Öğretmen

Öğretmen Adayları Atamalar İçin Şubat Ayına Odaklandı

MEB, özür grubu atamalarını sonuçlandırdı. 2017 KPSS’ye giren öğretmen adaylarının merakla beklediği Şubat dönemi ilk atama duyurusuna az kaldı. 2017 KPSS puanıyla ilk defa atama olacağı için öğretmen adayları sabırsız. Bu haberimizde öğretmen adaylarının beklentilerini değerlendireceğiz.

20 Bin Cepte Ancak Beklenti 40 Bin

MEB, Şubat atama planlamasına göre 20 bin öğretmen alımı ilanına çıkacak. 2017 Eylül dönemi için öngörülen 10 bin atamayı da isteyen öğretmen adayların beklentisi karşılanırsa atama sayısı 30 bin olacaktır. KPSS puanları 1 yıl geçerli olduğu için öğretmen adayları 40 bin atama talep ediyorlar.  

Kadrolu Atama Olsun Talebi

MEB, Doğu ve Güneydoğu’da öğretmen tutmak için sözleşmeli öğretmenliği tekrar getirdi. Adayların kadrolu atama beklentisi var ama mevcut şartlar itibariyle sözleşmeli ile yola devam edilecektir diye düşünüyoruz.

Mülakat Kaldırılsın Talebi

Öğretmen alımında en çok tartışılan konulardan biri de mülakat sistemidir. Öğretmen adayları merkezi atama istiyor. Mülakatı geçti/kaldı veya +5 /-5 olarak isteyenler olsa da genel olarak mülakatın kaldırılması beklentisi var. MEB’in mülakat konusunda birtakım değişiklikler yapacağı muhakkak ancak geri adım atılmaz diye düşünüyoruz.

Özetle; Öğretmen adayları atama mücadelesi için çok emek harcadılar. İnşallah hak ettikleri kadroları alırlar. MEB’in tek atama yerine Şubat-Eylül olmak üzere iki dönemde yapmasını ve mülakatı kaldırmasını istiyoruz.

Kamupersoneli.net Notu: MEB yetkililerinden kız çocuklarımız için özel bir isteğimiz vardır. Bazı Kız Meslek Liselerinde Çocuk Gelişimi ve bazı branşlarda meslek dersi öğretmeni açığı vardır. Bazı branşlarda meslek öğretmeni hiç atanmamış okullarımız vardır. Bu atama döneminde Doğu-Batı fark etmez Kız Meslek Liselerine meslek öğretmeni atanması faydalı olacaktır.

İl Müdürlüklerinin kontenjan bildirirken Kız Meslek Liselerin kadrolarını özellikle incelemesi lazım. Ayrıca Kız Meslek Liselerinde çalışan meslek öğretmenleri zorunlu hizmet sebebiyle okullarından ayrılmak zorunda kalmaktadır. Kız Meslek Liselerinin zorunlu hizmet kapsamına alınması olumlu olur diye düşünüyoruz.

Zeki KARA (zekikara@kamupersoneli.net) / Kamupersoneli.net – ÖZEL HABER

(Haberin İzinsiz Kullanılması Halinde Yasal İşlem Yapılacaktır)

Bir Yorum

  1. Kardeşim benim güvenlik soruşturmasında bir sıkıntı varsa bu adam mülakata uygun değildir dersin o adam da emek vermez bu iş için mülakatı bir kılıf gibi kullanmaya gerek yok .yeter insanlarda huzur kalmadı.herkes KPSS de verdiği emeği doğrultusunda hakkını alsın zor birşey değil bu.atanan öğretmen de aday öğretmenlik süreci geçirsin kendini geliştirirse kalsın yoksa ilişkisi kesilsin bu kadar basittir.birsey yapacaksanız önce o işi o yolun yolcularına sorun bakalım ne diyorlar veya razilarmi.bir diğer husus madem bu kadar samimiler yani mülakatla bir öğretmenin yeterliliğine bakılıyor yada daha doğrusu neye bakılıyorsa hali hazırdaki öğretmenlere de mülakat yapılsın .medyada görüyoruz tecavüze ,şiddete ,hakarete ,iftiraya uğrayan öğrencileri .neyse yazmakla bitmez.ogretmen adaya arkadaşlar hakkınızı arayın sizler taşoron işçi değilsiniz ki birileri hakkınızda karar versin ,tabi derdimiz kimseyi küçümsemek değil,sizler ulu önder gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ,öğretmenler yeni nesil sizlerin eseri olacak dediği insanlarsiniz .konum itibari ilehassas bir noktanoktadasiniz .minik yavrularımiz için adalet için bu mesleğe sahip çıkın.

  2. UMARIM BU GÜZEL HABERİNİZİ DİKKATE ALIRLAR. KIZ MESLEK LİSELERİNDE GERÇEKTEN ÇOK ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ÖĞRETMEN AÇIĞI VARDIR. BAŞKA BRANŞLAR BİZİM DERSİMİZİ VEREMEZ

  3. Çocuk gelişimi ve eğitimi öğretmenine çok ihtiyaç var kız meslek liselerinde bu kadrolara lisans çocuk gelisimciler aranmalı ücretli ogretmenlikle başka branşlar degil

  4. 96-97 kızmeslek lisesinde okurken cıkan yasayla egitim özgürlúgümüz imamhatiplerle beraber alındı.mecburen okumak zorunda bırakıldgmz bölúmleri özgür tercih yapanların arasında mücade ederek bitırdik. Yıllarca formasyn almak icin mücadele ettik onuda aldık.Fakat haksızlıgın daniskasını yaşayan kızmeslek liseleri,Din k. 5000 atanrken bize 10 kisiliaj

  5. kızmeslek lisesi 96-97 de okurken cıkan yasa magduruyum.Elsanatları ögretmenleri icin düzgün bir kadro ayrılmasını istiyorum.meslek liselerinde hala yillar gecti gittgmde aynı kadrodaki hocalar 20 yıldır sabit oradalar.Lütfen bizlerin konterjanınıda yüksek tutun.Bizim kadar hickimse magdur olmadı.

  6. Lütfen magduriyetimizi giderin atama sayısını yükseltin.