu memur alım ilanına başvuruda bulunacak adaylar, Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanlığı personel alımı başvuru koşullarını asğlamaları gerekiyor. 

İlana göre, devlet kurumlarına memur alımlarında aranan genel başvuru şartlarına ek olarak adayların, unvana göre belirlenen eğitim, KPSS ve YDS şartlarını da sağlamaları gerekiyor. 

Bakanlık tarafından yayımlanan ilana göre, kadrolu memur alım ilanına; Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olanlar, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48’inci maddesinin birinci fıkrasının (A) bendinde yer alan genel şartları taşıyanlar, Sınavının yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibariyle 35 yaşını doldurmamış olanlar, erkek adaylar için askerlikle ilişiği bulunmamak, görevini yapmaya engel sağlık sorunu bulunmayanlar ve kamu haklarında mahrum olmayan adaylar başvuru yapabilir. 

Bu şartlara ek olarak ilana başvuru yapacak adayların Kamu Yönetimi, Mütercim-Tercümanlık, İktisat, İşletme, Uluslararası İlişkiler bölümlerinden mezun olmaları isteniyor. 

Ayrıca KPSS ve YDS’ye ilişkin yayımlanan başvuru şartlarında, 2017’de yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı’ndan puan türleri itibarıyla en az 80 almış olmak ve geçerlilik süresi devam eden Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavından (YDS) İngilizce dilinden en az (A) düzeyinde puan almak koşulları bulunuyor.

BAŞVURULAR İÇİN 26 OCAK SON GÜN

Devlet Personel Başkanlığı’nın internet adresinde yayımlanan Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanlığı memur alım ilanına başvurular 26 Ocak tarihinde sona erecek. 

İlana başvurular ise bakanlık tarafından istenen evraklar (başvuru formu, mezuniyet belgesinin aslı veya onaylı örneği, KPSS sonuç belgesi, YDS sonuç belgesi, fotoğraf, özgeçmiş, adli sicil kaydı ve sağlık raporu) ile birlikte Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Personel ve Eğitim Dairesi Başkanlığı Hakkı Turayliç Caddesi No:5 06338 Emek-ANKARA adresine şahsen veya postayla başvurularını yapacaklardır.

Bir Yorum